شیرینی کشمشی یک شیرینی جذاب و ساده است که اصالتا ایرانی می باشد و نوعی بیسکوییت محسوب می شود که دارای ماندگاری بالا است و به راحتی می توان آن را در منزل طبخ کرد. کشمش موجود در این شیرینی دارای خواصی چون ویتامین C ، ویتامین B6 و املاح معدنی می باشد که شیرینی کشمشی را تبدیل به میان وعده ای سالم برای کودکان می کند. امروز قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی
1. آماده سازی خمیر شیرینی کشمشی با شکر
تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی ریخته به همراه شکر و وانیل حدود 5 دقیقه مخلوط می کنیم تا به شکل پف دار و کرمی تبدیل شود (در صورت امکان بهتر است مواد با همزن برقی مخلوط شوند) سپس آرد را به تدریج افزوده و مخلوط می کنیم. حالا که خمیری لطیف بدست آوردیم کشمش در آرد غلتانده را به خمیر می افزاییم.
2. طرز تهیه شیرینی کشمشی
خمیر آماده را داخل یک قیف یکبار مصرف می ریزیم سر قیف را بزرگ برش می دهیم؛ داخل سینی فر را کاغذ روغنی می گذاریم حالا خمیر را با فاصله 2 سانت از یکدیگر در ظرف می ریزیم و بعد داخل فر از قبل گرم شده به مدت 15 دقیقه یا زمانی که ته شیرینی ها طلایی شوند می پزیم. بعد از پخت کامل از فر خارج کرده و اجازه می دهیم شیرینی ها خنک شوند سپس داخل ظرف سرو می چینیم.
منبع: salamdonya.com
زولبیا و بامیه از شیرینی ها معروف و بسیار پر طرفدار ایرانی هستند که به عنوان شیرینی مناسبتی در ماه مبارک رمضان برای افطار و سحری مورد استفاده قرار می گیرند.
با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۶ نفر زولبیا و بامیه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری زولبیا و بامیه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم شربت زولبیا و بامیه
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ابتدا آب را در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و شکر را به آب اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و زعفران دم کرده را می افزاییم و آبلیمو و گلاب را نیز اضافه می کنیم و تامل می کنیم تا مواد به خورد هم بروند و همین طور شربت قوام بگیرد و کمی غلیظ شود. بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود و بعد در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود.
طرز تهیه زولبیا خانگی
ابتدا نشاسته را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و ماست را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و به مدت ۵ دقیقه کنار می کذاریم.سپس کره را از یخچال بیرون می آوریم و می گذاریم تا نرم شود.
پس از گذشت ۵ دقیقه کاسه مخلوط ماست و نشاسته را می آوریم و آرد را کم کم به آن ها اضافه می کنیم و هم می زنیم و کره را نیز می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا مایه زولبیا یکدست شود. بعد گلاب ، اسانس هل و جوش شیرین را به مایه اضافه می کنیم
و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا مایه غلظتی شبیه به ماست داشته باشد.اگر دیدید مایه سفت شده است می توانید کمی گلاب اضافه کنید. سپس در یک ظرف مانند یک تابه روغن به حدی می ریزیم که استخر روغن داشته باشیم و زولبیا ها راحت در ان شناور باشند
و تابه را روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان روغن داغ شود.مایه زولبیا را در قیف می ریزیم و قیف را بالای تابه نگه می داریم و خیلی سریع قیف را فشار می دهیم و مایه زولبیا بیرون می آید و سریع دستمان را مانند دایره می چرخانیم
تا زولبیا که از قیف بیرون می آید و داخل روغن ریخته می شود به شکل یک دایره در بیاید.می توانید اگر قیف ندارید مایه را در جا سسی بریزید تا راحت تر مایه بیرون بیاید و شکل بگیرد.شربت آماده شده از قبل را حتما در یخچال قرار می دهیم تا سرد شود
و زمانی که زولبیا ها سرخ شدند از روغن بیرون می آوریم و در توری فلزی قرار می دهیم به مدت ۱ دقیقه تا روغن اضافه آن خارج شود و بعد در شربت قرار می دهیم تا به مدت ۵ دقیقه در شربت سرد بماند و طعم دار شود
و مجددا از شربت که بیرون آوردیم زولبیا را در توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. تمامی زولبیا ها را به همین صورت آماده می کنیم و در ظرف می چینیم و روی آن سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شود و نوش جان کنید.
طرز تهیه بامیه خانگی
ابتدا آب را در قابلمه ای می ریزیم و کره را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید یعنی آب کاملا قل بزند و بعد بکینگ پودر را با آرد مخلوط می کنیم و یکدفعه به آب در حال جوش اضافه می کنیم
و خوب مخلوط می کنیم همین طور روی حرارت ملایم هست مخلوط می کنیم ،ابتدا کمی سفت است اما همچنان به مخلوط کردن ادامه می دهیم و لای خمیر را باز می کنیم و مجددا جمع می کنیم تا اگر آب لابه لای خمیر مانده است
بیرون بیاید و خوب که مخلوط شد خمیر را کنار می گذاریم تا خنک شود.البته باید دقت داشته باشیم که منظور از خنکی سرد شدن خمیر نیست چون اگر خمیر کاملا سرد شود زمانی که تخم مرغ را به ان اضافه می کنیم خیلی دیر جذب خمیر می شود
و اگر هم خمیر داغ باشد زمان اضافه کردن تخم مرغ در خمیر می پزد پس منظور از خنک شدن خمیر این است که کمی گرم باشد. آن وقت در ظرف کوچک گودی روغن زیادی می ریزیم به طوری که یک استخر روغن داشته باشیم و روی حرارت کم می گذاریم
تا روغن به مرور زمان داغ شود.اگر می خواهید زولبیا با بامیه درست کنید پس حتما اول زولبیا را سرخ کنید و بعد بامیه ها را چون بامیه تخم مرغ دارد و ممکن است روغن کف کند. سپس زمانی که خمیر کمی خنک شد، تخم مرغ را به خمیر اضافه می کنیم
و با همزن برقی خوب هم می زنیم و ابتدا خمیر تیکه تیکه می شود و از هم جدا می شوند ولی همچنان به هم زدن ادامه می دهیم تا خمیر یکدست شود. بامیه نیاز به هم زدن زیاد دارد پس اگر احساس کردید هنوز خمیر سفت است
می توانید نصف یک عدد تخم مرغ دیگر به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا یکدست شود. خمیر آماده شده را در قیف می ریزیم و قیچی تمیز را در روغن فرو می کنیم تا زمان بریدن زولبیا ها به آن ها نچسبد و قیف را بالای ظرف روغن که داغ شده است
نگه می داریم و قیچی را در دست دیگرمان می گیریم و قیف را فشار می دهیم تا مایه بامیه بیرون بیاید و به اندازه دلخواه که بیرون آمد قیچی می زنیم و داخل روغن می افتد.پشت سر هم به اندازه ای که ظرف روغن ظرفیت داشته باشد
و بامیه ها به یکدیگر نچسبند از بامیه در روغن قرار می دهیم و می گذاریم تا خوب با حرارت کم مغز پخت و سرخ شوند.با یک قاشق بامیه ها را در روغن تکان می دهیم تا به هم نچسبند.سپس شربت سرد را از یخچال بیرون می آوریم
و بامیه ها که سرخ شدن به مدت ۲ دقیقه در شربت قرار می دهیم تا شربت جذب بامیه ها شود و بعد از شربت خارج می کنیم و در توری می گذاریم و بعد در ظرف مورد نظر آن ها را می چینیم و با چای نوش جان کنید.
منبع : پارسی دی
پاستا پنه مرغ با سس آلفردو یکی از غذا های اصلی خوشمزه است که ریشه غذایی ایتالیایی دارد در ایتالیا بیش از ۳۰۰ نوع پاستا وجود دارد تهیه پاستا در ایتالیا شرایط و قوانین خاصی دارد حتما در دمای خاصی خشک شود و در کشور ایتالیا خیلی ها پاستا را در خانه تهیه می کنند پاستا پنه مرغ و قارچ یکی از محبوب ترین غذا می باشد امروز در آشمزی با هم یک پاستا پنه مرغ خیلی خوشمزه را یاد می گیریم.
پاستا پنه | ۱ بسته |
سینه مرغ | ۴۰۰ گرم |
قارچ | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
شیر | ۱ لیوان |
خامه صبحانه | ۱ لیوان |
کره | ۳۰ گرم |
پنیر پارمزان | ۱/۲ پیمانه |
سس وچستر و سس خردل | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و پودر سیر | به مقدار لازم |
قرص عصاره مرغ | ۱ عدد |
آبلیمو | ۳ ق غذا خوری |
ابتدا مرغ را کمی با بیفتک بکوبید تا نازک شود و بعد ۱ تا ۲ حبه سیر رنده شده به همراه نمک و فلفل به سینه مرغ اضافه کنید و ماساژ دهید.
سپس کمی روغن زیتون و ۱ ق غذا خوری آبلیمو و کمی سس خردل ملایم و کمی سس وچستر (ووستشایر) به دو طرف مرغ بمالید و ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید تا خوب مزه دار شود.
در تابه کمی روغن زیتون (یا روغن مایع معمولی) بریزید و سینه مرغ را سرخ یا گریل کرده و به ابعاد دلخواه برش زده و کنار بگذارید.
مرغها را از تابه خارج کرده و در همان تابه کمی کره اضافه کنید تا ذوب شود و بعد قارچ های ورقه شده را به همراه ۱ قاشق آبلیمو اضافه و تفت دهید تا تفت بخورد و آبش کشیده شود ( اضافه کردن آبلیمو به قارچ باعث این می شود قارچ سیاه نشود.)
در تابه دیگری کمی کره ریخته وقتی ذوب شد ۲ حبه سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید در حدی که عطر سیر خارج شود ولی سیر نباید تغییر رنگ بدهد ، خامه صبحانه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و در انتها با یک لیوان شیر سس را رقیق کنید در این مرحله کمی نمک و فلفل اضافه اضافه کرده سپس قارچ های تفت خورد شده را به سس اضافه کرده تا سس کمی غلیظ شود.
داخل قابلمه آب ریخته تا به جوش بیاد سپس کمی روغن به همراه نمک می ریزیم و پاستا را اضافه می کنیم تا نرم شود و آبکش می کنیم.
پاستا آبکش شده را به سس قارچ مون اضافه کرده و در آخر مرغ و پنیر پارمزان را اضافه می کنیم و می گذاریم برای چند دقیقه خوب سس به خرد پاستا برود. پاستا در ظرف سرو کشیده و با مقداری جعفری و پنیر پارمزان تزئین کنید نوش جان.
منبع : آشمزی
خورشت بامیه یک غذای اصیل ایرانی است که اصالتا مربوط به جنوب کشور می شود که به دلیل خواص و طعم بی نظیر آن در نقاط دیگر کشور نیز طبخ می شود. خورش بامیه به دلیل داشتن گوشت قرمز سرشار از پروتئین است. همچنین از دیگر خواص خورشت بامیه تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، پاکسازی کبد و جلوگیری از پوکی استخوان می باشد. در این مطلب که از بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا گرفته شده است. قصد داریم تا طرز تهیه خورش بامیه با گوشت گوسفندی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای خورشت بامیه
دستور پخت خورشت بامیه
1. آماده سازی مواد اولیه
ابتدا پیاز را پوست گرفته به صورت نگینی خیلی ریز خرد می کنیم. گوجه ها را پوست گرفته و پوره می کنیم. سیر را پوست کنده رنده ریز می کنیم. لیمو عمانی را چند برش داده و داخل آب جوش قرار می دهیم تا تلخی آن گرفته شود.
2. آماده سازی بامیه ها
بامیه ها را شسته به روش گفته شده در بخش نکات، پاک می کنیم و در تابه با رب و روغن تفت می دهیم تا داخل خورشت شکل خود را از دست ندهد.
3. طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی
در ظرفی مناسب کمی روغن ریخته روی حرارت قرار می دهیم حالا پیاز را در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود در این مرحله سیر،فلفل، زردچوبه را به همراه گوشت اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت به طور کامل عوض شود. حالا پوره گوجه فرنگی را افزوده و روی مواد آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت پخته شود اواسط پخت بامیه و لیمو عمانی را افزوده و اجازه می دهیم خورشت کامل جا افتاده و به روغن بیوفتد. در اتمام کار نمک و زعفران غذا را اندازه کرده و در ظرف مناسبی کنار برنج ایرانی سرو می کنیم.