بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه خمیر ترش خانگی برای تهیه انواع نان مرحله به مرحله به روش اصیل

خمیر ترش یک استارتر برای تهیه انواع نان و شیرینی است. گاها داخل نان ها حفره های درشت و بزرگی دیده اید، این حفره ها و پوکی توسط خمیر ترش به وجود آمد اند. خمیر ترش با مواد بسیار ساده و در دسترسی تهیه می شود. فقط پروسه 7 الی 14 روزه برای تهیه آن نیاز است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خمیر ترش را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای خمیر ترش خانگی برای تهیه انواع نان مرحله به مرحله

آرد گندمبه میزان لازم
آببه میزان لازم

طرز تهیه استارتر خمیر ترش در خانه


دستور پخت خمیر ترش خانگی برای تهیه انواع نان مرحله به مرحله


1. طرز تهیه خمیر ترش خانگی مرحله به مرحله

مرحله اول: روز اول : ابتدا 50 گرم آرد را با 50 گرم آب، خوب مخلوط می کنیم و این مخلوط را داخل شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آن را بسته و شیشه را به مدت 24 ساعت در محیط آشپزخانه استراحت می دهیم.

2. مرحله دوم: روز دوم

در این مرحله نیمی از مواد را که دیروز آماده کرده بودیم را از داخل شیشه خارج کرده و بیرون می ریزیم. سپس 25 گرم آب، 25 آرد را با هم مخلوط کرده و به مواد داخل شیشه می افزاییم، مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و دوباره 1 روز استراحت دهید.


3. مرحله سوم: روز سوم

در روز سوم حباب هایی روی استارتر مشاهده می کنید و باید به روش روز قبل ادامه دهید. یعنی نیمی از مواد را بیرون ریخته و 25 گرم آرد و 25 آب را با هم مخلوط کرده و به استارتر بیفزایید و دوباره استراحت دهید.


4. مرحله چهارم: روز چهارم

در روز چهارم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.


5. مرحله پنجم: روز پنجم

در روز پنجم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.


6. مرحله ششم: روز ششم

در روز ششم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.


7. مرحله هفتم: روز هفتم

در روز هفتم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.


8. مرحله هشتم: نکات نگهداری خمیر ترش

در این مرحله مواد داخل شیشه بوی ماست و یا دوغ ترش می دهد، ولی شما از روز 8 تا 14 کار اضافه کردن آب و آرد را روزی 2 بار انجام می دهید و در روز 14 استارتر یا خمیر ترش شما آماده و قابل استفاده است.

نکات مهم و فوت و فن تهیه خمیر ترش خانگی به روش سنتی

  • باید تمامی مراحل مطابق با دستور پیش رود.
  • باید مواد را در ظرف بلور درب دار تهیه شود.
  • درب شیشه باید بسته باشد ولی نه خیلی کیپ چون برای به عمل آمدن به هوا هم نیاز دارد.

منبع: سایت سلام دنیا

طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقی عالی و خوشمزه برای 4 نفر

فسنجان با گوشت قلقلی یکی از خوشمزه ترین روش های تهیه فسنجان می باشد. این غذای سنتی و ایرانی که در بین همه محبوب است شاید کمتر کسی را بتوانید پیدا کنید که طعم و مزه فسنجان را دوست نداشته باشد. تاریخچه این غذا به شهر گیلان باز می گردد و همچنین مورخان قدمت این غذا را به زمان ساسانیان نسبت داده اند آنها در زمان گذشته در آغاز بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز خورش فسنجان را می پختند. فسنجان ها با انواع گوشت پرنده مانند اردک و مرغ و بوقلمون پخته می شوند ولی طعم و مزه آن با گوشت قلقلی نیز بسیار دلچسب خواهد بود. در تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی بسته به ذائقه افراد می توانید برای چاشنی به آن شکر اضافه کنید یا رب انار بیشتری ریخته و ترش درست کنید در گیلان و مازندران خورش فسنجان را ترش سرو می کنند ولی تمام این چاشنی به خود شما بستگی دارد. سعی کنید برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی از گردوهای خورشتی که رنگ تیره تری دارند استفاده کنید زیرا روغنی تر هستند.با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقی عالی و خوشمزه برای 4 نفر.

مواد لازم برای فسنجان با گوشت قلقلی ساده

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • گردو چرخ شده ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • رب انار ۱ پیمانه
  • شکر در صورت تمایل به اندازه دلخواه
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

 طرز تهیه فسنجان با کوفته قلقلی

طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی برای 4 نفر

مرحله اول : آماده سازی مواد

گردو را از قبل دوبار چرخ کنید و یا با غذاساز خوب میکس کنید تا پوره شود. گوشت چرخ کرده را از یخچال بیرون بیاورید تا یخش آب شود.

 

مرحله دوم : تفت دادن پیاز و گردو

۱ عدد پیاز دستور را رنده ریز بزنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس گردو را اضافه کنید و با پیاز خوب تقت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و رنگ گردو کمی تیره رنگ شود.

 

مرحله سوم : پخت فسنجان

روی گردو ها ۲ لیوان آب سرد ریخته (ریختن آب سرد باعث می شود روغن گردو خارج شود می توانید ۳ عدد یخ نیز به خورش فسنجان اضافه کنید تا به اصطلاح به گردو ها شوک وارد شود) سپس حرارت را کم کنید تا فسنجان جا بیفتد و پخته شود.

 

مرحله چهارم : تهیه کوفته قلقلی

پیاز دیگر دستور را رنده ریز بزنید و آبش را حسابی بگیرید و با گوشت چرخ کرده و ادویه ها و کمی نمک خوب مخلوط کنید و شروع به ورز دادن کنید تا گوشت مسنجم شود. سپس از گوشت به اندازه دلخواه برداشته و گرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید. (اگر نیاز بود می توانید برای انسجام بیشتر آرد نخودچی به مواد گوشت قلقلی بزنید).

 

مرحله پنجم : افزودن رب انار و گوشت

رب انار را با ۲ ق غذا خوری شکر مخلوط کنید و به همراه گوشت قلقلی ها در ۴۰ دقیقه انتهای زمان پخت به فسنجان اضافه کنید و اجازه دهید تا تمام مواد پخته و مزه بگیرد.

 

مرحله آخر

وقتی خورش فسنجان با گوشت قلقلی خوب جا افتاد و به اصطلاح روغن انداخت میزان ترشی و ملس بودن آن را چک کنید و اگر نیاز بود شکر یا رب انار اضافه کنید سپس از روی حرارت بردارید و با گردو انار تزئین کنید و به همراه برنج زعفرانی میل کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه فسنجان با گوشت قلقلی

  1. نیاز نیست روغن زیادی در تهیه فسنجان استفاده کنید زیرا گردو در مدت زمان پخت خودش روغن انداخته.
  2. به دلخواه در بعضی رسپی ها ۱ ق غذا خوری رب هم اضافه می کنند اگر دوست داشتید می توانید اضافه کنید.
  3. اگر طعم ترشی فسنجان را دوست دارید شکر را حذف کنید.
  4. می توانید زعفران و دارچین هم در انتهای پخت به فسنجان با گوشت قلقلی اضافه کنید.
  5. اگر از رب انار ملس استفاده می کنید شکر نریزید.
  6. خورش فسنجان در انتهای پخت باید غلیظ باشد.
  7. خورش فسنجان غذایی زمان بر هست پس با صبر حوصله تمام مراحل را انجام دهید.
  8. اگر به هر دلیلی خورش فسنجان شما تلخ شد کمی آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه خورش ساک با گوشت و اسفناج خوشمزه و مجلسی به سبک گرگان برای 4 نفر

خورشت ساک یکی از غذا های سنتی ایرانی می باشد که اصالتی مربوط به شهر گرگان دارد. خورش ساک در گرگان برای مجالس خاص و یا مراسم مذهبی طبخ می شود و گاها در کنار زرشک پلو با مرغ سرو می شود. در خورشت ساک از اسفناج و نخود استفاده شده که برای افرادی که دچار کم خونی هستند بسیار مناسب می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خورشت ساک را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر

اسفناج700 گرم
گوشت خورشتی400 گرم
آب نارنج1/4 پیمانه
نخود2 پیمانه
پیاز1 عدد
نعنا داغ1 قاشق غذا خوری
سیر داغ1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه     به میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز پخت خورشت ساک گرگانی با اسفناج و نخود


دستور پخت خورشت ساک خوشمزه و مجلسی شمالی برای 4 نفر


1. طرز تهیه خورشت ساک خوشمزه شمالی

مرحله اول: ابتدا نخود ها را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید. بعد نخود را در مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود و پوست آن به راحتی جدا شود. حالا پوست تمام نخود ها را جدا می کنیم و آماده می گذاریم.

2. مرحله دوم: تهیه خورشت ساک

پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم، حالا داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود. در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس روی گوشت آب جوش می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم تا گوشت مغز پخت شود.


3. مرحله سوم: افزودن آماده سازی اسفناج

اسفناج ها را پاک کرده، می شوییم و به شکل خورشتی خرد می کنیم. داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و اسفناج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم و به گوشت می افزاییم تا به همراه گوشت کاملا پخته شود.


4. مرحله چهارم: افزودن نخود

زمانی که گوشت تقریبا پخته شد، نخود را به خورشت می افزاییم تا در حین جا افتادن خورشت نخود هم به خورشت طعم دهد.


5. مرحله پنجم: افزودن چاشنی های خورشت

زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد. آرد را داخل آب نارنج حل کرده و به خورشت می افزاییم تا نارنج به خورشت طعم و آرد غلظت دهد.


6. مرحله آخر: افزودن نعنا داغ و سیر داغ

در انتهای پخت و زمان سرو خورشت ساک، سیر داغ و نعنا داغ را به خورشت می افزاییم. نمک خورشت را اندازه می کنیم سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و در کنار برنج کته ایرانی نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه خورشت ساک:

  • می توانید برای سرعت در روند پخت خورشت را در زودپز بپزید.
  • در صورت تمایل کمی گشنیز و جعفری هم می توانید به اسفناج اضافه کنید.

منبع: سایت سلام دنیا

طرز تهیه حلوای دو رنگ مجلسی و خوشمزه ساده با پودر کاکائو و پودر قند

حلوا یک دسر اصیل خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که بسیار خوشمزه است و به صورت سنتی برای مراسمات خاص تهیه می شود. حلوا دو رنگ یک مدل از حلوا های بسیار خوشمزه و جذاب است که به راحتی می توان آن را با مواد اولیه در دسترس تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه حلوا دو رنگ را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای حلوای دو رنگ مجلسی با پودر کاکائو

آرد سفید6 لیوان
پودر قند1 لیوان
هل ساییده1 قاشق مربا خوری
کره یا روغن جامد400 گرم
پودر کاکائو3 قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوای دو رنگ خوشمزه و آسان مجلسی با پودر کاکائو


دستور پخت حلوای دو رنگ مجلسی با پودر کاکائو


1. طرز تهیه حلوا دو رنگ خوشمزه و مجلسی

مرحله اول: نیمی از آرد را 10 دقیقه روی حرارت تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود سپس الک کرده و دوباره داخل قابلمه می ریزیم.


2. مرحله دوم: افزودن کره

نیمی از کره را به آرد بیفزایید و خوب مخلوط کنید حالا هل را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.

3. مرحله سوم: افزودن پودر قند

نیمی از پودر قند را هم روی مواد الک می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.


4. مرحله چهارم: ریختن داخل ظرف

مواد را داخل ظرفی چهار گوش و دیواره دار ریخته و کاملا به کمک پشت قاشق یا یک گوشت کوب منسجم کرده و آماده می گذاریم.


5. مرحله پنجم: آماده سازی قسمت قهوه ای حلوا

آرد سفید را با پودر کاکائو مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته و 10 دقیقه حرارت می دهیم، سپس از مانند آرد سفید الک کرده سپس به ترتیب باقی مانده کره، هل و پودر قند را افزوده و تا حلوای کاکائویی هم آماده شود.


6. مرحله ششم: افزودن لایه کاکائویی

حالا حلوا کاکائویی را روی حلوای سفید رنگ ریخته و دوباره خوب منسجم می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا کاملا سفت شوند.


7. مرحله آخر: سرو حلوا دو رنگ

حالا حلوا را از داخل یخچال خارج کرده به شکل لوزی برش داده و داخل ظرف سرو چیده با پودر پسته تزیین و سرو کنید نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه حلوای شکلاتی دو رنگ مجلسی 

  • بهتر است دو رنگ حلوا با فاصله کمی از هم داخل ظرف ریخته شوند تا دو لایه بعد از برش از هم جدا نشود.
  • می توانید در لایه سفید از کمی زعفران غلیظ هم برای رنگ دهی استفاده کنید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه کیک موز و گردو بدون شیر خوشمزه و پف دار با بافت عالی

کیک موز یکی از کیک های بسیار مغذی است که می تواند یک میان وعده بسیار مناسب برای کودکان به حساب بیاید. برای تهیه کیک موز می توانید از موز های کمی تیره تر هم استفاده کنید. بافت این کیک به دلیل وجود موز کمی مرطوب هم می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کیک موز را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای کیک موز و گردو ساده بدون شیر
  • تخم مرغ 4 عدد
  • آرد 2 لیوان
  • آب 1 لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • موز له شده 1 لیوان
  • گردوی خرد شده 1/2 لیوان
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری
  • بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک و گردو خانگی

دستور پخت کیک موز و گردو ساده بدون شیر مرحله به مرحله در فر

1. طرز تهیه کیک موز و گردو خانگی خوشمزه
مرحله اول: ابتدا تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل به مدت 7 دقیقه با همزن مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود و حالت کرمی پیدا کند.

2. مرحله دوم: افزودن روغن
در این مرحله روغن را افزوده و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.

3. مرحله سوم: افزودن مواد خشک
باید آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنیم و 3 مرتبه الک کنیم. در نهایت به تدریج به باقی مواد افزوده و خوب مخلوط می کنیم تا خمیری یکدست فراهم شود.

4. مرحله چهارم: افزودن موز و گردو
موز له شده و گردوی خرد شده را هم به باقی مواد می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.


5. مرحله پنجم: آماده سازی برای پخت
داخل قالب 20 سانتی را چرب کرده و آرد پاشی می کنیم. حالا مواد کیک را داخل قالب ریخته و سطح مواد را کاملا صاف می کنیم.

6. مرحله آخر: پخت کیک موز
حالا کیک را داخل فر گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد گذاشته و به مدت 40 تا 55 دقیقه می پزیم. بعد از گذشت 45 دقیقه کیک را با یک خلال چوبی تست می کنیم؛ اگر خمیر به آن نچسبید کیک پخته و از داخل فر بیرون می آوریم زمان می دهیم تا کاملا سرد شود؛ بعد داخل ظرف سرو گذاشته برش دهید و نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه کیک موز خوشمزه پف دار با بافت عالی بدون شیر
  • می توانید 1 عدد موز را برش داده و قبل از گذاشتن داخل فر روی خمیر کیک بچینید و بعد کیک را بپزید.
  • در 40 دقیقه اول پخت به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید چون باعث از بین رفتن پف کیک می شود.

منبع: سلام دنیا