شیرینی نعلی یا شیرینی اشکی، یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که از دیر باز جزء شیرینی های نوروزی به حساب می آمده. شیرینی نعل اسبی به دلیل وجود کره بافت نرم و طعم بی نظیری دارد و وجود شکلات بر روی این شیرینی جذابیت آن را دو چندان کرده و مورد اقبال بیشتری قرار گرفته است. در بخش آشپزی از وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی نعلی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تزیین شیرینی اشکی
ابتدا کره به دمای محیط رسیده را به همراه پودر شکر مخلوط می کنیم تا تبدیل به کرمی کشدار شود.
2. مرحله دوم
حالا آرد را یکباره افزوده و ورز می دهیم تا خمیر یکدست شود. سپس 1 ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم تا چسبندگی مواد کم شود.
3. مرحله سوم
حالا خمیر را از یخچال خارج کرده و به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر جدا می کنیم روی تخته کار آن را به شکل لوله ای در می آوریم، سر و ته خمیر را به هم نزدیک می کنیم تا شکل نعلی به خود بگیرد و بعد داخل سینی پخت شیرینی که داخل آن کاغذ روغنی انداخته ایم می چینیم.
4. مرحله چهارم تزیین شیرینی نعل اسبی
حالا برای تزیین به دو روش می توانیم عمل کنیم، روش اول اینکه با قلمو سفیده تخم مرغ را به دو طرف نعل زده و آن را با پود پسته یا خلال بادام تزئین کنیم یا اینکه بعد از پخت شیرینی ها را داخل شکلات آب شده فرو برده و بعد با پودر پسته و بادام تزئین کنیم.
5. مرحله پنجم
حالا شیرینی های فرم داده را داخل فر گرم شده با حرارت 175 درجه سانتی گراد می گذاریم و به مدت 15 دقیقه که کمی زیر شیرینی ها طلایی شود می پزیم.
6. مرحله ششم
حالا در این زمان شکلات را با روغن مایع مخلوط کرده و روی بخار آب به روش بن ماری حل می کنیم تا روش دوم تزئین که گفته شد را بتوانیم انجام دهیم.
7.مرحله آخر تهیه شیرینی نعلی
حالا شیرینی ها را از داخل فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شوند و بعد داخل ظرف درب داری نگه داری کنید.
منبع: سلام دنیا
مرغ شکم پر از دسته غذا های پر طرفدار و مجلسی است که برای مراسم خاص طبخ می شود. مرغ با مواد مختلفی چون گردو، رب انار، سبزی محلی یا کشمش، آلو، زرشک، پیاز داغ یا به شکل ساده با فلفل دلمه و لیمو و گوجه پر می کنند. یک شکل جذاب دیگر برای مرغ شکم پر، این است که شکم مرغ را با زرشک پلو زعفرانی پر می کنند. که داخل شکم مرغ برنج آبکش شده می ریزیم و در حین پخت مرغ برنج هم دم می شود. این دستور پخت از وب سایت سلام دنیا گرفته شده تا طرز تهیه مرغ شکم پر گیلانی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مرغ شکم پر
دستور پخت مرغ شکم پر
1. طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی
ابتدا مرغ را با زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه ماساژ می دهیم و یک لیموی برش خورده داخل شکم مرغ قرار داده و به آن استراحت می دهیم، بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهیم.
2. مرحله دوم مرغ شکم پر
پیاز را نگینی خرد می کنیم و داخل تابه ای با کمی روغن تفت می دهیم حالا به آن زرد چوبه، نمک، فلفل و سیر اضافه کرده و با حرارت کم تفت می دهیم .کمی بعد سبزی معطر، رب انار وگردو را هم افزوده و به مدت 10 دقیقه کاملا تفت می دهیم در نهایت زعفران را افزوده و از روی حرارت بر می داریم.
3. مرحله سوم مرغ شکم پر
حالا مرغ را از یخچال خارج کرده و لیموی داخل شکمش را درآورده و از مواد آماده که خنک شد داخل شکم مرغ پر می کنیم و پاهای مرغ را به هم نزدیک کرده و با نخ آشپزی به هم می بندیم تا از خارج شدن مواد جلوگیری کند. حالا زمان آن رسیده طبخ مرغ را به دو روش داخل فر و روی گاز به شما آموزش بدهیم.
طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه (بدون فر)
قابلمه مناسب با سایز مرغ انتخاب می کنیم و مرغ را داخل آن قرار می دهیم به شکلی که مرغ خیلی آزاد نباشد و در مقدار کمی روغن دو طرف مرغ را کمی سرخ می کنیم. سپس دو لیوان آب جوشیده داخل ظرفی که مواد میانی داخلش بود ریخته مواد را حل کرده و روی مرغ می ریزیم و درب ظرف را گذاشته و به مدت 45 دقیقه اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته آب آن کشیده شده و به اندازه یک استکان آب باقی بماند سپس در ظرف مناسب ریخته و در کنار چلوی ایرانی سرو می کنیم.
طرز تهیه تهیه مرغ شکم پر در فر
برای طبخ در فر به روش بالا عمل می کنیم با این تفاوت که روی پیرکس را فویل پوشانده و با چاقو چند حفره روی آن ایجاد می کنیم و داخل فر با دمای200 درجه سانتی گراد به مدت 1 ساعت پخته و بعد از تست پختن فویل را برداشته و مرغ را کمی گریل می کنیم.
یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شیرینی های جهان کیک پای سیب است. پای در واقع خمیری به نام کراست است که با سایر مواد ترکیب می شود. در ابتدا آن را به شکل غذا درست می کردند، یعنی داخل خمیر پای را با گوشت و سبزیجات پر کرده و آن را سرو می کردند. با گذشت زمان انواع میوه و کرم های مختلف نیز برای تهیه آن استفاده شد و امروزه پای آناناس، نارگیل و شکلات نیز به عنوان دسر سرو می شود. در این آموزش شیرینی پزی قصد داریم تا طرز تهیه کیک پای سیب و دارچین را به شما آموزش دهیم که دستور آن را از سایت آشپزی پارسی دی گرفته ایم.
در داخل یک ظرف بزرگ مواد اولیه خمیر پای را با هم ترکیب کرده تا یک خمیر درست شود. سپس خمیر را با دست ورز بدهید.
بر روی یک تخته چوبی آرد ریخته و خمیر را بر روی آن با وردنه صاف کنید تا به ضخامت مورد نظر برسد.
خمیر را در داخل قالب یا ظرف مورد نظرتان ریخته و اضافه های خمیر را از اطراف ظرف جدا کنید. در نهایت ظرف خمیر را در داخل یخچال قرار دهید تا خمیرکمی خودش را بگیرد.
همه مواد را در داخل ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
اکنون خمیر را از یخچال بیرون آورده و مواد داخل پای را بر روی آن بریزید.
تخم مرغ را نیز به خوبی هم زده و با یک برس بر روی مواد بمالید.
خمیرهایی که به شکل نواری برش زده بودید را به حالت حصیری بر روی ظرف پای قرار دهید و با برس کمی شیر را بر روی آنها بمالید تا سطح روی خمیرها تر باشد.
فر را بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و ظرف پای را به مدت ۴۵ دقیقه در داخل فر قرار دهید. اکنون پای سیب تان آماده شده است.