بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه شیرینی اشکی خوشمزه و مجلسی مخصوص عید نوروز به سبک بازاری

شیرینی نعلی یا شیرینی اشکی، یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که از دیر باز جزء شیرینی های نوروزی به حساب می آمده. شیرینی نعل اسبی به دلیل وجود کره بافت نرم و طعم بی نظیری دارد و وجود شکلات بر روی این شیرینی جذابیت آن را دو چندان کرده و مورد اقبال بیشتری قرار گرفته است. در بخش آشپزی از وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی نعلی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شیرینی نعلی

  • آرد قنادی    120 گرم
  • کره    70 گرم
  • پودر شکر    50 گرم
  • تخم مرغ    1 عدد

مواد لازم جهت تزیین شیرینی اشکی    

  • شکلات شیری    200 گرم
  • سفیده تخم مرغ    1 عدد
  • روغن مایع    2 قاشق غذاخوری
  • پودر پسته و نارگیل    به میزان لازم

دستور پخت شیرینی اشکی

طرز تهیه شیرینی اشکی خوشمزه

1. طرز تهیه شیرینی نعلی

ابتدا کره به دمای محیط رسیده را به همراه پودر شکر مخلوط می کنیم تا تبدیل به کرمی کشدار شود.

2. مرحله دوم
حالا آرد را یکباره افزوده و ورز می دهیم تا خمیر یکدست شود. سپس 1 ساعت داخل یخچال استراحت می دهیم تا چسبندگی مواد کم شود.

3. مرحله سوم
حالا خمیر را از یخچال خارج کرده و به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر جدا می کنیم روی تخته کار آن را به شکل لوله ای در می آوریم، سر و ته خمیر را به هم نزدیک می کنیم تا شکل نعلی به خود بگیرد و بعد داخل سینی پخت شیرینی که داخل آن کاغذ روغنی انداخته ایم می چینیم.


4. مرحله چهارم تزیین شیرینی نعل اسبی
حالا برای تزیین به دو روش می توانیم عمل کنیم، روش اول اینکه با قلمو سفیده تخم مرغ را به دو طرف نعل زده و آن را با پود پسته یا خلال بادام تزئین کنیم یا اینکه بعد از پخت شیرینی ها را داخل شکلات آب شده فرو برده و بعد با پودر پسته و بادام تزئین کنیم.

5. مرحله پنجم
حالا شیرینی های فرم داده را داخل فر گرم شده با حرارت 175 درجه سانتی گراد می گذاریم و به مدت 15 دقیقه که کمی زیر شیرینی ها طلایی شود می پزیم.

6. مرحله ششم
حالا در این زمان شکلات را با روغن مایع مخلوط کرده و روی بخار آب به روش بن ماری حل می کنیم تا روش دوم تزئین که گفته شد را بتوانیم انجام دهیم.

7.مرحله آخر تهیه شیرینی نعلی
حالا شیرینی ها را از داخل فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شوند و بعد داخل ظرف درب داری نگه داری کنید.

طرز تهیه شیرینی گردویی خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله برای عید

شیرینی گردویی یک شیرینی سنتی و اصیل ایرانی است که در شهر قزوین هم برای پذیرایی عید نوروز طبخ می شود. برای پخت شیرینی گردویی زمان خیلی کمی هم صرف می شود و راز خوشمزگی و کیفیت آن این است که مواد را صحیح اندازه گیری کنید و مواد را حذف نکنید و اینکه حتما نکات و فوت و فن آماده سازی این شیرینی را قبل شروع به پخت مطالعه کنید. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی گردویی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شیرینی گردویی
  • پودر مغز گردو 120 گرم
  • پودر قند 120 گرم
  • آرد برنج 100 گرم
  • کره 80 گرم
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • دارچین 1/2 قاشق چایخوری
  • مغز گردو برای تزئین به میزان لازم
دستور پخت شیرینی گردویی
طرز تهیه شیرینی گردویی | سلام دنیا

1. طرز تهیه شیرینی گردویی
ابتدا تخم مرغ و کره را از یخچال خارج کنید تا هم دمای محیط شود.

2. مرحله دوم
حالا کره، پودر قند و تخم مرغ را داخل ظرف مناسبی ریخته و آنقدر مخلوط کنید تا بافت کرمی پیدا کند و یکدست شود.

3. مرحله سوم
وقتی مواد به این مرحله رسیدند؛ پودر گردو و پودر دارچین را افزوده و کاملا مخلوط می کنیم سپس آرد برنج را افزوده با لیسک مخلوط می کنیم تا بافتی یکدست پیدا کند.

4. مرحله چهارم
حالا داخل سینی مخصوص شیرینی پزی را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی را توسط یک قیف ساده داخل سینی بریزید با فاصله تقریبا 1 سانتی متری و روی آن را با گردو خرد شده تزئین کنید و داخل فر گرم شده با 170 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید.

5. مرحله پنجم پخت شیرینی گردویی
بعد از خارج کردن شیرینی ها از فر اجازه دهید تا شیرینی ها کاملا خنک شود، سپس در ظرف در بسته تا 14 روز می توانید نگهداری کنید. نوش جان.

نکات و فوت و فن تهیه شیرینی گردویی به روش بازاری
  • این دستور برای 15 نفر تهیه دیده شده در صورت نیاز به مقدار بیشتر مواد را با دقت چند برابر کنید.
  • می توانید نیمی از گردو را پودر و نیمی دیگر را خرد کنید که مغز گردو زیر دندان حس شود.
  • اگر تمایل دارید شیرینی تردی داشته باشید زمان پخت را کمی بیشتر کنید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه خورش کنگر خوشمزه و مجلسی با گوشت قرمز

خورشت کنگر ، یک خورشت سنتی ایرانی است که در آن از کنگری که در فصل بهار رشد می کند استفاده می شود. کنگر اولین بار در اتیوپی کشت شد و بعد به مناطق دیگر دنیا گسترش پیدا کرد. برای خورش کنگر باید تیغ های کنگر را با استفاده از دستکش و چاقوی تیز جدا کرده برگ برگ کنیم شسته و بنا به سلیقه خرد کنیم. کنگر دارای طبع گرم و خشک است و دارای پتاسیم، پاک کننده رگ ها از چربی ، مفید برای نارسایی کبدی، رفع یبوست و ... است. در ادامه قصد داریم تا طرز تهیه خورشت کنگر را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای خورشت کنگر
  • گوشت خورشتی    250 گرم
  • کنگر    250 گرم
  • سبزی    200 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • آبغوره یا لیمو عمانی    به میزان لازم
  • روغن، نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم

https://www.justalittlebitofbacon.com/wp-content/uploads/2016/05/lamb-artichoke-stew-for-facebook.jpg

دستور پخت خورشت کنگر
1. طرز تهیه خورشت کنگر
ابتدا پیاز ها را نگینی کرده و داخل قابلمه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

2. مرحله دوم پخت خورش کنگر
حالا گوشت را به همراه فلفل و زردچوبه تفت می دهیم تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند سپس آب جوشیده به آن افزوده اجازه می دهیم تا پخت گوشت کامل شود.

3. مرحله سوم پخت خورشت کنگر
داخل تابه مناسبی سبزی را به همراه روغن سرخ می کنیم مثل (سبزی قورمه) در آخر کمی کنگر را هم سرخ می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورشت یک ساعت دیگر بپزد و به روغن بیوفتد.

4. مرحله چهارم طرز تهیه خورش کنگر
در نهایت نمک و آبغوره غذا را اندازه می کنیم و در کنار چلوی ایرانی و سالاد شیرازی سرو می کنیم.

سبزی خورشت کنگر
ترکیب سبزیجات این غذا  (نعنا، جعفری) را به میزان مساوی از هر کدام مخلوط کرده و ریز خرد می کنیم.

منبع: salamdonya.com

طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی مجلسی و خوشمزه بدون فر و با فر

مرغ شکم پر از دسته غذا های پر طرفدار و مجلسی است که برای مراسم خاص طبخ می شود. مرغ با مواد مختلفی چون گردو، رب انار، سبزی محلی یا کشمش، آلو، زرشک، پیاز داغ یا به شکل ساده با فلفل دلمه و لیمو و گوجه پر می کنند. یک شکل جذاب دیگر برای مرغ شکم پر، این است که شکم مرغ را با زرشک پلو زعفرانی پر می کنند. که داخل شکم مرغ برنج آبکش شده می ریزیم و در حین پخت مرغ برنج هم دم می شود. این دستور پخت از وب سایت سلام دنیا گرفته شده  تا طرز تهیه مرغ شکم پر گیلانی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای مرغ شکم پر

  • مرغ متوسط 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • برگ سیر خرد شده 2 قاشق
  • رب انار 3 قاشق
  • گردو آسیاب شده 1/2 پیمانه
  • سبزی محلی(چوچاق، خالواش، گشنیز، جعفری، ریحان) 1/2 پیمانه
  • لیموترش 1 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران دم شده به میزان لازم

دستور پخت مرغ شکم پر

طرز تهیه مرغ شکم پر


1. طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی

ابتدا مرغ را با زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه ماساژ می دهیم و یک لیموی برش خورده داخل شکم مرغ قرار داده و به آن استراحت می دهیم، بهتر است از شب قبل این کار را انجام دهیم.


2. مرحله دوم مرغ شکم پر

پیاز را نگینی خرد می کنیم و داخل تابه ای با کمی روغن تفت می دهیم حالا به آن زرد چوبه، نمک، فلفل و سیر اضافه کرده و با حرارت کم تفت می دهیم .کمی بعد سبزی معطر، رب انار وگردو را هم افزوده و به مدت 10 دقیقه کاملا تفت می دهیم در نهایت زعفران را افزوده و از روی حرارت بر می داریم.


3. مرحله سوم مرغ شکم پر

حالا مرغ را از یخچال خارج کرده و لیموی داخل شکمش را درآورده و از مواد آماده که خنک شد داخل شکم مرغ پر می کنیم و پاهای مرغ را به هم نزدیک کرده و با نخ آشپزی به هم می بندیم تا از خارج شدن مواد جلوگیری کند. حالا زمان آن رسیده طبخ مرغ را به دو روش داخل فر و روی گاز به شما آموزش بدهیم.


طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه (بدون فر)

قابلمه مناسب با سایز مرغ انتخاب می کنیم و مرغ را داخل آن قرار می دهیم به شکلی که مرغ خیلی آزاد نباشد و در مقدار کمی روغن دو طرف مرغ را کمی سرخ می کنیم. سپس دو لیوان آب جوشیده داخل ظرفی که مواد میانی داخلش بود ریخته مواد را حل کرده و روی مرغ می ریزیم و درب ظرف را گذاشته و به مدت 45 دقیقه اجازه می دهیم تا مرغ کاملا پخته آب آن کشیده شده و به اندازه یک استکان آب باقی بماند سپس در ظرف مناسب ریخته و در کنار چلوی ایرانی سرو می کنیم.


طرز تهیه تهیه مرغ شکم پر در فر

برای طبخ در فر به روش بالا عمل می کنیم با این تفاوت که روی پیرکس را فویل پوشانده و با چاقو چند حفره روی آن ایجاد می کنیم و داخل فر با دمای200 درجه سانتی گراد به مدت 1 ساعت پخته و بعد از تست پختن فویل را برداشته و مرغ را کمی گریل می کنیم.

طرز تهیه کیک پای سیب و دارچین خوشمزه و مجلسی در منزل

یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین شیرینی های جهان کیک پای سیب است. پای در واقع خمیری به نام کراست است که با سایر مواد ترکیب می شود. در ابتدا آن را به شکل غذا درست می کردند، یعنی داخل خمیر پای را با گوشت و سبزیجات پر کرده و آن را سرو می کردند. با گذشت زمان انواع میوه و کرم های مختلف نیز برای تهیه آن استفاده شد و امروزه پای آناناس، نارگیل و شکلات نیز به عنوان دسر سرو می شود. در این آموزش شیرینی پزی قصد داریم تا طرز تهیه کیک پای سیب و دارچین را به شما آموزش دهیم که دستور آن را از سایت آشپزی پارسی دی گرفته ایم.


مواد لازم برای تهیه خمیر  کیک پای سیب

  • دو فنجان آرد
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • ۵ قاشق چایخوری آب سرد
  • یک عدد تخم مرغ
  • شیر به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه مواد میانی کیک پای سیب

  • یک سوم فنجان شکر
  • سه قاشق غذاخوری آرد
  • ۶ تا ۸ عدد سیب پوست کنده شده و خرد شده
  • یک قاشق غذاخوری دارچین
  • یک قاشق چایخوری جوز هندی
  • یک چهارم قاشق چایخوری نمک
  • یک سوم فنجان شکر قهوه ای

دستور پخت پای سیب خانگی و خوشمزه


طرز تهیه خمیر  کیک پای سیب

مرحله ۱

در داخل یک ظرف بزرگ مواد اولیه خمیر پای را با هم ترکیب کرده تا یک خمیر درست شود. سپس خمیر را با دست ورز بدهید.

 

مرحله ۲

بر روی یک تخته چوبی آرد ریخته و خمیر را بر روی آن با وردنه صاف کنید تا به ضخامت مورد نظر برسد.

 

مرحله ۳

خمیر را در داخل قالب یا ظرف مورد نظرتان ریخته و اضافه های خمیر را از اطراف ظرف جدا کنید. در نهایت ظرف خمیر را در داخل یخچال قرار دهید تا خمیرکمی خودش را بگیرد.


طرز تهیه مواد داخل کیک پای سیب

مرحله ۱

همه مواد را در داخل ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط کنید.

 

مرحله ۲
اضافه های خمیر که از ظرف جدا کرده بودید را به شکل نوارهای باریک برش بزنید تا بر روی پای قرار بدهید.

 

مرحله ۳

اکنون خمیر را از یخچال بیرون آورده و مواد داخل پای را بر روی آن بریزید.

 

مرحله ۴

تخم مرغ را نیز به خوبی هم زده و با یک برس بر روی مواد بمالید.

 

مرحله ۵

خمیرهایی که به شکل نواری برش زده بودید را به حالت حصیری بر روی ظرف پای قرار دهید و با برس کمی شیر را بر روی آنها بمالید تا سطح روی خمیرها تر باشد.

 

مرحله ۶

فر را بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و ظرف پای را به مدت ۴۵ دقیقه در داخل فر قرار دهید. اکنون پای سیب تان آماده شده است.