بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه کیک شربتی زعفرانی و خوشمزه قزوین با فر مرحله به مرحله

کیک شربتی (کیک باقلوا) که به کیک باقلوا نیز معروف است عطر و بوی بهشت را با خودش می آورد. کیک شربتی با طعم هل و گلاب و عطر زعفران به اندازه باقلوا خوشمزه و لذیذ است ولی خیلی سبک تر از باقلواست. بر خلاف تصور این کیک از شیرینی متعادلی برخورداره چون داخل کیک شکر کمتری استفاده میشه کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم.  با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک شربتی زعفرانی و خوشمزه قزوین با فر مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه شربت کیک شربتی (کیک باقلوا)

شکریک و نیم لیوان
آبیک و نیم لیوان
زعفران۱ق غذا خوری
گلابنصف لیوان
هل۲ عدد

مواد لازم برای تهیه کیک شربتی

شکر۱ لیوان
ماست۱ لیوان
روغن۱ لیوان
تخم مرغ۴ عدد
آرد۲ لیوان
بیکنیگ پودر۱ ق مربا خوری
پودر هل۱ق چایخوری

طرز تهیه کیک شربتی

طرز تهیه کیک شربتی زعفرانی قزوین با فر

مرحله اول ( تهیه شربت کیک باقلوا )

ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده سپس روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد و ۱۰ دقیقه بجوشد سپس حرارت را کم کرده و زعفران غلیظ دم کرده و گلاب و هل را اضافه می کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر بجوشد از روی حرارت برداشته و بگذارید کنار تا خنک شود.

مرحله دوم ( آماده سازی مواد کیک شربتی )

شکر و روغن را با سرعت تند همزن ۷ دقیقه خوب بزنید تا خوب سفید شود سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه و هر کدام را ۲ دقیقه هم زده سپس ماست و پودر هل را اضافه و خوب مخلوط می کنید، آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم و طی ۳ مرحله به مخلوط مون اضافه می کنیم و با لیسک از یک جهت به صورت دورانی خوب فولد کنید. مایه باید یکدست باشد و اگر گلوله داشت رفعش کنید وگرنه در هنگام خوردن کیک زیر زبان احساس می شود.

مرحله سوم ( پخت کیک شربتی )

کف قالب سایز ۲۲*۲۲ را چرب کرده سپس کاغذ روغنی انداخته و مایه کیک را در قالب ریخته چند بار به سطح کوبیده تا حباب داخل مایه کیک خارج شود سپس داخل فری که از قبل گرم شده بمدت ۴۰-۵۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید تا خوب پخته و خوش رنگ شود سپس در چند دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا سطح کیک نیز طلایی شود.

مرحله چهارم ( اضافه کردن شربت کیک)

کیک را از قالب خارج کنید تا خنک شود و کیک را برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید و دوباره داخل قالب کیک قرار بدید ولی بصورت برعکس یعنی کف کیک بالا قرار بگیرد به صورت دلخواه برش زده خنک که شد شربت خنک را روش ریخته و دو ساعت بگذارید داخل یخچال تا شربت کامل جذب کیک شود سپس با پودر پسته و یا نارگیل تزئین کرده و نوش جان کنید.

نکات و فوت و فن های کیک شربتی زعفرانی

  • کیک و شربت هر دو باید کاملا خنک باشند وگرنه کیک خمیری می شود.
  • برای خنک شدن شربت آن را داخل یخچال قرار ندید در دمای محیظ خنک شود.
  • در فاصله ای که کیک را داخل یخچال گذاشته اید روش سلفون بکشید تا خشک نشود.
  • ماست حتما شیرین باشد.
  • هیچکدام از مواد جایگزین ندارد.
  • منظور از لیوان، لیوان های دسته دار فرانسوی هستند.
  • می توان در ماهیتابه دو طرف نیز درست کرد.

منبع : آشمزی

طرز تهیه شیرینی شربتی خوشمزه و مجلسی اصیل مرحله به مرحله در خانه

طرز تهیه کیک شربتی، شیرینی شربتی یا کیک باقلوا بسیار خوش عطر و طعم و خوشمزه است که اصالت این شیرینی به شهرهای قزوین و شیراز برمی گردد. این شیرینی زیبا را بیشتر در مراسم مذهبی و ختم ها تهیه می کنند. برای پخت کیک شربتی نیاز داریم چند نکته را مورد توجه قرار دهیم تا یک کیک شربتی بی نظیر را در منزل تهیه کنیم. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کیک باقلوا شربتی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کیک شربتی

  • آرد 200 گرم
  • شکر 150 گرم
  • روغن 175 گرم
  • ماست 150 گرم
  • تخم مرغ 3 عدد
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • پودر هل 1 قاشق چایخوری
  • وانیل 1/2 قاشق چایخوری
  •  شربت بار 1 قاشق غذاخوری

مواد مورد نیاز برای شربت بار

  • شکر 1 پیمانه
  • آب 1 پیمانه
  • گلاب 1/4 پیمانه
  • آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
  • زعفران دم شده 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه کیک شربتی باقلوای خوشمزه و مجلسی


دستور پخت کیک شربتی خوشمزه و مجلسی


1. طرز تهیه کیک شربتی (کیک باقلوا)

ابتدا تخم مرغ ها، شکر و وانیل را در ظرف مناسبی ریخته و به مدت 5 دقیقه مخلوط می کنیم.


2. مرحله دوم

حالا روغن مایع، شربت بار و ماست را هم افزوده و کاملا مخلوط می کنیم.


3. مرحله سوم

در این مرحله آرد، بیکینگ پودر و پودر هل را با هم بر روی مواد الک کرده و با لیسک شیرینی پزی مواد را تا یکدست شدت کامل مخلوط می کنیم.


4. مرحله چهارم

حالا داخل قالب مورد نظر را چرب کرده آرد پاشی می کنیم و مواد کیک را داخل قالب ریخته و داخل فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می پزیم.


5. مرحله پنجم تهیه شربت بار کیک باقلوا

در این فاصله شربت را تهیه می کنیم شکر، گلاب و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا کاملا حل شود و تقریبا 10 دقیقه بجوشد حالا زعفران و آبلیمو را افزوده و بعد از 4 دقیقه از روی حرارت بردارید حالا شربت بار ما آماده است.


6. مرحله آخر تهیه کیک شربتی

کیک باقلوا را با یک خلال چوبی تست می کنیم؛ اگر خمیری به خلال نچسبید؛ کیک پخته است و باید از فر خارج کنیم و شربت خنک شده را روی کیک می ریزیم حالا کیک شربتی ما آماده است برش داده و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه کیک شربتی:

  • آرد را برای این کیک لطیف می باید 3 بار الک کنید.
  • در تهیه شربت دقت کنید تا زیاد غلیظ نشود و بعد از خنک شدن شکرک نزند.

منبع: وب سایت سلام دنیا 

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ مجلسی و ساده مرحله به مرحله

آلبالو پلو یکی دیگر از غذاهای دلچسب سنتی نیز می باشد. معمولا در فصل تابستان با آمدن میوه آلبالو فکر تهیه آلبالو پلو به ذهن می رسد. البته ناگفته نماند که از آلبالو میتوان استفاده های زیادی کرد مانند: چای آلبالو، چیز کیک آلبالو، کیک آلبالو و همینطور ترشی آلبالو و یا سراب آلبالو ... آلبالو معمولا به همراه گوشت قیمه ای و یا گوشت چرخ کرده نیز میباشد. امروز قصد داریم که  دستور پخت آلبالو پلو با مرغ ریش ریش را برای شما دوستانی که طعم گوشت قرمز را نمیپسندید آماده کنیم تا شما دوستان هم از آلبالو پلو نوش جان فرمائید و از طعم متفاوت این قاطی پلو به نام آلبالو پلو با مرغ نیز لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با مرغ

  • برنج ۴ پیمانه
  • آلبالو ۵۰۰ گرم
  • شکر۱ فنجان
  • سینه مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • زعفران دم کرده ۱ فنجان
  • خلال پسته و بادام ۱ فنجان
  • روغن مایع به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • آب به میزان لازم

 طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریش ریش 

مرحله اول: برنج

ابتدا برنج را شسته و به مقدار لازم بر رویش آب بریزید و زمان دهید تا به همراه نمک چند ساعتی خیس بخورد. سپس در یک قابلمه تا نیمه آب بریزید و  روغن اضافه کنید زمان دهید تا آب جوش آید و برنج را در آب بریزید و کمی که نرم شد برنج را آبکش کنید. کنار بگذارید.

 

مرحله دوم: آلبالو

آلبالو ها را شسته و سپس هسته آلبالو ها را به کمک هسته گیر بگیرید و دم آنها را هم بگیرید. به همراه شکر تفت دهید تا از ترشی در بیاید و مقداری از خلال ها را با آلبالو هم بزنید و مقداریش را برای تزئین نگه دارید.
 

مرحله سوم: مرغ

مرغ را به همراه پیاز و ادویه و کمی روغن و مقداری آب در یک قابلمه بریزید و هم بزنید و زمان دهید تا مرغ پخته شود و سپس مرغ را از قابلمه در بیاورید و ریش ریش کنید.
 

مرحله چهارم: دم گذاشتن

در این مرحله یک قابلمه را برداشته و کف آن را روغن بریزید و مقداری از برنج را زعفرانی کنید و در کف قابلمه بریزید و آلبالو ها را به همراه مرغ ریش ریش شده بریزید و در آخر برنج سفید را هم بریزید. درب قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنبد. زمان دهید تا برنج دم بکشد و بعد از پایان ۱ ساعت آلبالو پلوی شما به همراه مرغ آماده است تا در ظرف مورد نظر سرو کنید و نوش جان فرمائید.
 

نکته های کلیدی و مهم در تهیه آلبالو پلو با مرغ

  1. می توانید برای تهیه آلبالو پلو از مربای آلبالو نیز استفاده نمائید.
  2.  به آلبالو آب اضافه نکنید.
  3. می توانید برای تزئین از آلبالو و مرغ نگه دارید.
  4. میتوانید به جای سینه مرغ از ران مرغ نیز استفاده کنید.
  5.  می توانید قسمت زعفرانی را با تخم مرغ و ماست مخلوط کنید تا ته چین شود.

منبع : سایت آشپزی پارسی دی

طرز تهیه کیک پای سیب مافینی خوشمزه و مجلسی با مارمالاد سیب

پای سیب یک کیک بسیار خوشمزه و یک شیرینی بین المللی است که داری محبوبیت زیادی بین افراد دنیا می باشد. پای سیب کیک سبک و خوشمزه ای است که در قالب هایی شبیه مافین طبخ می شود. این مدل پای سیب را هم با سیب تازه و هم با مارمالاد سیب می توان تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پای سیب را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای پای سیب

  • آرد قنادی    2/5 پیمانه
  • شکر    1 پیمانه
  • شیر    1/2 پیمانه
  • کره    75 گرم
  • تخم مرغ    3 عدد
  • بیکینگ پودر    2 قاشق چای خوری
  • دارچین    1/2 قاشق چای خوری
  • وانیل    1/4 قاشق چای خوری
  • مارمالاد سیب    به میزان لازم

دستور پخت پای سیب مافینی تک نفره


طرز تهیه پای سیب قالبی


1. طرز تهیه پای سیب خانگی خوشمزه تک نفره

ابتدا شکر، وانیل و تخم مرغ ها را مخلوط می کنیم تا به حالت کرمی تبدیل شود. بعد کره و شیر را افزوده و کاملا مخلوط می کنیم.


2. مرحله دوم: تهیه خمیر پای سیب

 حالا بیکینگ پودر، دارچین و آرد را الک کرده و به تدریج به مواد می افزاییم و با لیسک به شکل دورانی به خورد خمیر می دهیم.


3. مرحله سوم: پای سیب قالبی

داخل قالب های پای را کپسول های شیرینی می گذاریم و به انداز یک قاشق از خمیر ته قالب می ریزیم.


4. مرحله چهارم: افزودن مارمالاد سیب

روی تمام خمیر های ریخته شده داخل کپسول 1 قاشق مربا خوری مارماد سیب بدون شربت اضافی می ریزیم و دوباره روی مار مالاد را با دو قاشق خمیر می پوشانیم.


5. مرحله پنجم: قرار دادن پای سیب در فر

حالا قالب ها را درون سینی فر چیده ودر فرم گرم شده با 175 درجه سانتی گراد به مدت 30 تا 45 دقیقه می پزیم.


6. مرحله آخر: سرو پای سیب

بعد از گذشت 30 دقیقه پای را با یک خلال چوبی تست می کنیم اگر پخته شده بود از فر خارج کرده و روی توری فلزی می گذاریم تا خنک شود و نوش جان کنید.


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه حلوا ساده خانگی خوشمزه زعفرانی با آرد گندم مرحله به مرحله

حلوای ساده  نوعی شیرینی و یا دسر ایرانی است که از دیر باز در کشورمان تهیه می شده. حلوا را در کلیه مراسم مذهبی، ختم ها به روش های گوناگون تهیه می کنند و در شهر های مختلف حلوا های خاص آن شهر با مواد اولیه بومی تهیه می کنند ولی نقطه مشترک همه حلوا ها ترکیب آرد و روغن است. در بخش آشپزی امروز  قصد داریم تا طرز تهیه حلوای ساده خانگی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای حلوا

  • آرد گندم :   1 پیمانه
  • شکر :   1 پیمانه
  • آب :   2 پیمانه
  • روغن جامد یا کره:    1/2 پیمانه
  • گلاب :   1/3 پیمانه
  • هل سابیده :   1/2 قاشق غذا خوری
  • زعفران سابیده:    1/2 قاشق غذا خوری

دستور پخت حلوا ساده خانگی با آرد گندم

طرز تهیه حلوای ساده | سلام دنیا


1. طرز تهیه حلوا ساده خوشمزه
آرد را داخل قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم و حدود 20 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آرد کاملا گرفته شود.


2. مرحله دوم: الک کردن آرد و افزودن روغن
آرد تفت داده شده را از الک حریر عبور می دهیم و دوباره به قابلمه بر می گردانیم و روغن را به آرد افزوده و با شعله ملایم تفت داده و مدام مخلوط می کنیم.


3. مرحله سوم: تهیه شربت حلوا
برای تهیه شربت ابتدا آب و شکر را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر کاملا حل شود؛ سپس زعفران، گلاب و هل را به شربت افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا قوام پیدا کند.


4. مرحله آخر پخت حلوا
حالا شربت قوام آمده را به آرد در حال سرخ شده افزوده و مدام مخلوط کنید تا مواد حلوا کاملا یکدست شود و بتوان آن را در گوشه قابلمه جمع کرد. حالا قابلمه را به شکل الاکلنگی حرکت داده تا حلوا کاملا منسجم شود. حلوا را در ظرف مناسب سرو ریخته و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه حلوا ساده خانگی خوشمزه
  • آرد را بعد از تفت دادن و گرفتن خامی آن حتما الک کرده و بعد روغن را به آن بیفزایید.
  • از ادویه های بسیار با کیفیت استفاده کنید و در صورت امکان در زمان پخت هل را آسیاب کنید

منبع: salamdonya.com