خورش فسنجان یک غذای اصیل ایرانی که در تمام قسمت های کشور؛ بنا به ذائقه و مواد غذایی آن منطقه طبخ می شود. در شهر های فارس زبان ایران اغلب فسنجان شیرین طبخ می شود ولی در گیلان به دلیل وجود رب انار ترش که در دسترسشان قرار دارد ترش پخته می شود؛ و در مازندران ملس طبخ می شود. خورشت فسنجان هم با مرغ و هم با گوشت درست می شود. این غذا بسیار قوی و مناسب برای فصول سرد سال است و جز دسته غذا های مجلسی ما ایرانیان به حساب می آید. در قصد داریم تا طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای خورش فسنجان
دستور پخت خورش فسنجان
1. طرز تهیه خورشت فسنجون با گوشت چرخ کرده
ابتدا گردو را دو مرتبه چرخ می کنیم. و یک پیاز را هم رنده کرده و آماده می گذاریم.
2. مرحله دوم تهیه خورش فسنجان
داخل قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و پیاز و گردو را به آن اضافه کرده و با کمی نمک، فلفل، دارچین تفت می دهیم. حالا رب انار را افزوده و روی گردو ها را آب جوش می ریزیم و اجازه می دهیم تا پخته و روغن بیندازد. اگر زمان زیاد دارید مقدار آب را کمی بیشتر بریزید. ولی اگر می خواهید در زمان کوتاهی فسنجان شما جا بیوفتد از آب کمتری استفاده کنید.
3. مرحله سوم تهیه فسنجان
پیاز دوم را هم رنده کرده آب آن را می گیریم به گوشت چرخ کرده افزوده و به همراه نمک، فلفل و زعفران حسابی ورز می دهیم. باید مواد منسجمی بدست آید در غیر این صورت یک ساعت در یخچال استراحت دهید. و بعد به اندازه یک گردو از مواد برداشته بین دو دست گلوله می کنیم و داخل تابه ای که کمی روغن ریخته ایم می گذاریم. تفت کوتاهی در حد اینکه فقط کمی انسجام پیدا کند می دهیم و بعد به خورشت اضافه می کنیم. و اجازه می دهیم 40 دقیقه هم خورشت به همراه گوشت بپزد و جا بیوفتد حالا خورشت ما غلیظ شده روی آن را قشری روغن گرفته و زمان آن است تا در کنار چلوی ایرانی سرو کنیم. نوش جانتون.
منبع: بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا
مربای انجیر یکی از خوشمزه ترین مربا ها می باشد که طرز تهیه آسانی دارد. انجیر یک میوه سرشار از ویتامین است که منبع خوبی از فیبر، کلسیم، پتاسیم، فسفر و ویتامین های A ،B ،C می باشد. مقوی برای تقویت حافظه ، سلامتی دندان و از بین بردن التهابات می باشد. برای اینکه از فواید انجیر مقوی در طول سال استفاده کنید باید آن را یا به صورت مربا و یا به صورت خشک نگهداری کنید. در ادامه تا طرز تهیه مربای انجیر را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مربای انجیر
دستور پخت مربای انجیر
1.طرز تهیه مربای انجیر خانگی
انجیر های نه زیاد شل و نه زیاد سفت را جدا کرد شسته چوب آن را کمی کوتاه کرده و اجازه می دهیم تا خشک شوند.
2.آماده سازی شربت مربای انجیر
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته اجازه می دهیم تا کمی بجوشد؛ سپس انجیر ها را اضافه کرده و با شعله کم اجازه می دهیم تا مربا پخته و شیشه ای شود در این حالت داخل انجیر پخته و پر از شربت شده و پف می کند. (این مرحله تقریبا 30 دقیقه زمان میبرد) حالا زعفران و آبلیمو را افزوده وقتی به قوام کافی رسید از روی حرارت برمی داریم و بعد از اینکه به طور کامل خنک شد آن را در ظرف شیشه ای مناسب ریخته و در یخچال نگهداری می کنیم.
منبع: سلام دنیا
ناپلئونی در زبان فرانسوی به معنی هزار برگ است و به نوعی پای یا شیرینی سه لایه با اشاره دارد که دارای منشأ و تاریخچه فرانسوی است. میل فی نام اصلی این شیرینی ناپلئونی در فرانسه است. اما فرانسوی ها به آن ناپلئون نیز می گویند و در اکثر از کافه های فرانسه با این نام فروخته می شود.
شیرینی ناپلئونی از خمیری با نام خمیر هزارلا که مبدأ اصلی فرانسوی دارد درست می شود. به طور سنتی در بین لایه های این خمیر کرم کاستارد فرانسوی قرار می گیرد و سطح بالایی آن را با پودر قند می پوشانند. همچنین ممکن است به جای کرم کاستارد، از خامه زده شده یا مربا یا دیگر مواد نیز استفاده شود.
۱. یک بسته خمیر هزارلا را در دمای محیط گذاشته تا یخ آن آب شود.
۲. حالا با یک چاقو یا کاتر پیتزا بر، دور خمیر را ببرید ولی اضافه خمیرهایی که بریده اید را نگه دارید و دور نریزید. خمیر را به شکل دلخواه برش بزنید.
۳. روی سینی فر یا ظرف دلخواه یک برگ کاغذ روغنی بگذارید و شیرینی ها را روی آن بچینید.
۴. سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید.
۵. وقتی که شیرینی ها را از فر که بیرون آوردید صبر کنید تا کاملا خنک بشن و بعد ۲۰۰ خامه قنادی را فرم بدید.
۶. روی شیرینی را با چاقو ضربه بزنید تا برجستگی نداشته باشد.
۷. شیرینی ها را با چاقو از هم باز کنید تا لایه لایه بشه و بینشون رو خامه بزنید.
۸. اضافه های خمیر رو هم پودر کنید و یک قاشق غذاخوری پودر قند بهشون اضافه کنید.
۹. سپس روی شیرینی کمی خامه بمالید تا اینکه خورده ها به شیرینی بچسبند. روی شیرینی هم بپاشید.
۱۰. سپس شیرینی ناپلئونی ها را برای ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا رطوبت خامه بین لایه ها پخش بشود.
۱۱. اکنون می توانید برای تزیین روی شیرینی ها پودر پسته بپاشید.
منبع : پارسی دی
مرغ سوخاری ، این فست فود طلایی خوشمزه که دلدادگان زیادی در کل دنیا دارد. برای اولین بار در سال 1830 طبخ شد و حدودا در سالهای 1860-1870 رسپی این غذا در کتاب های آشپزی چاپ و با استقبال عمومی رو به رو شد و طبخ آن در کل دنیا آغاز شد. مرغ سوخاری نسبت به فست فودهای دیگر ارزش غذایی بالاتری دارد و انتخاب بهتری نیز هست. در بخش آشپزی وب سایت سلام دنیا قصد داریم تا طرز تهیه مرغ سوخاری را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مرغ سوخاری
دستور پخت مرغ سوخاری
1. طرز تهیه مرغ سوخاری
مرغ ها را شسته پوست آنها را جدا می کنیم و با کمی نمک مزه دار می کنیم.
2. مرینیت کردن مرغ (مزه دار کردن مرغ)
تخم مرغ را داخل ظرف مناسبی ریخته کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود. سپس شیر را اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا مرغ ها را داخل این مواد می خوابانیم.
3. آماده سازی آرد سوخاری
آرد سفید را داخل ظرف مناسبی ریخته و تمامی ادویه ها را به آرد اضافه کنید. و کاملا مخلوط کنید.
4. طرز تهیه مرغ سوخاری بدون فر
مرغ ها را دانه دانه از مخلوط مایع بیرون آورده و داخل آرد می چرخانیم .این کار را برای تمام تکه های مرغ ادامه می دهیم. ظرف مناسبی را تا نیمه از روغن پر می کنیم. سپس تکه های مرغ را داخل روغن داغ شده انداخته و حدود 15 دقیقه می پزیم. مرغ ها را از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال روغن گیر می گذاریم و در کنار سیب زمینی سرخ شده سرو می کنیم.