خمیر ترش یک استارتر برای تهیه انواع نان و شیرینی است. گاها داخل نان ها حفره های درشت و بزرگی دیده اید، این حفره ها و پوکی توسط خمیر ترش به وجود آمد اند. خمیر ترش با مواد بسیار ساده و در دسترسی تهیه می شود. فقط پروسه 7 الی 14 روزه برای تهیه آن نیاز است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خمیر ترش را به شما آموزش دهیم.
آرد گندم | به میزان لازم |
آب | به میزان لازم |
مرحله اول: روز اول : ابتدا 50 گرم آرد را با 50 گرم آب، خوب مخلوط می کنیم و این مخلوط را داخل شیشه ای درب دار می ریزیم و درب آن را بسته و شیشه را به مدت 24 ساعت در محیط آشپزخانه استراحت می دهیم.
در این مرحله نیمی از مواد را که دیروز آماده کرده بودیم را از داخل شیشه خارج کرده و بیرون می ریزیم. سپس 25 گرم آب، 25 آرد را با هم مخلوط کرده و به مواد داخل شیشه می افزاییم، مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و دوباره 1 روز استراحت دهید.
در روز سوم حباب هایی روی استارتر مشاهده می کنید و باید به روش روز قبل ادامه دهید. یعنی نیمی از مواد را بیرون ریخته و 25 گرم آرد و 25 آب را با هم مخلوط کرده و به استارتر بیفزایید و دوباره استراحت دهید.
در روز چهارم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.
در روز پنجم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.
در روز ششم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.
در روز هفتم هم نیمی از مواد را خارج کرده و مخلوط 25 گرم آرد و 25 گرم آب را به شیشه بیفزایید و خوب مخلوط کنید و درب شیشه را ببندید.
در این مرحله مواد داخل شیشه بوی ماست و یا دوغ ترش می دهد، ولی شما از روز 8 تا 14 کار اضافه کردن آب و آرد را روزی 2 بار انجام می دهید و در روز 14 استارتر یا خمیر ترش شما آماده و قابل استفاده است.
منبع: سایت سلام دنیا
فسنجان با گوشت قلقلی یکی از خوشمزه ترین روش های تهیه فسنجان می باشد. این غذای سنتی و ایرانی که در بین همه محبوب است شاید کمتر کسی را بتوانید پیدا کنید که طعم و مزه فسنجان را دوست نداشته باشد. تاریخچه این غذا به شهر گیلان باز می گردد و همچنین مورخان قدمت این غذا را به زمان ساسانیان نسبت داده اند آنها در زمان گذشته در آغاز بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز خورش فسنجان را می پختند. فسنجان ها با انواع گوشت پرنده مانند اردک و مرغ و بوقلمون پخته می شوند ولی طعم و مزه آن با گوشت قلقلی نیز بسیار دلچسب خواهد بود. در تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی بسته به ذائقه افراد می توانید برای چاشنی به آن شکر اضافه کنید یا رب انار بیشتری ریخته و ترش درست کنید در گیلان و مازندران خورش فسنجان را ترش سرو می کنند ولی تمام این چاشنی به خود شما بستگی دارد. سعی کنید برای تهیه فسنجان با گوشت قلقلی از گردوهای خورشتی که رنگ تیره تری دارند استفاده کنید زیرا روغنی تر هستند.با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقی عالی و خوشمزه برای 4 نفر.
گردو را از قبل دوبار چرخ کنید و یا با غذاساز خوب میکس کنید تا پوره شود. گوشت چرخ کرده را از یخچال بیرون بیاورید تا یخش آب شود.
۱ عدد پیاز دستور را رنده ریز بزنید و داخل قابلمه مورد نظر با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس گردو را اضافه کنید و با پیاز خوب تقت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود و رنگ گردو کمی تیره رنگ شود.
روی گردو ها ۲ لیوان آب سرد ریخته (ریختن آب سرد باعث می شود روغن گردو خارج شود می توانید ۳ عدد یخ نیز به خورش فسنجان اضافه کنید تا به اصطلاح به گردو ها شوک وارد شود) سپس حرارت را کم کنید تا فسنجان جا بیفتد و پخته شود.
پیاز دیگر دستور را رنده ریز بزنید و آبش را حسابی بگیرید و با گوشت چرخ کرده و ادویه ها و کمی نمک خوب مخلوط کنید و شروع به ورز دادن کنید تا گوشت مسنجم شود. سپس از گوشت به اندازه دلخواه برداشته و گرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید. (اگر نیاز بود می توانید برای انسجام بیشتر آرد نخودچی به مواد گوشت قلقلی بزنید).
رب انار را با ۲ ق غذا خوری شکر مخلوط کنید و به همراه گوشت قلقلی ها در ۴۰ دقیقه انتهای زمان پخت به فسنجان اضافه کنید و اجازه دهید تا تمام مواد پخته و مزه بگیرد.
وقتی خورش فسنجان با گوشت قلقلی خوب جا افتاد و به اصطلاح روغن انداخت میزان ترشی و ملس بودن آن را چک کنید و اگر نیاز بود شکر یا رب انار اضافه کنید سپس از روی حرارت بردارید و با گردو انار تزئین کنید و به همراه برنج زعفرانی میل کنید. نوش جان
منبع : پارسی دی
خورشت ساک یکی از غذا های سنتی ایرانی می باشد که اصالتی مربوط به شهر گرگان دارد. خورش ساک در گرگان برای مجالس خاص و یا مراسم مذهبی طبخ می شود و گاها در کنار زرشک پلو با مرغ سرو می شود. در خورشت ساک از اسفناج و نخود استفاده شده که برای افرادی که دچار کم خونی هستند بسیار مناسب می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خورشت ساک را به شما آموزش دهیم.
اسفناج | 700 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
آب نارنج | 1/4 پیمانه |
نخود | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
نعنا داغ | 1 قاشق غذا خوری |
سیر داغ | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا نخود ها را به مدت 24 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید. بعد نخود را در مقداری آب بپزید تا کاملا نرم شود و پوست آن به راحتی جدا شود. حالا پوست تمام نخود ها را جدا می کنیم و آماده می گذاریم.
پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی خرد می کنیم، حالا داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی شود. در این مرحله گوشت، زردچوبه و فلفل را به پیاز می افزاییم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس روی گوشت آب جوش می ریزیم درب قابلمه را می بندیم و زمان می دهیم تا گوشت مغز پخت شود.
اسفناج ها را پاک کرده، می شوییم و به شکل خورشتی خرد می کنیم. داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و اسفناج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم و به گوشت می افزاییم تا به همراه گوشت کاملا پخته شود.
زمانی که گوشت تقریبا پخته شد، نخود را به خورشت می افزاییم تا در حین جا افتادن خورشت نخود هم به خورشت طعم دهد.
زمانی که گوشت کاملا پخته و نرم شد. آرد را داخل آب نارنج حل کرده و به خورشت می افزاییم تا نارنج به خورشت طعم و آرد غلظت دهد.
در انتهای پخت و زمان سرو خورشت ساک، سیر داغ و نعنا داغ را به خورشت می افزاییم. نمک خورشت را اندازه می کنیم سپس داخل ظرف زیبایی ریخته و در کنار برنج کته ایرانی نوش جان کنید.
منبع: سایت سلام دنیا
حلوا یک دسر اصیل خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که بسیار خوشمزه است و به صورت سنتی برای مراسمات خاص تهیه می شود. حلوا دو رنگ یک مدل از حلوا های بسیار خوشمزه و جذاب است که به راحتی می توان آن را با مواد اولیه در دسترس تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه حلوا دو رنگ را به شما آموزش دهیم.
آرد سفید | 6 لیوان |
پودر قند | 1 لیوان |
هل ساییده | 1 قاشق مربا خوری |
کره یا روغن جامد | 400 گرم |
پودر کاکائو | 3 قاشق چایخوری |
مرحله اول: نیمی از آرد را 10 دقیقه روی حرارت تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود سپس الک کرده و دوباره داخل قابلمه می ریزیم.
نیمی از کره را به آرد بیفزایید و خوب مخلوط کنید حالا هل را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.
نیمی از پودر قند را هم روی مواد الک می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
مواد را داخل ظرفی چهار گوش و دیواره دار ریخته و کاملا به کمک پشت قاشق یا یک گوشت کوب منسجم کرده و آماده می گذاریم.
آرد سفید را با پودر کاکائو مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته و 10 دقیقه حرارت می دهیم، سپس از مانند آرد سفید الک کرده سپس به ترتیب باقی مانده کره، هل و پودر قند را افزوده و تا حلوای کاکائویی هم آماده شود.
حالا حلوا کاکائویی را روی حلوای سفید رنگ ریخته و دوباره خوب منسجم می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا کاملا سفت شوند.
حالا حلوا را از داخل یخچال خارج کرده به شکل لوزی برش داده و داخل ظرف سرو چیده با پودر پسته تزیین و سرو کنید نوش جان.
منبع: سلام دنیا