خاگینه یکی از میان وعده های قدیمی و اصیل ما ایرانی ها می باشد که بسیار مقوی و مفید است. خاگینه در تبریز به اسم قیقاناخ نیز گفته می شود که معمولا در گذشته از خاگینه به عنوان میان وعده و یا دسر در مهمانی استفاده می شد. می توان از خاگینه به عنوان صبحانه برای کودکان نیز استفاده کرد. خاگینه را می توان هم در قالب و هم در ماهیتابه درست کرد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی مجلسی و خوشمزه با گردو.
تخم مرغ | ۴ عدد |
آرد | ۴ق غذا خوری |
ماست سفت شیرین | ۴ ق غذا خوری |
وانیل | نوک ق چای خوری |
بیکینگ پودر | ۱ ق مربا خوری |
مغز گردو خرد شده | ۱٫۵ پیمانه |
دارچین | ۱ ق غذا خوری |
پودر گل محمدی | ۱ ق غذا خوری |
شکر | ۱/۴ پیمانه |
عرق هل و گلاب | ۱/۴ پیمانه |
زعفران | ۴ ق غذاخوری |
آب | ۳/۴ پیمانه |
ابتدا شربت خاگینه را تهیه می کنیم آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و شعله گاز را روشن کرده و روی حرارت ملایم تنظیم کرده قابلمه را روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم، اجازه دهید ذرات شکر خوب حل بشه سپس گلاب و عرق هل و زعفران را اضافه کرده و هم بزنید و اجازه دهید شربت قوام بیاد. دقت کنید غلظت شربت خیلی مهم است اگه مثل عسل خیلی غلیظ باشه باعث شکرک زدن خاگینه میشه اگه هم خیلی رقیق باشه باعث خمیر شدن خاگینه میشه. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود در طول پخت شربت قلمو آغشته به آبلیمو کنار دستتون باشه مدام دور قابلمه را قلمو بکشید این کار مانع از شکرک زدن شربت خاگینه می شود.
در یک ظرف تخم مرغ هارو شکسته و وانیل را اضافه کنید سپس با دور تند همزن بزنید تا کرمی رنگ بشه و حالت کشدار پیدا کنه سپس ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و هم بزنید وقتی سطح ماست حباب ایجاد شد و بکینگ پودر فعال شد ترکیب ماست و بکینگ پودر را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید در آخر ارد ۳بار الک کرده را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید.
کف تابه مورد نظر را با قلمو روغن بزنید و نیمی از مایه خاگینه را داخل تابه بریزید و در تابه را گذاشته تا کمی خودش و بگیره سپس ترکیب دارچین و گل و گردو خرد شده یا چهار مغز خرد شده را روی لایه نیم پز بریزید و کل مایه باقی مانده را روی لایه مغزدار بریزید طوری که کل سطح رو در بر بگیره سپس در تابه را همراه دم کنی روی تابه قرار دهید و اجازه دهید خاگینه بپزه وقتی یک طرفش سرخ شد برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید در آخر شربت سرد را روی خاگینه داغ بریزید و اجازه دهید کمی خاگینه در شربت بماند تا به خوردش بره هرچه شربت بیشتر نفوذ کند به داخلش شیرین تر میشود در آخر سطح خاگینه را با خلال پسته ،بادام،گل محمدی و … تزئین کنید. نوش جان
منبع : آشمزی