بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی مجلسی و خوشمزه با گردو

خاگینه یکی از میان وعده های قدیمی و اصیل ما ایرانی ها می باشد که بسیار مقوی و مفید است. خاگینه در تبریز به اسم قیقاناخ نیز گفته می شود که معمولا در گذشته از خاگینه به عنوان میان وعده و یا دسر در مهمانی استفاده می شد. می توان از خاگینه به عنوان صبحانه برای کودکان نیز استفاده کرد. خاگینه را می توان هم در قالب و هم در ماهیتابه درست کرد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی مجلسی و خوشمزه با گردو.

مواد لازم برای تهیه خاگینه مغز دار با گردو و دارچین

تخم مرغ۴ عدد
آرد۴ق غذا خوری
ماست سفت شیرین۴ ق غذا خوری
وانیلنوک ق چای خوری
بیکینگ پودر۱ ق مربا خوری

مواد لازم برای تهیه مواد میانی خاگینه

مغز گردو خرد شده۱٫۵ پیمانه
دارچین۱ ق غذا خوری
پودر گل محمدی۱ ق غذا خوری

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه

شکر۱/۴ پیمانه
عرق هل و گلاب۱/۴ پیمانه
زعفران۴ ق غذاخوری
آب۳/۴ پیمانه

طرز تهیه و دستور پخت خاگینه با مغز گردو و دارچین

طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی با گردو و دارچین

مرحله اول ( درست کردن شربت خاگینه )

ابتدا شربت خاگینه را تهیه می کنیم آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و شعله گاز را روشن کرده و روی حرارت ملایم تنظیم کرده قابلمه را روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم، اجازه دهید ذرات شکر خوب حل بشه سپس گلاب و عرق هل و زعفران را اضافه کرده و هم بزنید و اجازه دهید شربت قوام بیاد. دقت کنید غلظت شربت خیلی مهم است اگه مثل عسل خیلی غلیظ باشه باعث شکرک زدن خاگینه میشه اگه هم خیلی رقیق باشه باعث خمیر شدن خاگینه میشه. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود در طول پخت شربت قلمو آغشته به آبلیمو کنار دستتون باشه مدام دور قابلمه را قلمو بکشید این کار مانع از شکرک زدن شربت خاگینه می شود.

مرحله دوم ( آماده سازی مواد خاگینه )

در یک ظرف تخم مرغ هارو شکسته و وانیل را اضافه کنید سپس با دور تند همزن بزنید تا کرمی رنگ بشه و حالت کشدار پیدا کنه سپس ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و هم بزنید وقتی سطح ماست حباب ایجاد شد و بکینگ پودر فعال شد ترکیب ماست و بکینگ پودر را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید در آخر ارد ۳بار الک کرده را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله سوم (پخت خاگینه )

کف تابه مورد نظر را با قلمو روغن بزنید و نیمی از مایه خاگینه را داخل تابه بریزید و در تابه را گذاشته تا کمی خودش و بگیره سپس ترکیب دارچین و گل و گردو خرد شده یا چهار مغز خرد شده را روی لایه نیم پز بریزید و کل مایه باقی مانده را روی لایه مغزدار بریزید طوری که کل سطح رو در بر بگیره سپس در تابه را همراه دم کنی روی تابه قرار دهید و اجازه دهید خاگینه بپزه وقتی یک طرفش سرخ شد برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید در آخر شربت سرد را روی خاگینه داغ بریزید و اجازه دهید کمی خاگینه در شربت بماند تا به خوردش بره هرچه شربت بیشتر نفوذ کند به داخلش شیرین تر میشود در آخر سطح خاگینه را با خلال پسته ،بادام،گل محمدی و … تزئین کنید. نوش جان

نکات و فوت و فن های خاگینه مغزدار پفی مجلسی

  • می توان مواد خاگینه را داخل ظرف پیرکس ریخته و در فر بمدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.
  • بعد از پخت خاگینه را روی دستمال قرار بدهید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  • حتما زمانی که خاگینه را اضافه می کنید شربت کاملا خنک شده باشه.
  • می توان از شیره انگور بجای شربت استفاده کرد.
  • برای اینکه پف خاگینه خوب باشه حتما آرد را سه بار الک کنید.
  • برای اینکه مواد میانی ته ظرف نرود زمانی اضافه شود که لایه اول خاگینه خودش را گرفته باشد در غیر این صورت مواد شل و مغز به ته تابه می رود.
  • شیرینی خاگینه بستگی به ذائقه شما دارد می توان کم یا زیادتر از مقدار گفته شده در دستور باشد.

منبع : آشمزی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد