بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته مجلسی و خوشمزه به سبک بازاری در خانه

دسر شکلاتی یکی از دسر هایی است که در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد. دسر شکلاتی می تواند پایه ای برای تهیه دسر های دیگری باشد که یاد گرفتن آن خالی از لطف نیست. این دستور دسر شکلاتی طعمی مانند دسر های شکلاتی بازاری را می گیرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته

نشاسته ذرت3 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو2 قاشق غذا خوری
شیر2 و 1/4 پیمانه
شکر1/3 پیمانه
وانیل1/4 قاشق چای خوری

طرز تهیه پودینگ شکلاتی مجلسی خوشمزه


دستور پخت دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته  مجلسی و خوشمزه به سبک بازاری در خانه


1. طرز تهیه دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته

ابتدا داخل کاسه مناسبی پودر نشاسته ذرت را به همراه پودر کاکائو مخلوط کنید سپس 1/4 پیمانه شیر را به آنها بیفزایید و آنقدر مخلوط کنید تا مایعی یکدست و بدون گلوله بدست آید.

2. مرحله دوم: گرم کردن شیر

حالا 2 پیمانه شیر باقیمانده را داخل یک شیر جوش ریخته و روی حرارت بگذارید کمی که گرم شد، شکر را بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا ذرات شکر حل شوند.


3. مرحله سوم: افزودن مایع نشاسته و پودر کاکائو

در این مرحله ترکیب نشاسته و پودر کاکائو و شیر سرد را به آرامی به شیر گرم افزوده و با همزن دستی مدام مخلوط می کنیم تا مایعی یکدست بدست آید.


4. مرحله چهارم: به غلظت رسیدن پودینگ

پودینگ آرام آرام شروع به غلیظ شدن می کند. زمانی پودینگ ما آماده است که غلظتی داشته باشد که یک لایه پشت قاشق را بگیرد، در این زمان وانیل را افزوده و پودینگ را از روی حرارت بر می داریم.


5. مرحله آخر: سرو پودینگ شکلاتی لیوانی

پودینگ را داخل ظرف هایی که آماده کرده ایم می ریزیم و اجازه می دهیم تا از حرارت بیفتند بعد روی آنها را با یک لایه فویل پوشانده و داخل یخچال قرار می دهیم تا کاملا خنک شوند، حالا فویل را برداشته کمی شکلات رنده شده روی آن بریزید و نوش جان کنید.


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی ساده، خوشمزه و رژیمی بدون گوشت و قارچ

خوراک لوبیا چیتی جزو دسته غذاهای گیاهی است که سرشار از خواص گوناگون از جمله فیبر، کربوهیدرات و منبع خوبی از پروتئین می باشد که از آن می توانید در وعده صبحانه یا شام استفاده کنید. این منبع پروتئین برای کودکان هم میتواند یک وعده غذایی کامل به حساب بیاید. خوشبختانه این ماده غذایی کم نظیر در کشور ما کشت می شود و به راحتی در دسترس قرار دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی ساده، خوشمزه و رژیمی بدون گوشت و قارچ.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی ساده:

لوبیا چیتی۲ پیمانه
پیاز درشت۱ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
زردچوبه۲ قاشق چایخوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاه۱ قاشق چایخوری
دارچین۱ قاشق چایخوری
پودر گل محمدی۱ قاشق چایخوری
پودر هل سبزنصف قاشق چایخوری
روغن مایعبه میزان لازم
عصاره گوشت یا مرغ۱ عدد (معادل سه لیوان عصاره گوشت خانگی)

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی

طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی رژیمی بدون گوشت و قارچ

مرحله اول آماده سازی:

لوبیا را از روز قبل از پخت پاک میکنیم، آب کشی میکنیم تا خاک آن از بین برود و در آب خیس میکنیم و در طول ۲۴ ساعت دو تا سه بار آب لوبیا را عوض میکنیم تا نفخ لوبیا کاملا گرفته شود.

مرحله دوم پخت خوراک لوبیا چیتی:

پیاز را به صورت خلالی برش میدهیم و در قابلمه با روغن تفت می دهیم تا پیاز کاملا یکدست طلایی شود حالا زردچوبه، فلفل سیاه، نیمی از دارچین، پودر هل و پودر گل محمدی را به پیاز افزوده و تفت میدهیم. در این مرحله لوبیا چیتی رو به مواد اضافه کرده کمی مخلوط می کنیم و قرص عصاره رو در آب حل کرده و به باقی مواد اضافه می کنیم. تا حدی که روی مواد را آب بپوشاند. این مرحله در زودپز حدود ۶۰ دقیقه زمان میبرد.

مرحله سوم آماده سازی سس خوراک:

برای این کار در یک تابه کوچک مقداری روغن می ریزیم و رب رو در تابه چند دقیقه تفت می دهیم. حالا که رنگ رب آزاد شد باقی ادویه ها رو اضافه می کنیم و این سس رو به لوبیا چیتی اضافه می کنیم دوباره درب زودپز رو می بندیم. از این زمان تا تکمیل پخت ۴۵ دقیقه دیگر نیاز است.

پس از ۴۵ دقیقه درب زودپز رو باز می کنیم نمک غذا رو اندازه می کنیم. خوراک لوبیا چیتی غلیظ و جا افتاده ما آماده شد میتوانیم خوراک را با برش های لیمو تزیین کنیم و با روغن زیتون و کلپر سرو کنید. نوش جان

نکات مهم و فوت و فن های خوراک لوبیا چیتی خوشمزه

۱٫ادویه های استفاده شده را حذف نکنید هم مصلح این غذا هستند هم به قوام و مزه غذا کمک میکنند.

۲٫ در مرحله اضافه کردن نمک غذا را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید این کار به قوام و غلظت خوراک کمک میکند.

۴٫از این خوراک جذاب میتوانید برای تکمیل صبحانه فرانسوی نیز استفاده کنید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه کدو پلو مجلسی و خوشمزه رستورانی با کدو حلوایی مرحله به مرحله

پلو کدو حلوایی یکی از برنج های مخلوط با اصالتی مربوط به شمال کشور می باشد که بسیار خوشمزه و خوشرنگ می باشد. این غذا یکی از غذا های زمستانی و مخصوص شب یلدا هم به حساب می آید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پلو کدو حلوایی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای پلو کدو حلوایی

برنج3 پیمانه
گوشت250 گرم
کدو حلوایی300 گرم
کره100 گرم
پیاز1 عدد
پیاز داغ3 قاشق غذا خوری
ادویه پلویی1 قاشق غذا خوری
نمک، فلفلبه میزان لازم
زعفران دم شدهبه میزان لازم

طرز تهیه کدو پلو با کدو حلوایی و کوفته ریزه


دستور پخت کدو پلو  مجلسی  و خوشمزه رستورانی با کدو حلوایی مرحله به مرحله


1. طرز تهیه کدو حلوایی پلو خوشمزه

مرحله اول آماده سازی کدو حلوایی: ابتدا کدو حلوایی را پوست گرفته و برش نگینی ریز می دهیم.


2. مرحله دوم: آماده سازی کوفته ریزه

پیاز را پوست گرفته و رنده ریز می کنیم حالا نمک، فلفل، زعفران و گوشت را به آن می افزاییم و خوب ورز می دهیم و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال استراحت می دهیم.


3. مرحله سوم: پخت کوفته ریزه ها

حالا نیمی از کره را داخل تابه مناسبی ریخته و گوشت را به شکل کوفته ریزه در می آوریم و داخل کره تفت می دهیم تا طلایی شوند.


4. مرحله چهارم: تفت دادن کدو

نیمی دیگر از کره را داخل تابه ای ریخته و کدو ها را داخل آن به همراه کمی زعفران خوب تفت می دهیم.


5. مرحله پنجم: آبکش کردن برنج

برنج را شسته و به همراه آب و نمک به مدت 2 ساعت خیس می کنیم. حالا داخل قابلمه ای آب و نمک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید بعد آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را داخل آب جوش ریخته و زمانی که نیم پز شد، برنج را آبکش می کنیم و روی برنج آب ولرم می ریزیم.


6.مرحله ششم: دم گذاشتن برنج

حالا ته قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را می چینیم و یک لایه برنج آبکش شده یک لایه کدو و یک لایه از کوفته ریزه پیاز داغ و ادویه پلویی می ریزیم، این مراحل را ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند و برنج را به مدت 45 تا 50 دقیقه دم می گذاریم .


7.مرحله آخر: سرو پلو کدو حلوایی

برنج دم شده را داخل ظرف زیبایی ریخته و با کوفته ریزه و خلال پسته آن را تزئین و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه کدو پلو حلوایی

  • می توانید از 2 قاشق غذا خوری شکر هم داخل این غذا استفاده کنید.
  • پلو کدو حلوایی را با مرغ زعفرانی هم می توانید سرو کنید.
  • برنج را برای این غذا کمی دان تر آبکش کنید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه مربای هلوی خانگی خوشمزه مجلسی بدون کپک با روشی ساده

مربا هلو یکی از خوش عطر و خوشمزه ترین مربا هاست که بهترین راه نگهداری از هلو و مصرف  آن در فصل های دیگر تهیه مربای هلو می باشد. هلو دارای خواص فراوانی است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه مربای هلو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مربای هلو
  • هلو 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • آب 3 لیوان
  • لیمو ترش 1 قاشق غذا خوری

دستور پخت مربای هلو  خانگی خوشمزه  مجلسی بدون کپک  با روشی ساده

1. طرز تهیه مربای هلو خوشمزه و خوش رنگ
مرحله اول آماده سازی هلو: ابتدا هلو ها را پوست گرفته، برش می دهیم، هسته آن را جدا می کنیم و به شکل دلخواه برش می دهیم.

2. مرحله دوم: آماده سازی شهد مربا
شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید.

3. مرحله سوم: افزودن هلو ها
حالا هلو های آماده شده را به شهد می افزاییم و اجازه می دهیم تا هلو بپزد و شربت قوام بیاید.

4. مرحله چهارم: افزودن آبلیمو
حالا آب لیمو را به مربای به غلظت رسیده می افزاییم و مربا را از روی حرارت برمی داریم. اجازه می دهیم تا مربا هلو خنک شود.

5. مرحله آخر: سرو نگهداری مربا هلو
مربا را بعد از سرد شدن داخل شیشه ای خشک و تمیزی بریزید و با درب بسته در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه مربای هلو بدون کپک
  • اگر می خواهید مارمالاد هلو داشته باشید از هلو های خیلی رسیده استفاده کنید و از ابتدای ریختن شکر و آب هلو را هم بیفزایید تا کاملا پخته و له شود.
  • مربا را داخل یخچال نگهداری کنید و هر بار از قاشق تمیز برای برداشتن مربا استفاه کنید تا باعث کپک زدن مربا نشود.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه واویشکا گوشت شمالی عالی با سیب زمینی و گوجه فرنگی

واویشکا یکی از خوشمزه ترین غذا های گیلانی است که ریشه روسی دارد و پس از حمله روسیه به ایران در شمال کشور وارد ایران شد. این غذای محبوب بیشتر در رشت و صومه سرا طبخ می شود. واویشکا یکی نوع خوراک است که با گوشت چرخ کرده یا جگر تهیه می شود و تقریبا مشابه جغور و بغور است. این خوراک خوشمزه را می توانید به عنوان نهار یا شام همراه با نان و برنج میل کنید. تهیه این غذا بسیار آسان است می توانید به دلخواه یک تخم مرغ شسکته و روی واویشکا بگذارید. اگر برای تهیه غذا فرصت کافی نداریدما به شما تهیه واویشکا گوشت شمالی عالی با سیب زمینی و گوجه فرنگی را آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه واویشکا شمالی

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • آب لیمو یا آبغوره به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

واویشکا گیلانی

طرز تهیه واویشکا گوشت با سیب زمینی و گوجه

مرحله اول : آماده سازی مواد

سیب زمینی ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید و داخل کمی آب گذاشته تا نشاسته آن خارج شود. گوجه فرنگی ها را شسته و خشک کنید و روی گوجه با کمک چاقو یک بعلاوه ایجاد کرده و بلانچ کنید. چند دقیقه در آب در حال جوش گذاشته و پوستش را بکنید و داخل غذاساز یا میکسر ریخته و خوب پوره کنید.

 

مرحله دوم : تفت دادن پیاز

پیاز را شسنه و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را اضافه کنید تفت داده تا کمی سبک و خوش رنگ شود سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده کرده و به پیازمون اضافه کنید تفت بدهید تا عطر سیر خارج شود.

 

مرحله سوم : اضافه کردن گوشت

وقتی پیاز و سیر تفت خوردند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید در این حین نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه را اضافه کنید وقتی گوشت تغییر رنگ داد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و درب تابه را نیمه باز بگذارید تا آب گوجه کشیده شود.

 

مرحله چهارم : سرخ کردن سیب زمینی

سیب زمینی های مکعبی را آبکش کنید و داخل روغن داغ به همراه کمی نمک و زردچوبه سرخ کنید تا پخته و طلایی شود.

 

مرحله آخر

وقتی آب گوجه کشیده شد نوبت اضافه کردن چاشنی غذا می باشد آبغوره یا آبلیموه را اضافه کنید (گیلانی ها این غذا را کمی ترش درست می کنند پس میزان اضافه کردن چاشنی به ذائقه خودتان بستگی دارد) سپس واویشکا را در ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید به دلخواه یک تخم مرغ را پخته روی واویشکا بگذارید به همین راحتی غذای حوشمزه ما حاضر شد. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه واویشکا گوشت شمالی

  1. می توانید رب گوجه فرنگی بجای گوجه استفاده کنید.
  2. گوجه ها را نگینی نیز می توانید به این غذا اضافه کنید.
  3. رب انار ملس نیز می توانید کمی استفاده کنید.
  4. زعفران و گلپر نیز طعم خوبی به غذا می دهد.
  5. برای خوش عطر شدن واویشکا کمی دارچین در هنگام پخت گوشت اضافه کنید.
  6. در بعضی مناطق جگر سفید چرخ کرده برای تهیه واویشکا استفاده می کنند که می توانید اضافه کنید.

منبع : پارسی دی