دسر شکلاتی یکی از دسر هایی است که در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد. دسر شکلاتی می تواند پایه ای برای تهیه دسر های دیگری باشد که یاد گرفتن آن خالی از لطف نیست. این دستور دسر شکلاتی طعمی مانند دسر های شکلاتی بازاری را می گیرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه دسر شکلاتی لیوانی با نشاسته را به شما آموزش دهیم.
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذا خوری |
شیر | 2 و 1/4 پیمانه |
شکر | 1/3 پیمانه |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
ابتدا داخل کاسه مناسبی پودر نشاسته ذرت را به همراه پودر کاکائو مخلوط کنید سپس 1/4 پیمانه شیر را به آنها بیفزایید و آنقدر مخلوط کنید تا مایعی یکدست و بدون گلوله بدست آید.
حالا 2 پیمانه شیر باقیمانده را داخل یک شیر جوش ریخته و روی حرارت بگذارید کمی که گرم شد، شکر را بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا ذرات شکر حل شوند.
در این مرحله ترکیب نشاسته و پودر کاکائو و شیر سرد را به آرامی به شیر گرم افزوده و با همزن دستی مدام مخلوط می کنیم تا مایعی یکدست بدست آید.
پودینگ آرام آرام شروع به غلیظ شدن می کند. زمانی پودینگ ما آماده است که غلظتی داشته باشد که یک لایه پشت قاشق را بگیرد، در این زمان وانیل را افزوده و پودینگ را از روی حرارت بر می داریم.
پودینگ را داخل ظرف هایی که آماده کرده ایم می ریزیم و اجازه می دهیم تا از حرارت بیفتند بعد روی آنها را با یک لایه فویل پوشانده و داخل یخچال قرار می دهیم تا کاملا خنک شوند، حالا فویل را برداشته کمی شکلات رنده شده روی آن بریزید و نوش جان کنید.
منبع: سلام دنیا
خوراک لوبیا چیتی جزو دسته غذاهای گیاهی است که سرشار از خواص گوناگون از جمله فیبر، کربوهیدرات و منبع خوبی از پروتئین می باشد که از آن می توانید در وعده صبحانه یا شام استفاده کنید. این منبع پروتئین برای کودکان هم میتواند یک وعده غذایی کامل به حساب بیاید. خوشبختانه این ماده غذایی کم نظیر در کشور ما کشت می شود و به راحتی در دسترس قرار دارد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی ساده، خوشمزه و رژیمی بدون گوشت و قارچ.
لوبیا چیتی | ۲ پیمانه |
پیاز درشت | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
پودر گل محمدی | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل سبز | نصف قاشق چایخوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
عصاره گوشت یا مرغ | ۱ عدد (معادل سه لیوان عصاره گوشت خانگی) |
لوبیا را از روز قبل از پخت پاک میکنیم، آب کشی میکنیم تا خاک آن از بین برود و در آب خیس میکنیم و در طول ۲۴ ساعت دو تا سه بار آب لوبیا را عوض میکنیم تا نفخ لوبیا کاملا گرفته شود.
پیاز را به صورت خلالی برش میدهیم و در قابلمه با روغن تفت می دهیم تا پیاز کاملا یکدست طلایی شود حالا زردچوبه، فلفل سیاه، نیمی از دارچین، پودر هل و پودر گل محمدی را به پیاز افزوده و تفت میدهیم. در این مرحله لوبیا چیتی رو به مواد اضافه کرده کمی مخلوط می کنیم و قرص عصاره رو در آب حل کرده و به باقی مواد اضافه می کنیم. تا حدی که روی مواد را آب بپوشاند. این مرحله در زودپز حدود ۶۰ دقیقه زمان میبرد.
برای این کار در یک تابه کوچک مقداری روغن می ریزیم و رب رو در تابه چند دقیقه تفت می دهیم. حالا که رنگ رب آزاد شد باقی ادویه ها رو اضافه می کنیم و این سس رو به لوبیا چیتی اضافه می کنیم دوباره درب زودپز رو می بندیم. از این زمان تا تکمیل پخت ۴۵ دقیقه دیگر نیاز است.
پس از ۴۵ دقیقه درب زودپز رو باز می کنیم نمک غذا رو اندازه می کنیم. خوراک لوبیا چیتی غلیظ و جا افتاده ما آماده شد میتوانیم خوراک را با برش های لیمو تزیین کنیم و با روغن زیتون و کلپر سرو کنید. نوش جان
۱٫ادویه های استفاده شده را حذف نکنید هم مصلح این غذا هستند هم به قوام و مزه غذا کمک میکنند.
۲٫ در مرحله اضافه کردن نمک غذا را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید این کار به قوام و غلظت خوراک کمک میکند.
۴٫از این خوراک جذاب میتوانید برای تکمیل صبحانه فرانسوی نیز استفاده کنید.
منبع : پارسی دی
پلو کدو حلوایی یکی از برنج های مخلوط با اصالتی مربوط به شمال کشور می باشد که بسیار خوشمزه و خوشرنگ می باشد. این غذا یکی از غذا های زمستانی و مخصوص شب یلدا هم به حساب می آید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پلو کدو حلوایی را به شما آموزش دهیم.
برنج | 3 پیمانه |
گوشت | 250 گرم |
کدو حلوایی | 300 گرم |
کره | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
پیاز داغ | 3 قاشق غذا خوری |
ادویه پلویی | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
زعفران دم شده | به میزان لازم |
مرحله اول آماده سازی کدو حلوایی: ابتدا کدو حلوایی را پوست گرفته و برش نگینی ریز می دهیم.
پیاز را پوست گرفته و رنده ریز می کنیم حالا نمک، فلفل، زعفران و گوشت را به آن می افزاییم و خوب ورز می دهیم و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال استراحت می دهیم.
حالا نیمی از کره را داخل تابه مناسبی ریخته و گوشت را به شکل کوفته ریزه در می آوریم و داخل کره تفت می دهیم تا طلایی شوند.
نیمی دیگر از کره را داخل تابه ای ریخته و کدو ها را داخل آن به همراه کمی زعفران خوب تفت می دهیم.
برنج را شسته و به همراه آب و نمک به مدت 2 ساعت خیس می کنیم. حالا داخل قابلمه ای آب و نمک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید بعد آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را داخل آب جوش ریخته و زمانی که نیم پز شد، برنج را آبکش می کنیم و روی برنج آب ولرم می ریزیم.
حالا ته قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را می چینیم و یک لایه برنج آبکش شده یک لایه کدو و یک لایه از کوفته ریزه پیاز داغ و ادویه پلویی می ریزیم، این مراحل را ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند و برنج را به مدت 45 تا 50 دقیقه دم می گذاریم .
برنج دم شده را داخل ظرف زیبایی ریخته و با کوفته ریزه و خلال پسته آن را تزئین و نوش جان کنید.
منبع: سلام دنیا
منبع: سلام دنیا
واویشکا یکی از خوشمزه ترین غذا های گیلانی است که ریشه روسی دارد و پس از حمله روسیه به ایران در شمال کشور وارد ایران شد. این غذای محبوب بیشتر در رشت و صومه سرا طبخ می شود. واویشکا یکی نوع خوراک است که با گوشت چرخ کرده یا جگر تهیه می شود و تقریبا مشابه جغور و بغور است. این خوراک خوشمزه را می توانید به عنوان نهار یا شام همراه با نان و برنج میل کنید. تهیه این غذا بسیار آسان است می توانید به دلخواه یک تخم مرغ شسکته و روی واویشکا بگذارید. اگر برای تهیه غذا فرصت کافی نداریدما به شما تهیه واویشکا گوشت شمالی عالی با سیب زمینی و گوجه فرنگی را آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید و داخل کمی آب گذاشته تا نشاسته آن خارج شود. گوجه فرنگی ها را شسته و خشک کنید و روی گوجه با کمک چاقو یک بعلاوه ایجاد کرده و بلانچ کنید. چند دقیقه در آب در حال جوش گذاشته و پوستش را بکنید و داخل غذاساز یا میکسر ریخته و خوب پوره کنید.
پیاز را شسنه و نگینی ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن ریخته و پیاز ها را اضافه کنید تفت داده تا کمی سبک و خوش رنگ شود سپس سیر ها را پوست بگیرید و رنده کرده و به پیازمون اضافه کنید تفت بدهید تا عطر سیر خارج شود.
وقتی پیاز و سیر تفت خوردند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید در این حین نمک و فلفل سیاه و کمی زردچوبه را اضافه کنید وقتی گوشت تغییر رنگ داد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و درب تابه را نیمه باز بگذارید تا آب گوجه کشیده شود.
سیب زمینی های مکعبی را آبکش کنید و داخل روغن داغ به همراه کمی نمک و زردچوبه سرخ کنید تا پخته و طلایی شود.
وقتی آب گوجه کشیده شد نوبت اضافه کردن چاشنی غذا می باشد آبغوره یا آبلیموه را اضافه کنید (گیلانی ها این غذا را کمی ترش درست می کنند پس میزان اضافه کردن چاشنی به ذائقه خودتان بستگی دارد) سپس واویشکا را در ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید به دلخواه یک تخم مرغ را پخته روی واویشکا بگذارید به همین راحتی غذای حوشمزه ما حاضر شد. نوش جان
منبع : پارسی دی