باسلوق یکی از دسر های ایرانی است که از دیر باز به عنوان خوراکی شب یلدا شناخته می شده است. باسلق یکی از سوغات اصلی شهر شیراز به حساب می آید. باسلوق را می توان با مواد اولیه در دسترس با تنوع زیادی در منزل تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه باسلوق سه رنگ را به شما آموزش دهیم.
نشاسته گندم | 350 گرم |
شکر | 300 گرم |
گلاب | 1/2 لیوان |
آب | 1و1/2 لیوان |
کره | 1 قاشق غذا خوری |
پودر نارگیل | به میزان لازم |
رنگ خوراکی سبز | به میزان لازم |
رنگ خوراکی قرمز یا (عصاره لبو) | به میزان لازم |
پودر نارگیل | به میزان لازم |
مرحله اول: ابتدا نشاسته را داخل کاسه مناسبی ریخته آب را به آن می افزاییم حالا خوب نشاسته را داخل آب حل می کنیم.
شکر و گلاب را به مواد افزوده خوب مخلوط می کنیم و مواد را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به آرامی غلیظ و شود.
کمی که مواد سفت شد کره را به آن می افزاییم و بعد از مخلوط کردن مواد در وسط ظرف گلوله می شود.
حالا باسلق آماده شده را به سه قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت عصاره لبو یا رنگ خوراکی قرمز و به یک قسمت رنگ خوراکی سبز می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.
یک نایلون را خیلی کم چرب می کنیم و یک رنگ از باسلق را روی نایلون باز می کنیم. هر سه رنگ را به همین شکل آماده می کنیم حالا به کمک نایلون لایه های باسلق را روی هم می چینیم. در این مرحله به دو روش می توانیم عمل کنیم یا یه شکل مکعبی ساده برش دهیم یا از یک سمت شروع به رول کردن می کنیم و داخل نایلون گذاشته، به مدت 2 ساعت داخل یخچال می گذاریم.
حالا پودر نارگیل را داخل یک بشقاب ریخته و رول 3 رنگ و یا مکعب های برش خورده را داخل پودر نارگیل می غلتانیم برش داده و در ظرف زیبایی چیده و سرو می کنیم نوش جان.
منبع: سلام دنیا