سوپ شیر، یکی دیگر از محبوب ترین سوپ هایی است که در اکثر نقاط جهان تهیه می شود. اگر کالری برای تان اهمیتی ندارد خوب است بدانید بعضی آشپزها خامه را هم به این سوپ اضافه می کنند. سوپ شیری که امروز آماده کرده ایم طعم بی نظیری دارد. حتما آن را درست کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
طرز تهیه سوپ شیر
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود.
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که زردچوبه کاملا با پیاز یک دست شود.
در مرحله بعدی سینه مرغ را پس از شستشو به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد.
پس از اینکه مرغ پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود سپس به صورت ریش ریش ریز خرد کنید.
هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
پس از خرد کردن هویج آن را به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید.
در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد، جو پرک حدود دو ساعت باید روی حرارت بماند تا لعاب بیندازد.
نکته مهم در این مرحله این است که جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد.
پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت مرغ ریش ریش را به همراه شیر به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید شیر به خورد مواد برود.
در همین حین قارچ را به صورت دلخواه خرد کنید (برای زیباتر شدن سوپ بهتر است به صورت ورقه ای خرد کنید) و با مقداری روغن در یک تابه کوچک تفت دهید تا قارچ نرم شود.
آبلیمو را هم در این مرحله به قارچ اضافه کنید تا از سیاه شدن قارچ جلوگیری کند.
پس از اینکه قارچ را تفت دادید و نرم شد آن را به قابلمه سوپ اضافه کنید.
در این مرحله نمک و فلفل سوپ را اندازه گیری کنید و در صورت کمبود نمک یا فلفل سیاه اضافه کنید.
اگر می خواهید سوپ خیلی غلیط نباشد آن را پس از چند قُل از روی حرارت بردارید.
توجه داشته باشید سوپ شیر هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند سفت تر می شود.
پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.
اگر مشکلی با کالری و چربی خامه ندارید می توانید کمی خامه هم به سوپ اضافه کنید.
نکات پخت سوپ شیر
اضافه کردن خامه
در صورتی که می خواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید به اندازه یک تا ۲ قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود.
اضافه کردن خامه باعث می شود کالری سوپ بالا برود ولی طعم آنرا خیلی خوشمزه تر می کند.
بریدن شیر در سوپ
شاید بعضی از دوستان در حین پخت سوپ شیر بعد از اضافه کردن شیر به سوپ با این مشکل روبرو شوند که به اصطلاح عامیانه شیر ببرد و ظاهر سوپ را خراب کند.
مشکل بریدن سوپ شیر به دو دلیل عمده به جود می آید:
دلیل اول این است که به هیچ وجه نباید شیر را به صورت سرد به سوپ اضافه کنید ، بهتر است شیر به صورت ولرم به سوپ اضافه شود تا از بروز این مشکل جلوگیری شود.
دلیل دوم استفاده از آبلیمو در زمان پخت سوپ است.
در زمان پخت سوپ نباید به این سوپ آبلیمو اضافه کنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود.
اگر تمایل دارید این سوپ را با آبلیمو سرو کنید پس از اینکه سوپ به طور کامل پخت و آنرا در ظرف مورد نظرتان کشیدید در کنار آن آبلیمو هم قرار دهید.
♨ نکات مهم «طرز تهیه سوپ شیر خوشمزه»
✚ ممکن است سوپ شما بیش از حد روی حرارت مانده باشد و بیش از حد غلیظ و سفت شده باشد. برای رفع این مشکل مقداری شیر (بستگی به مقدار سوپ دارد) را داخل شیر داغ کن بجوشانید سپس به سوپ اضافه کنید. پس از اضافه کردن شیر، با ملاقه یا قاشق سوپ را خوب هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله بعدی طعم سوپ را بچشید زیرا با اضافه کردن شیر ممکن است سوپ کم نمک شود. در صورت نیاز نمک و ادویه اضافه کنید.