دلمه برگ مو غذای لذیذ و دوست داشتی که در فصل بهار و تابستان با برگ درخت انگور که نوبرانه است طبخ می شود. دلمه برگ مو اصالتی آذربایجانی دارد و در سال 2017 به نام این کشور ثبت یونسکو شده است. دلمه مدل های گوناگونی دارد که متداول ترین آن دلمه برگ مو، بادمجان، کلم، فلفل می باشد. دلمه برگ مو به دلیل وجود برگ انگور دارای خواص بی نظیری از جمله: کاهش التهاب، کم خونی، عملکرد قلب، کنترل قتد خون، کمک به عملکرد دستگاه گوارش و... می باشد. در این رسیپی که قصد داریم تا طرز تهیه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهیم.
دستور پخت دلمه برگ مو
1. طرز تهیه دلمه برگ مو
برای تهیه دلمه برگ مو ، ابتدا سبزی دلمه را شسته و بعد از خشک شدن آنها را ساطوری کنید.
2. مرحله دوم دلمه برگ مو
برنج و لپه را شسته و به صورت جداگانه داخل قابلمه ای مناسب بپزید. (برنج را کمی دان تر آبکش کنید)
3. مرحله سوم دلمه برگه مو
برای درست کردن مواد میانی دلمه برگ انگور، ابتدا پیاز را خلالی کرده و داخل ظرف مناسبی تفت می دهیم طلایی که شد گوشت و ادویه ها را افزوده تا جایی که رنگ گوشت تغییر کند و عطر مطبوعی بلند شود آنها را تفت می دهیم. حالا سبزی و نیمی از رب را اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم و در نهایت برنج و لپه را حالا مواد میانی دلمه ما آماده است، اجازه می دهیم تا کمی خنک شود.
4. مرحله چهارم طرز پیچیدن دلمه برگ مو
قابلمه مناسبی را چرب کرده و یک لایه برگ می چینیم (به عنوان ته دیگ)، و برگ ها را روی تخته کار قرار داده و یک قاشق از مواد روی برگ ریخته و از دو سمت برگ را تا می کنیم و از یک سمت شروع به لوله کردن می کنیم. و داخل ظرف مناسب پخت قرار می دهیم. این کار را اتمام مواد ادامه می دهیم.
5. مرحله پنجم دلمه برگ مو
حالا باقی مانده رب را با آبغوره و کمی آب حل می کنیم و ادویه می زنیم روی دلمه ها می ریزیم درب قابلمه را بسته اجازه می دهیم تا دم بکشد و پخته شود.
6. مرحله ششم دلمه برگ انگور
در مرحله پایانی کار یک دلمه را تست می کنیم اگر پخته بود به آرامی داخل ظرف سرو چیده و با پیاز داغ تزیین و نوش جان کنید.
سبزی دلمه برگ مو
سبزی دلمه شامل: تره 100 گرم ، جعفری 150 گرم، مرزه 50 گرم، ترخون 50 گرم، پیازچه 50 گرم، نعنا 50 گرم و کمی شوید را به میزان مساوی از هر کدام خرد کرده و مخلوط کنید. (اضافی آن را داخل فریزر نگهداری کنید)
منبع: https://salamdonya.com