کیک شربتی (کیک باقلوا) که به کیک باقلوا نیز معروف است عطر و بوی بهشت را با خودش می آورد. کیک شربتی با طعم هل و گلاب و عطر زعفران به اندازه باقلوا خوشمزه و لذیذ است ولی خیلی سبک تر از باقلواست. بر خلاف تصور این کیک از شیرینی متعادلی برخورداره چون داخل کیک شکر کمتری استفاده میشه کیک شربتی تقریبا در همهی شهرها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک شربتی زعفرانی و خوشمزه قزوین با فر مرحله به مرحله.
شکر | یک و نیم لیوان |
آب | یک و نیم لیوان |
زعفران | ۱ق غذا خوری |
گلاب | نصف لیوان |
هل | ۲ عدد |
شکر | ۱ لیوان |
ماست | ۱ لیوان |
روغن | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۴ عدد |
آرد | ۲ لیوان |
بیکنیگ پودر | ۱ ق مربا خوری |
پودر هل | ۱ق چایخوری |
ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده سپس روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاد و ۱۰ دقیقه بجوشد سپس حرارت را کم کرده و زعفران غلیظ دم کرده و گلاب و هل را اضافه می کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر بجوشد از روی حرارت برداشته و بگذارید کنار تا خنک شود.
شکر و روغن را با سرعت تند همزن ۷ دقیقه خوب بزنید تا خوب سفید شود سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه و هر کدام را ۲ دقیقه هم زده سپس ماست و پودر هل را اضافه و خوب مخلوط می کنید، آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم و طی ۳ مرحله به مخلوط مون اضافه می کنیم و با لیسک از یک جهت به صورت دورانی خوب فولد کنید. مایه باید یکدست باشد و اگر گلوله داشت رفعش کنید وگرنه در هنگام خوردن کیک زیر زبان احساس می شود.
کف قالب سایز ۲۲*۲۲ را چرب کرده سپس کاغذ روغنی انداخته و مایه کیک را در قالب ریخته چند بار به سطح کوبیده تا حباب داخل مایه کیک خارج شود سپس داخل فری که از قبل گرم شده بمدت ۴۰-۵۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید تا خوب پخته و خوش رنگ شود سپس در چند دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا سطح کیک نیز طلایی شود.
کیک را از قالب خارج کنید تا خنک شود و کیک را برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید و دوباره داخل قالب کیک قرار بدید ولی بصورت برعکس یعنی کف کیک بالا قرار بگیرد به صورت دلخواه برش زده خنک که شد شربت خنک را روش ریخته و دو ساعت بگذارید داخل یخچال تا شربت کامل جذب کیک شود سپس با پودر پسته و یا نارگیل تزئین کرده و نوش جان کنید.
منبع : آشمزی