سس بشامل یا سس سفید یک سس پر کاربرد به خصوص برای انواع لازانیا و گراتن ها می باشد. سس بشامل اولین بار در کتابهای آشپزی فرانسه در سال ۱۶۵۱ عنوان شد. نام این سس را تنها برای تملق، به نام لوئیس بشامل، یکی از اعضای دربار گذاشتند. گاهی به اشتباه تصور میشود که همین فرد، سس بشامل را ابداع نمودهاست. از این سس در فرانسه در کنار گوشت گوساله و انواع چاشنی تهیه می شد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه سس بشامل ساده با خامه و شیر مرحله به مرحله.
شیر | ۱ لیوان |
آرد | ۱ ق غذا خوری |
کره | ۱ ق غذا خوری |
خامه | ۱ ق غذا خوری |
نمک و فلفل و پودر سیر | به مقدار لازم |
آرد را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم خوب تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود ولی به هیچ عنوان آرد نباید تغییر رنگ دهد.
کره را به تابه اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا کره و آرد به خوبی مخلوط شود .
سپس شیر ولرم را به آرد و کره کم کم اضافه می کنیم و با هم زن دستی یا قاشق مدام هم بزنید تا سس به غلظت مناسب برسد در حدی که رد قاشق روی سس بماند .
در این مرحله نمک و فلفل و پودر سیر را به سس اضافه کرده و آخرین مرحله اضافه کردن خامه است در انتها به سس اضافه می کنیم و از روی حرارت بر می داریم . نوش جان
منبع : آشمزی