دمپختک یک غذای ساده و خوشمزه ایرانی است که در جای جای ایران با مواد مختلف تهیه می شود. دمپختک های گوناگونی وجود دارد مثل دمپختک لپه باقالی، دمپختک گوجه، دمپختک شیرازی و ...دمپختک غذایی لذیذ برای کودکان است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه دمپختک را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای دمپختک دمی باقالی
دستور پخت دمپختک دمی باقالی خوشمزه و ساده
1. طرز تهیه دمپختک دمی باقالی
ابتدا لپه باقالی را به همراه کمی زردچوبه و آب داخل قابلمه ای ریخته و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند.
2. مرحله دوم: آماده سازی برنج
برنج را پیمانه کرده و می شوییم نمک می زنیم و به مدت 1 ساعت خیس می کنیم.
3. مرحله سوم: پخت برنج
حالا برنج را به همراه آب اندازه شده برای برنج دمی روی حرارت گذاشته و اجازه می دهیم تا آب برنج تقریبا تبخیر شود.
4. مرحله چهارم: افزودن لپه باقالی
حالا آب اضافی لپه باقالی های پخته شده را خالی کرده و لپه باقالی ها را به برنج می افزاییم و آرام مخلوط می کنیم تا برنج خرد نشود. بعد برنج را وسط قابلمه جمع کرده روی برنج روغن داغ می ریزیم و دم می گذاریم.
5. مرحله پنجم: آماده سازی پیاز داغ
پیاز ها را پوست کنده و به صورت خلالی برش می دهیم و داخل روغن داغ سرخ می کنیم تا کاملا طلایی شوند.
6. مرحله آخر: تزئین و سرو دمی باقالی
حالا دمی باقالی آماده را داخل ظرف زیبایی ریخته و با پیاز داغ و تخم مرغ نیمرو شده تزئین و سرو می نماییم. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه دمپختک دمی باقالی زرد
منبع: salamdonys.com
خورش آلو با گوشت از آن دسته غذاهای ترش و شیرین سنتی ما ایرانیان می باشد. خورش آلو با گوشت به دلیل ترکیبات و ظاهر زیبایی که دارد معمولا جزء جدایی ناپذیر ایرانیان از سر سفره های مجالس نیز می باشد. معمولا خورش آلو با گوشت را به همراه اسفناج و یا به همراه میوه ی به تهیه میکنند. اما شاید خیلی از دوستان طعم اسفناج و یا به را نپسندند و از تهیه این غذای بسیار خوشمزه و همینطور پر خاصیت صرف نظر کنند. امروز برای شما عزیزان که سلیقه متفاوت دارید، پیشنهاد داریم تا خورش آلو را به همراه گوشت تکه ای گوسفندی تهیه بفرمائید تا دیگر جای هیچ گونه عیب و ایرادی در غذا نباشد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خورش آلو با گوشت مجلسی و ساده مرحله به مرحله.
در این مدت که گوشت در حال پخت است، آلو بخارا ها را شسته و آبکشی نمائید و در یک کاسه آب یخ آلو بخارا ها را بریزید و زمان دهید تا کمی خیس بخورد. بعد از ۱ ساعت که از پخت گوشت گذشت آلو را به خورش اضافه کرده و حدود ۳۰ دقیقه دیگر به پخت خورش آلو با گوشت زمان بدهید.
در همین فاصله پخت خورش آلو با گوشت، هویج را پوست گرفته و بشویید و سپس به دلخواه برای مجلسی شدن خورش قالب بزنید و یا به صورت رنده درشت، هویج را رنده کنید و به خورش اضافه کنید.
سیب زمینی را هم پوست گرفته و سپس بشویید و در صورت تمایل قالب زده و یا این که به صورت خلالی خورد کنید و در روغن فراوان سرخ کرده و برای تزئین کنار بگذارید.
در یک ظرف کوچک خلال بادام و پسته و همینطور زرشک را به همراه شکر و روغن بر روی حرارت متوسط تفت دهید، تا کمی با هم مزه دار شوند و برای تزئین غذا آماده شوند.
منبع : پارسی دی
خوراک قارچ یک غذای بسیار لذیذ و راحت است که در کمترین زمان ممکن می توان آن را تهیه کرد. خوراک قارچ به دلیل داشتن سبزیجات بسیار پر خاصیت می باشد. این غذا را در صورت تمایل با برنج هم می توانید سرو کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه خوراک قارچ را به شما آموزش بدهیم.
مواد لازم برای خوراک قارچ
دستور پخت خوراک قارچ رژیمی با سیب زمینی و گوجه
1. طرز تهیه خوراک قارچ و سیب زمینی
مرحله اول: ابتدا پیاز را پوست کنده نگینی برش می دهیم و داخل تابه مناسبی به همراه روغن تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود.
2. مرحله دوم: تفت دادن قارچ
قارچ ها را شسته و اجازه دهید کمی رطوبت قارچ کم شود و بعد به شکل ورقه ای برش دهید و به همراه سیر ریز خرد شده به پیاز بیفزایید و خوب تفت دهید تا قارچ ها پخته و نرم شوند.
3. مرحله سوم: سرخ کردن سیب زمینی
سیب زمینی ها را پوست کنده و نگینی ریز خرد می کنیم و داخل تابه مناسبی کاملا تفت می دهیم تا پخته و طلایی شود. زمانی که به این مرحله رسید رب را به سیب زمینی افزوده و کاملا تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود و بعد این مخلوط را به قارچ ها می افزاییم.
4. مرحله چهارم: افزودن ادویه به خوراک
در این مرحله مواد را خوب با هم مخلوط کرده، ادویه غذا را که شامل نمک، فلفل و پودر آویشن است را می افزاییم خوراک ما آماده است.
5. مرحله آخر: سرو خوراک قارچ
زمانیکه از روی حرارت برداشتیم، داخل ظرف مناسبی ریخته و با گوجه گیلاسی تزئین می کنیم. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خوراک قارچ:
منبع: وب سایت سلام دنیا
منبع: salamdonya.com
چلو گردن یکی از خوشمزه ترین غذا های اصیل ما ایرانی می باشد، گردن گوسفندی یکی از مطبوع ترین گوشت های گوسفند می باشد که دارای مقادیر قابل توجهی امگا۳ و پروتئین است، برای طبخ گوشت گردن می توانید چربی های اضافی را از گردن جدا نموده و آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید. البته جالب است بدانید نیمی از چربی های موجود در لاشه گوسفند اشباع نشده است و به همین دلیل خوردن آن ضرر خاصی برای شخص نداشته و موجب خوشمزه تر شدن غذا نیز می گردد. این غذا خوشمزه و پر خاصیت شاید در نگاه اول درست کردن آن در منزل کمی سخت باشد ولی ما یکی از خوشمزه ترین چلو گردن را به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه چلو گردن گوسفندی رستورانی و خوشمزه با سس پیاز و رب.
گوشت گردن گوسفندی | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
رب | ۲ ق غذا خوری |
چوب دارچین | ۲ تکه |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
گوشت گردن را تمیز بشورید و مقداری فلفل سیاه و زعفران را با قلمو روی همه نقاط گوشت می زنیم سپس بمدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا مزه دار شود.
پیاز را شسته و نگینی خرد می کنیم سپس داخل تابه ای مقداری روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه می کنیم کمی که تفت خورد و سبک شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده تا پیاز و زردچوبه با هم یکدست شوند سپس گوشت های مزه دار شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سیر را پوست کنده به همراه چوب دارچین و زعفران به گوشت اضافه کرده و چند لیوان آب جوش روی آن ریخته و در قابلمه می گذاریم و حرارت را کم کرده و زمان می دهیم تا گوشت خوب پخته شود.
وقتی ۱ ساعت از زمان پخت گوشت گذشت داخل تابه ای روغن ریخته و رب را اضافه و تفت می دهیم تا خوش رنگ شود سپس به گوشتمون اضافه کرده و چوپ دارچین و حبه های سیر را از داخل خورشت گردن خارج می کنیم و در آخر نمک غذا را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم آب خورشت کم و غلیظ شود این چلو گردن خوشمزه را همراه با برنج میل نمایید.
منبع : آشمزی