بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه آش دندونی خوشمزه مجلسی برای 6 نفر مرحله به مرحله

آش دندونی یک آش خوشمزه مقوی است که به مناسبت بسیار شیرین و زیبایی تهیه می شود. مراسمی جذاب و شیرین زمانی بین 6 ماه تا 1 سالگی کودکان که زمان نیش زدن اولین دندان کودکان است. آش دندونی به یمن راحت و بی درد درآمدن دندان کودکان تهیه می شود. در این آش از انواع حبوبات و گوشت استفاده شده که دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. امروز در بخش آشپزی  قصد داریم تا طرز تهیه آش دندونی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای آش دندونی

  • گوشت گوسفندی 300 گرم
  • گندم پوست کنده 100 گرم
  • نخود 1/2 پیمانه
  • لوبیا چیتی 1/2 پیمانه
  • عدس 1/2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مواد مورد نیاز برای تزئین آش دندونی

  • گوشت ریش ریش شده به میزان لازم
  • پیاز داغ به میزان لازم
  • نعنا داغ به میزان لازم

طرز تهیه آش دندونی

دستور پخت آش دندونی


1. طرز تهیه آش دندونی بچه

ابتدا نخود، لوبیا، عدس و گندم را به مدت 24 ساعت در آب خیس می کنیم و در طول این زمان چندین بار آب آنها را عوض کنید.


2. مرحله دوم: پخت حبوباب آش

حالا لوبیا، نخود و گندم را شسته و داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه گوشت و 6 لیوان آب به مدت 3 ساعت می پزیم (زمانی که مواد نیم پز شدند عدس را افزوده و تا پخت کامل گوشت حبوبات هم کاملا پخته می شوند).


3. مرحله سوم: درست کردن پیاز داغ

حالا پیاز را خلالی کرده و داخل تابه مناسبی به همراه روغن سرخ می کنیم تا کاملا طلایی شود و بعد به آن نمک، فلفل، زرد چوبه و دارچین می افزاییم و به گوشت و حبوبات آش که کاملا پخته شده اند می افزاییم تا مواد با هم پخته و جا افتاده شوند.


4. مرحله چهارم: ریش ریش کردن گوشت

گوشت پخته شده را از آش خارج کنید و آن را کاملا ریش ریش کرده و نیمی از آن را داخل آش ریخته و نیمی دیگر را برای تزئین نگهدارید.


5. مرحله آخر: سرو آش دندونی

آش را مدام مخلوط کنید تا ته نگیرد. آش دندونی آماده است در ظرف مناسب سرو ریخته و با پیاز داغ، نعنا داغ، گوشت ریش ریش شده ترئین و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه آش دندونی

  • می توانید مرغ را جایگزین گوشت کنید فقط باید به همراه عدس به حبوبات برای پخت اضافه کنید.
  • می توانید یک تکه چوب دارچین را جایگزین پودر دارچین کنید تا رنگ آش تیره نشود. در زمان سرو هم کمی دارچین روی آش بریزید.
  • پیاز داغ فراوان طعم دهنده اصلی این آش است.

منبع: وب سایت سلام دنیا

طرز تهیه شیرین پلو تهرانی خوشمزه و مجلسی فیله مرغ و هویج در خانه

شیرین پلو یک غذای ایرانی اصیل است که بسیار خوشمزه و زیبا و مقوی می باشد. دستور پخت شیرین پلو بسیار شبیه هویج پلو می باشد. هویج استفاده شده در شیرین پلو دارای فواید زیادی می باشد که نه تنها بعد پخت از بین نمی رود بلکه بیشتر هم می شود. شیرین پلو را بیشتر با هویج فرنگی تهیه می کنند که رنگ زیباتری دارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه شیرین پلو را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای شیرین پلو

  • برنج ایرانی 5 پیمانه
  • شکر 1 پیمانه
  • فیله مرغ پخته 5 تکه
  • هویج 5 عدد
  • زعفران غلیظ دم شده 3 قاشق غذا خوری
  • خلال پسته و بادام به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه شیرین پلو | سلام دنیا

دستور پخت شیرین پلو تهرانی با مرغ و هویج


1. طرز تهیه شیرین پلو

ابتدا شکر را با 3 پیمانه آب مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم زمانی که به جوش آمد هویج های خلالی شده را به شربت می افزاییم و اجازه می دهیم تا شکر قوام بیاید و هویج پخته شود. هویج که پخته شد 1 قاشق زعفران دم شده به آن می افزاییم و از صافی عبور داده تا از شربت جدا شود.


2. مرحله دوم: پختن برنج

در این مرحله برنجی را که شسته و دو ساعت با نمک خیس کرده ایم را داخل قابلمه آب در حال جوش می ریزیم و زمانی که برنج ها به سطح آب در حال جوش آمدند برنج را آبکش می کنیم.


3. مرحله سوم: پخت شیرین پلو

حالا داخل قابلمه روغن ریخته و ته دیگ دلخواه را می چینیم، بعد لایه لایه از برنج و هویج پخته شده داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد.


4. مرحله چهارم: سرخ کردن فیله مرغ

داخل تابه مناسبی کمی روغن ریخته و فیله های مرغ را به همراه خلال پسته، خلال بادام و زعفران تفت می دهیم و در نهایت نمک و کمی فلفل به آن اضافه می کنیم.


5. مرحله آخر: سرو شیرین پلو

حالا شیرین پلو دم شده را داخل دیس زیبایی ریخته و با مرغ و خلال های آماده شده تزئین کرده و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه شیرین پلو تهرانی

  • در زمان سرو غذا اگر با ذائقه تان جور است از شربت هویج هم روی برنج بریزید.
  • اگر کره را جایگزین روغن کنید طعم بی نظیری به غذا می دهد.

منبع: وب سایت سلام دنیا 

طرز تهیه ماش پلو زعفرانی با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله

در بین غذاهای سنتی، از حبوبات بسیار استفاده می شود. مانند ماش پلو، سیاه چشم پلو، عدس پلو و ... بسیار در بین افراد محبوبیت دارند. ماش یکی از حبوبات پر خاصیت است، اما به دلیل اینکه در هنگام پخت احتمال خام ماندنش زیاد است، زیاد از ماش در غذاها استفاده نمی شود. پارسی دی برای شما عزیزان تمام فوت و فن های آماده سازی ماش را آورده است تا بتوانید از خواص و فواید آن استفاده کنید و در آش و پلو از ماش استفاده کنید. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ماش پلو زعفرانی با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله.


مواد لازم برای تهیه ماش پلو زعفرانی

  • ماش ۱ لیوان
  • برنج ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۱ استکان
  • پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۱ فنجان
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
  • پیاز کوچک ۱ عدد
  • روغن نیمه جامد ۱ قاشق غذاخوری
  • آب به میزان لازم
  • نان لواش و یا سیب زمینی ۱ عدد برای ته دیگ

طرز تهیه ماش پلو

طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله

مرحله اول: ماش

برای آماده سازی ماش کافی است آن را بعد از پاک کردن، به مدت ۲ تا ۳ شب خیس کنید. و در این مدت آب ماش را هر ۳۰-۴۰ عوض کنید. بعد از مدت زمان خیس کردن ماش، ماش را آبکشی کنید و جدا بپزید. در هنگام پخت ماش، ماش را در قابلمه ای بریزید و به مقدار ۲ لیوان آب بر روی ماش بریزید و سپس روی حرارت بگذارید و درب قابلمه را حتما بگذارید به این دلیل که وقتی ماش دارد می پزد، آنهایی که سفت است به درب قابلمه می چسبد و شما به راحتی می توانید آن ماش ها را از درب قابلمه جدا کنید و کنار بگذارید. بنابر این دیگر ماش خام در غذا باقی نمیماند. برای اینکه می خواهید ماش را در بین پلو قرار دهید بیش از ۱ ساعت زمان پخت ندهید و آبکشی کنید.

 

مرحله دوم: برنج

برنج را پاک کرده و بشوئید و سپس برنج را به همراه ۶ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک و همینطور ۱ قاشق روغن نیمه جامد در یک قابلمه بریزید. کمی زمان دهید تا خیس بخورد و سپس روی حرارت گذاشته تا آب برنج تمام شود و آبکش کنید.

 

مرحله سوم: گوشت

پیاز کوچکی را برداشته و رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و به همراه ادویه ها با هم گوشت را ورز دهید تا یکدست شود. گوشت را به صورت قلقلی های کوچک گرد کنید و در تابه روغن مایع را بریزید و گوشت قلقلی ها را سرخ کنید و کنار بگذارید.

 

مرحله چهارم:دم گذاشتن

حالا که تمام مراحل انجام شد کافی است کمی از برنج را زعفرانی کنید و سپس در یک قابلمه کمی روغن بریزید و برای ته دیگ سیب زمینی و نان را بگذارید و سپس به صورت لا به لا برنج سفید و ماش را بریزد و همینطور برنج زعفرانی را هم بریزید. در صورت تمایل می توانید از گوشت های اماده شده در بین برنج بگذارید و یا در انتها بعد از پخت در کنار ماش پلو نوش جان فرمائید. درب قابلمه را دم کش انداخته و روی قابلمه بگذارید و با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا ماش پلو دم بکشد.

 

مرحله پنجم: سرو کردن

بعد از دم کشیدن، ماش پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و به همراه گوشت قلقلی ها و پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان فرمائید.


نکاتی برای خوشمزه ترشدن ماش پلو

  1. ماش پلو را به همراه گوشت چرخ کرده و یا تن ماهی و همینطور مرغ تهیه کنید.
  2. برنج را می توانید به صورت آبکش هم برای ماش پلو آماده کنید.
  3. نسبت ماش به برنج و یا در کل حبوبات به برنج ۱ به ۳ و یا ۱ به ۴ است. ۱ پیماه حبوبات و ۳یا ۴ پیمانه برنج.
  4. بر اساس داده شده نسبت برنج و حبوبات می توانید مقدار را زیاد تر کنید.
  5. ماش پلو را به صورت می توانید برای مراسمات و دورهمی ها نیز تهیه کنید.
  6. در هنگام پاک کردن ماش، آنهایی که ریز است را جدا کنید زیرا در هنگام پخت خام می مانند.

طرز تهیه پاستیل شکری خوشمزه و مجلسی خانگی با پودر ژله مرحله به مرحله

پاستیل یک خوراکی خوشمزه و زیباست که با طعم های مختلف میوه ای تهیه می شود. اولین پاستیل تهیه شده در سال 1920 در شهر بن آلمان و به شکل خرس های کوچک تهیه شده بوده که در طول سالیان به پاستیل های امروزی رسیده است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پاستیل خانگی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای پاستیل

  • پودر ژله با طعم دلخواه 1 بسته
  • گلوکز 2 قاشق غذا خوری
  • پودر ژلاتین 2 قاشق غذا خوری
  • شکر 1 قاشق غذا خوری
  • آب 1 فنجان


طرز تهیه پاستیل خانگی

دستور پخت پاستیل ژله ای شکری


1. طرز تهیه پاستیل خانگی با پودر ژله و گلوکز


ابتدا پودر ژله را داخل کاسه ای ریخته و یک فنجان آب را به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا تمام ذرات ژله در آب حل شود.


2. مرحله دوم


حالا کاسه را بر روی حرارت غیر مستقیم (بخار کتری) می گذاریم تا رنگ ژله شفاف شود.


3. مرحله سوم


حالا پودر ژلاتین و گلوکز را اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم.


4. مرحله چهارم


سپس یک قاشق شکر را هم می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم. در این مرحله کف هایی روی مواد ایجاد می شود که با قاشق آنها را جدا می کنیم.


5. مرحله پنجم


حالا مواد را از روی حرارت بر می داریم تا خنک شود. سپس داخل قالب های متنوع و ریز سلیکونی ریخته و به مدت 30 دقیقه در یخچال می گذاریم تا پاستیل ها به خوبی سفت شود.


6. مرحله آخر تهیه پاستیل خانگی


بعد از گذشت این مدت پاستیل ها را از داخل قالب خارج کرده و نوش جان کنید.


منبع: salamdonya.com

طرز تهیه آش جو پوست کنده مجلسی با عدس و کشک مرحله به مرحله

آش جو با عدس یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش ها می باشد که شباهت زیادی به آش کشک دارد. این آش در شهر های مختلف با گوشت یا سیرابی و بدون گوشت تهیه می شود می توان در این آش جو خوشمزه بلغور یا جو پرک نیز استفاده کرد، برای داشتن یک آش خوشمزه حتما حبوبات آن را بمدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه آش جو پوست کنده مجلسی با عدس و کشک به صورت مرحله به مرحله.


مواد لازم برای تهیه آش جو با عدس

جو پوست کندهنصف پیمانه
پیاز۲ عدد
لوبیا چیتی۱/۲ پیمانه
نخود۱/۲ پیمانه
عدس۱/۳ پیمانه
سبزی آش۳۵۰ گرم
سیر۳ حبه
پیاز داغ و سیر داغبه مقدار لازم برای تزئین آش
کشکبه مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو با عدس و کشک مرحله به مرحله

مرحله اول ( پخت حبوبات )

ابتدا لوبیا و نخود را که از قبل خیس کرده و چندین بار آبش را عوض کردیم می گذاریم خوب پخته شود، جو را نیز بمدت ۲ ساعت از قبل خیس کنید و در قابلمه ای ریخته و بمدت ۱ الی ۲ ساعت زمان بدهید تا خوب پخته شود و مراقب باشید تا هنگام پخت سر نرود.

مرحله دوم ( اضافه کردن سبزی آش)

در قابلمه جداگانه روغن ریخته و پیاز را خلالی خرد کرده و تفت می دهیم تا پیاز ها طلایی شود و زردچوبه می زنیم، سپس سیر را رنده کرده و با پیاز تفت می دهیم تا عطرش خارج شود، حبوبات پخته شده به همراه عدس و جو پخته شده را داخل قابلمه ریخته و روش آب جوش می ریزیم و می گذاریم آش مقداری لعاب بیندازد سپس در این مرحله سبزی آش که شامل (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج و اگر فصل اسفناج نبود از برگ چغندر استفاده کنید) به آش اضافه کرده و در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ آش تیره نشود اجازه دهید تا آش لعاب انداخته و عدس نیز پخته شود.

مرحله آخر

نیم ساعت آخر پخت کشک را با مقداری آب جوش رقیق کرده و به آش جو اضافه می کنیم سپس نمک و فلفل سیاه افزوده و اجازه می دهیم برای نیم ساعت دیگر آش خوب جا بیفتاد وقتی آش لعاب انداخت آن را در ظرف سرو کشیده با پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.

نکات و فوت و فن های آش جو مجلسی با عدس

  • می توان از عصاره گوشت و یا آب قلم نیز استفاده کرد.
  • این مقدار آش جو برای ۵ نفر مناسب است.
  • اگر سبزی آش در دسترس نداشتید سبزی خشک استفاده کنید.
  • جو را می توان با گوشت کوب برقی میکس کرد تا ریز تر شود.
  • برای لعاب بیشتر می توان مقداری جو پرک نیز استفاده کرد.
  • عدس چون زود پخته می شود نیاز به پخت از قبل ندارد.
  • برای لعاب بیشتر می توان نصف پیمانه برنج اضافه کرد.

منبع : آشمزی