بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه ژله با شیر خانگی خوشمزه و مجلسی بدون ژلاتین

ژله شیر ، یکی از دسر های پر کاربرد و پر طرفدار در مهمانی هاست چون کمتر کسی است که ژله دوست نداشته باشد، شاید به این دلیل که ژله را در کمترین زمان ممکن و به روش های مختلفی می توان تهیه کرد به محبوبیت این دسر افزوده است. ژلاتین تهیه شده از کلاژن پوست و استخوان گاو و گوساله و.....است؛  به این دلیل برای بدن و پوست بسیار مفید می باشد.. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه ژله با شیر را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای ژله با شیر


  • پودر ژله    1 بسته
  • شیر    1.5 پیمانه
  • شکر    به میزان لازم

دستور پخت ژله با شیر ساده و خوشمزه


طرز تهیه ژله شیر | سلام دنیا


1. طرز تهیه ژله با شیر ساده و خوشمزه

مرحله اول مخلوط کردن ژله با شیر: برای این کار، ابتدا ژله را داخل کاسه ای ریخته و شیر را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید.


2. مرحله دوم: بن ماری کردن ژله

ژله را روی بخار آب کتری بگذارید و خوب مخلوط کنید تا تمام ذرات ژله در شیر در حل شود.

3. مرحله سوم: تهیه ژله شیر

قالب مورد نظر را کمی با روغن مایع چرب می کنیم و ژله آماده شده را داخل قالب ریخته و قالب را داخل یخچال قرار می دهیم.

4. مرحله آخر: سرو کردن ژله شیر

بعد از اینکه ژله کاملا سفت شد از یخچال خارج کرده بدنه قالب را داخل آب داغ فرو ببرید؛ دور ژله که خوب شل شد بشقاب مناسبی را روی ظرف گذاشته و ژله را برمی گردانید حالا با گل و میوه های برش خورده تزئین کرده و نوش جان کنید.

منبع : سلام دنیا

طرز تهیه ترشی فلفل بیور همدانی تند و خوشمزه مرحله به مرحله

ترشیجات یکی از چاشنی های مهم در کنار بیشتر غذاهای سنتی ما ایرانیان نیز می باشد. ترشی ها به دسته ترشی های فانتزی و ترشی های قدیمی و سنتی تقسیم می شوند. معمولا فصل پائیز و تابستان مخصوص ترشی گذاشتن است. ولی ناگفته نماند که خیلی از میوه ها مثل گوجه سبز و چاقاله بادام برای فصل بهار هستند و در آن موقع  ترشی هایشان تهیه میشوند و در فصل پائیز و زمستان که دیگر این میوه ها وجود ندارد استفاده می شود. این بار قصد داریم شما همراهان را به شهر همدان ببریم تا شما را با ترشی فلفل بیور همدانی نیز آشنا کنیم. فلفل بیور مخصوص شهر همدان است که در بیشتر شهر ها نیز به صورت وارداتی آورده می شود. ترشی بیور جزء دسته ترشی های فانتزی نیز می باشد. معمولا اساس و پایه همه ترشی های فانتزی یکی می باشد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ترشی فلفل بیور همدانی  تند و خوشمزه مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه ترشی فلفل بیور خانگی

  • فلفل بیور ۱ کیلو
  • سرکه ۲ لیوان
  • نمک ۲ قاسق غذا خوری
  • سیر ۱ بوته
  • آب به میزان لازم

طرز تهیه ترشی بیور

طرز تهیه ترشی فلفل بیور همدانی تند

مرحله اول: فلفل بیور

فلفل بیور را خوب بشویید و آبکشی نمایید تا خشک شود.

 

مرحله دوم: رفع تلخی ترشی فلفل بیور

در یک قابلمه به مقدار لازم آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. وقتی که به جوش آمد، فلفل ها را داخل آب جوش بریزید. ۵ دقیقه زمان دهید تا فلفل بیور ها داخل آب بماند و تلخی اش گرفته شود.

 

مرحله سوم: آبکشی فلفل بیور

پس از این مرحله فلفل بیور را آبکشی کنید و در بین دستمال آشپزخانه قرار دهید.

 

مرحله چهارم: پخت ترشی بیور

در این مرحله فلفل بیور را به همراه ۴ لیوان آب و سرکه به همراه نمک بر روی حرارت گذاشته زمان دهید به مدت ۱۰ دقیقه فلفل بیور پخته شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود.

 

مرحله پنجم: پایان کار

سیرها را پوست گرفته و به فلفل بیور اضافه کنید و فلفل بیور را به همراه آب و سرکه ی پخته شده داخل شیشه بریزید و درب ظرف را ببندید و زمان دهید به مدت ۱۰ روز در یخچال بماند تا ترشی فلفل بیور همدانی جا بیفتد و سپس به همراه غذا نوش جان فرمائید.

نکاتی که به خوشمزه شدن ترشی بیور کمک میکند

  1. برای عطر ترشی فلفل بیور همدانی می توانید از نعنا و ترخون استفاده نمائید.
  2. تخم گشنیز می تواند در عطر ترشی کمک کند.
  3. دستور تهیه ترشی بیور با هم متفاوت است. در پارسی دی دستور اصلی آورده شده است.
  4. سعی کنید خیلی فلفل بیور را نپزید به دلیل اینکه لیز می شود.
  5. فلفل بیور را می توانید به صورت خام هم در کنار غذا میل فرمائید.

منبع : پارسی دی

طرز تهیه پنکیک شکلاتی ساده خوشمزه و پفکی با پودر کاکائو در خانه

پنکیک یکی از شیرینی های خانگی خوشمزه است که به ساده ترین روش در منزل تهیه می شود. پنکیک هم به صورت شیرینی و دسر تهیه می شود و هم به عنوان یک صبحانه کامل، پنکیک ها دارای تنوع بسیار زیادی هستند از جمله: پنکیک شکلاتی، پنکیک مغز دار، پنکیک ساده و.... در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه پنکیک شکلاتی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای پنکیک شکلاتی

شیر1 و 1/2 پیمانه
آرد سفید1 و1/2 پیمانه
تخم مرغ1 عدد
پودر کاکائو4 قاشق غذا خوری
شکر1 قاشق غذا خوری
روغن1 قاشق غذا خوری
وانیل1 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تزئین پنکیک شکلاتی-
خامه قنادی1 پیمانه
شکلات صبحانه100 گرم
میوه فصل برش خوردهبه میزان لازم

دستور پخت پنکیک شکلاتی


1. طرز تهیه پنکیک شکلاتی ساده و پف دار

مرحله اول آماده سازی خمیر پنکیک: ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرف ریخته و کمی مخلوط می کنیم. حالا نمک، شکر و شیر را به تخم مرغ افزوده و به خوبی مخلوط کنید تا مواد کاملا یکدست شود.

طرز تهیه پنکیک شکلاتی | سلام دنیا


2. مرحله دوم: افزودن مواد خشک

حالا آرد سفید، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط کرده و روی مواد الک می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد یکدستی داشته باشیم (در صورت نیاز مواد را صافی عبور دهید تا کاملا یکدست شود.)


3. مرحله سوم: استراحت دادن خمیر

زمانی که خمیر یکدستی فراهم شد. خمیر را در محیط آشپزخانه 10 دقیقه استراحت می دهیم.


4. مرحله چهارم: پخت پنکیک

تابه دیواره کوتاهی را روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا کاملا گرم شود حالا یک ملاقه از مواد پنکیک را در مرکز تابه می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا زمانی که حباب هایی روی پنکیک ظاهر شد. پنکیک را برگردانده و اجازه می دهیم تا سمت دیگر آن هم کاملا پخته شود و بعد از داخل تابه خارج می کنیم.


5. مرحله آخر: تزیین کردن پنکیک شکلاتی

پنکیک ها را داخل ظرف مناسبی گذاشته و با خامه، شکلات و میوه های برش خورده تزئین و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه پنکیک شکلاتی

  • جایگزین شیر در پنکیک می توانید از شیر کاکائو استفاده کنید.
  • آرد را حتما الک کنید و اگر مواد یکدستی نداشتید از صافی استفاده کنید تا در زمان پخت به مشکل برخورد نکنید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه کوفته برنجی ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله

کوفته برنجی یکی از اصیل ترین کوفته های سنتی در آذربایجان و بعضی از شهر های شمالی می باشد که جز رایج ترین انواع کوفته است. این غذا را می توان به عنوان وعده اصلی همراه با نان سرو کنید. می توان کوفته برنجی را در اندازه های مختلف تهیه کرد و پیشنهاد می شود کوفته در وعده نهار استفاده شود زیرا سنگین است. همچنین کوفته برنجی بدلیل وجود برنج و مواد دیگر بسیار پرخاصیت نیز می باشد. کوفته ها انواع مختلفی دارند و تفاوت آن در مواد اولیه آن می باشد. کوفته برنجی نیز همان طور که از اسمش پیداست کوفته ای است که در آن برنج استفاده شده. برای تهیه این کوفته خوشمزه سعی کنید سبزی معطر شامل ( ریحان، مرزه، تره، ترخون و گشنیز، شوید ) می باشد را تهیه کنید البته به صورت خشک هم می توان استفاده کرد. مهم ترین نکته کوفته برای وا نرفتن آن ورز دادن و چند نکته طلایی که امروز به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کوفته برنجی ساده و خوشمزه با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی

گوشت چرخ کرده۱ پیمانه
پیاز۱ عدد بزرگ
تخم مرغ۲ عدد
برنج۱ پیمانه
لپه۳/۴ لپه
سبزی کوفته۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس کوفته برنجی

پیاز۱ عدد
رب۲ ق غذا خوری
سیب زمینی۱ عدد
آب۵ لیوان
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله

مرحله اول ( آماده سازی مواد کوفته برنجی )

ابتدا لپه را از شب قبل خیس کنید و روز بعد با مقداری نمک بپزید نباید زیاد پخته شود زیرا باعث وا رفتن کوفته برنجی می شود آن را در غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا نرم شود اگر غذاساز در دسترس نداشتید با گوشت کوب کمی له کنید.

برنج را با مقداری نمک خیس کرده و نیم پز کنید ، برنج را نیز در غذاساز ریخته و چند پالس بزنید تا نرم شود.

مرحله دوم ( آماده سازی مواد کوفته برنجی )

پیاز را رنده کرده آبش را گرفته و به آن گوشت و لپه و برنج و سبزی معطر و تخم مرغ و ادویه ها را اضافه می کنیم و به مهم ترین مرحله کوفته یعنی ورز دادن می رسیم ، مواد را خوب ورز داده وقتی کمی انسجام پیدا کرد آن را ۱۰۰ بار داخل کاسه می کوبیم سپس یک کاسه آب کنار دستتون بگذارید دست ها را کمی مرطوب کنید سپس شروع به گرد کردن کوفته ها کنید پس آن کوفته را در ظرف گذاشته و بمدت ۱ ساعت در یخچال قرار داده تا خوب خنک شوند .

مرحله سوم ( تهیه سس کوفته برنجی )

داخل قابلمه پیاز را نگینی یا رنده کنید و خوب تفت بدید تا طلایی شود سپس به آن رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید تا رب خوش رنگ شود و زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و آب را می ریزیم می گذاریم تا بجوش بیاد.

مرحله چهارم ( پخت کوفته برنجی )

وقتی سس شروع به جوشیدن کرد کوفته ها آروم داخل سس گذاشته و درب قابلمه را اصلا نگذارید زیرا باعث وا رفتن کوفته می شود. آب سس باید در حدی باشه که تا روی کوفته ها بیاد پس ۱ ساعت پخت درب قابلمه را نیمه باز گذاشته و سیب زمینی را نگینی خرد کرد و داخل سس می ریزیم و در حین پخت سس را روی کوفته می ریزیم تا مزه ان به خورد مواد بره اجازه می دهیم تا آب کوفته غلیظ شود سپس از حرارت برداشته و در ظرف سرو کشیده و با زرشک و گردو به دلخواه تزئین می کنیم.

نکات و فوت و فن های کوفته برنجی ساده و خوشمزه

  • زمانی که کوفته را داخل سس می اندازید صبر کنید تا آب دوباره جوش بیاد و بعد کوفته را اضافه کنید.
  • به دلخواه می توان زمانی که کوفته ها را گرد می کنیم آلو و یا گرد وسطش بگذاریم.
  • حتما دستتون مرطوب باشه و تمام درزهای کوفته را بگیرید تا وا نره و کوفته باز نشه.
  • ورز دادن کوفته ها با نمک باعث ایجاد چسبندگی می شود و کوفته وا نمی رود.
  • گوشت کوفته می شود هم گوسفندی و گوساله باشد ولی کم چرب.
  • از سبزی خیس به هیچ عنوان استفاده نکنید و خوب خشک کنید.
  • در آخر می توان مقداری آبلیمو و یا لیمو عمانی نیز استفاده کرد.

منبع : آشمزی

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی خانگی مثل نذری ساده و فوری

شله زرد یک دسر خوشمزه اصیل ایرانی بسیار خوش عطر و طعم و جذاب است که در کل ایران طبخ می شود.در کرمان به نام ابراهیم خانی معروف است زیرا برای اولین بار ابراهیم خان ظهیر الدوله (حاکم کرمان) شله زرد را به عنوان نذری بین مردم پخش کرده است. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه شله زرد را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شله زرد
  • برنج نیم دانه 2 لیوان
  • شکر 4 لیوان
  • آب 12 لیوان
  • گلاب 1 پیمانه
  • عرق هل 1/3 پیمانه
  • خلال بادام 50 گرم
  • زعفران غلیظ دم شده به میزان لازم
  • خلال پسته، پودر دارچین و گل محمدی به میزان لازم


طرز تهیه شله زرد مجلسی


دستور پخت شله زرد مجلسی اعلا با برنج نیم دانه


1. طرز تهیه شله زرد مجلسی

برنج را 24 ساعت قبل از طبخ پس از اندازه گیری شسته و داخل آب خیس کنید.


2. مرحله دوم: آماده سازی زعفران


زعفران را داخل آسیاب کوچکی سابیده و با یخ مخلوط کرده و روی بخار کتری می گذاریم (بهتر است زعفران را هم از شب قبل دم کنیم. اندازه زعفران سلیقه ای است ما برای این مقدار از یک مثقال زعفران استفاده کردیم)


3. مرحله سوم: طرز تهیه برنج شله زرد


برنج را به همراه آب روی حرارت می گذاریم تا کاملا پخته و له شود طوری که بافت برنج مشخص نباشد و دارای غلظتی مناسب باشد نه خیلی شل و نه سفت باشد (در صورتی که برنج نیم دانه نداشتید همین مراحل فقط با زمان بیشتری طی می شود).


4. مرحله آخر: جا انداختن شله زرد


در این مرحله شکر را افزوده و در حدی مخلوط می کنیم که شکر حل شود؛ سپس گلاب، عرق هل و خلال بادام را اضافه کرده مخلوط می کنیم حالا زعفران را افزوده و زمانی که به رنگ مورد نظر رسید شله زرد را به مدت 15 دقیقه دم گذاشته و بعد شله زرد آماده شده را در ظرف مناسبی ریخته و با خلال پسته، بادام و دارچین تزیین و سرو می کنیم.


نکات مهم و فوت و فن تهیه شله زرد مجلسی خانگی

  • بهتر است از برنج نیم دانه اعلای ایرانی برای طبخ شله زرد استفاده کنید.
  • اگر عرق هل در دسترس ندارید از هل سفید می توانید استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید بعد از اینکه برنج کاملا مرحله پخت را طی کرد به آن شکر را بیفزایید و بعد از حل شدن شکر کمتر مخلوط کنید که شله زرد آب نیندازد.
  •  ابتدای کار مغز بادام را با کمی گلاب خیس کنید.

منبع: سلام دنیا