بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج لیته خیلی ریز و خوشمزه

ترشیجات جزء دسته چاشنی ها به شمار می آیند. ترشی بادمجان طرفداران زیادی دارد و به روش های مختلف تهیه میشود، دستور پخت های شهرهای مختلف هم با هم متفاوت بوده؛ ترشی بادمجان و هویج خوشمزه عضو جدا نشدنی از سفره ما ایرانیان به حساب می آید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج لیته خیلی ریز و خوشمزه.

مواد اولیه ترشی بادمجان و هویج

بادمجان۱ کیلو
فلفل تند کوبیده شده۴ عدد
نعنا خشک۲ ق.غ
سیر درسته کوبیده شده۱ عدد
سرکهبه مقدار لازم
نمک و پودر گلپربه میزان لازم
هویجبه دلخواه ۲ عدد

ترشی بادمجان

طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج لیته خیلی ریز

مرحله اول: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را شسته و بدون پوست گرفتن بادمجان ها را مکعبی خورد می کنیم و به آن نمک میزنیم تا تلخ آب بادمجان ها گرفته شود.

مرحله دوم: پخت بادمجان

بعد از اینکه بادمجان ها تلخ آبشان گرفته شد، در قابلمه میریزیم و به آن سرکه و هویج را اضافه می کنیم تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.

مرحله سوم: آماده سازی ترشی بادمجان

بعد از پخته شدن بادمجان ها را در آبکش میریزیم و اجازه می دهیم تا کمی سرد شود. سپس بادمجان ها را در یک کاسه میریزیم و سیر، فلفل، نمک، گلپر را اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط می کنیم. ترکیب ترشی بادمجان را در شیشه میریزیم و به هر اندازه که سرکه روی ترشی را بگیرد، سرکه میریزیم و در شیشه را می بندیم و در یخچال نگهداری می کنیم.

نکات مهم در تهیه ترشی بادمجان لیته

  1. ترشی بادمجان را می توانید به همراه سبزی ترشی آماده کنید.
  2. می توانید از بادمجان های قلمی و یک اندازه استفاده کنید و مخلفات آماده شده را در داخل بادمجان بریزید و بادمجان شکم پر را آماده کنید.
  3. بادمجان را زیاد نپزید به دلیل اینکه بعد از آماده شدن، هنگام طولانی مدت ماندن ترشی لیز می شود.
  4. ترشی بادمجان که آماده شد، حتما در یخچال نگهداری کنید.
  5. درب ترشی را همیشه بعد از باز و بسته کردن محکم کنید زیرا در غیر این صورت ترشی اوور میزند.

منبع : آشمزی

طرز تهیه مربای بهار نارنج با گل تازه خوشمزه و خوشرنگ در خانه

مربای بهار نارنج تهیه شده از شکوفه های درخت پرتقال، لیمو و نارنج تهیه می کنند. این شکوفه های سفید و زیبا عطری از بهشت به همراه خود دارند و بسیار پر فایده و مغذی می باشند. و به صورت شربت یا مربا و هم به صورت دمنوش بهار نارنج قابل استفاده هستند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه مربای بهار نارنج را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای مربای بهار نارنج

  • شکوفه بهار نارنج 250 گرم
  • شکر 500 گرم
  • آب 2 پیمانه
  • آبلیمو 1/4 قاشق چایخوری

دستور پخت مربای بهار نارنجبا گل تازه خوشمزه در خانه

طرز تهیه مربای بهار نارج مجلسی


1. طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی خوشمزه و خوشرنگ

مرحله اول آماده سازی بهار نارنج: ابتدا شکوفه ها را می شوییم تا گردو خاکی روی آن نباشد. حالا بهار نارنج را داخل کاسه بزرگی ریخته و روی آن آب بریزید و در جای خنک قرار دهید، به مدت 4 روز در این مدت هم روزی چندین بار آب بهار نارنج را عوض کنید.


2. مرحله دوم: آماده سازی شهد

داخل قابلمه لعابی شکر و آب را مخلوط می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا از دور ظرف جوشیدن شربت را ببینیم و شهد غلیظ شود بعد از روی حرارت برمی داریم تا خنک شود.


3. مرحله سوم: افزودن بهار نارنج

بهار نارنج را در روز چهارم آبکش کرده و داخل شهد آماده شده می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا کاملا مربا جا بیفتد. این مرحله با کمترین درجه حرارت به مدت 90 دقیقه زمان می برد.


4. مرحله آخر: افزودن آبلیمو

در این مرحله آبلیمو را افزوده و بعد از 15 دقیقه از روی حرارت بردارید و با نان و خامه نوش جان کنید.


نکات و فوت و فن تهیه مربای بهار نارنج خانگی

  • این مربا را با بهار نارنج نوبرانه بهار تهیه کنید، عطر و طعم بسیار متفاوتی خواهد داشت.
  • دلیل اینکه شهد و بهار نارنج هر دو سرد هستند این است که شکوفه ها چرکیده نشوند.
  • اگر زمان نداشتید برای خیس کردن بهار نارنج می توانید 4 مرتبه بهار نارنج را بجوشانید و آبکش کنید که با این کار از مواد مغذی آن کاسته می شود.

منبع: سایت سلام دنیا

طرز تهیه کتلت بادمجان کبابی با گوشت خوشمزه و مجلسی با دستوری ساده

کتلت بادمجان یکی از روش های پخت بادمجان است که خیلی مورد توجه افرادی قرار می گیرد که علاقه مند به بادمجان هستند. کتلت بادمجان را می توان با گوشت مرغ و یا گوشت قرمز چرخ کرده تهیه کرد و محدودیتی ندارد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کتلت بادمجان کبابی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کتلت بادمجان

  • گوشت چرخ کرده 200 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد
  • بادمجان 2 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • آرد سوخاری به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
دستور پخت کتلت بادمجان با گوشت و آرد سوخاری به شکل کبابی 
طرز تهیه کتلت بادمجان کبابی خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ کرده

1. طرز تهیه کتلت بادمجان کبابی خوشمزه

مرحله اول آماده سازی بادمجان: ابتدا بادمجان ها را بشویید، سپس شیاری روی آن ها ایجاد کرده و بادمجان را بر روی زغال یا شعله گاز و یا داخل فر کبابی کنید. و بعد پوست آن را گرفته و داخل قابلمه بریزید و آن را خوب له کرده و اگر آب اضافی داشت آن را جدا کنید.


2. مرحله دوم: آماده سازی مواد کتلت بادمجان

داخل کاسه بزرگتری بادمجان و گوشت را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید.


3. مرحله سوم: افزودن تخم مرغ

حالا تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و خوب مخلوط کنید.


4. مرحله چهارم: افزودن پیاز

پیاز و سیر را پوست گرفته و رنده ریز کنید سپس آب اضافی آن را خارج کرده و به مخلوط گوشت بیفزایید و خوب ورز دهید.


5. مرحله پنجم: افزودن آرد سوخاری

در این مرحله مواد اگر انسجام کافی برای شکل دادن را داشت که هیچ ولی اگر نداشت کم کم به مواد کتلت پودر سوخاری بیفزایید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسید.


6. مرحله ششم: پخت کتلت بادمجان

تابه ای را روی حرارت می گذاریم و بعد از مواد کتلت برداشته شکل می دهیم و داخل روغن می گذاریم و دو سمت کتلت را به خوبی سرخ می کنیم.


7. مرحله آخر: سرو کتلت بادمجان

کتلت های سرخ شده را حتما روی حوله روغن گیر بگذارید و اجازه دهید تا روغن اضافی آن خارج شود و بعد در کنار نان تازه نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه کتلت بادمجان
  • برای تهیه این کتلت می توانید بادمجان پخته را جایگزین بادمجان کبابی کنید.
  •  اگر می خواهید کتلت شما رژیمی باشد آنها را داخل سینی چرب شده بچینید به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد بپزید.
  • سویای چرخ شده را می توانید جایگزین گوشت کنید.
  • اگر طعم سیر را دوست ندارید از سبزیجات معطر استفاده کنید.

منبع: salamdonya

طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی مجلسی و خوشمزه با گردو

خاگینه یکی از میان وعده های قدیمی و اصیل ما ایرانی ها می باشد که بسیار مقوی و مفید است. خاگینه در تبریز به اسم قیقاناخ نیز گفته می شود که معمولا در گذشته از خاگینه به عنوان میان وعده و یا دسر در مهمانی استفاده می شد. می توان از خاگینه به عنوان صبحانه برای کودکان نیز استفاده کرد. خاگینه را می توان هم در قالب و هم در ماهیتابه درست کرد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی مجلسی و خوشمزه با گردو.

مواد لازم برای تهیه خاگینه مغز دار با گردو و دارچین

تخم مرغ۴ عدد
آرد۴ق غذا خوری
ماست سفت شیرین۴ ق غذا خوری
وانیلنوک ق چای خوری
بیکینگ پودر۱ ق مربا خوری

مواد لازم برای تهیه مواد میانی خاگینه

مغز گردو خرد شده۱٫۵ پیمانه
دارچین۱ ق غذا خوری
پودر گل محمدی۱ ق غذا خوری

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه

شکر۱/۴ پیمانه
عرق هل و گلاب۱/۴ پیمانه
زعفران۴ ق غذاخوری
آب۳/۴ پیمانه

طرز تهیه و دستور پخت خاگینه با مغز گردو و دارچین

طرز تهیه خاگینه مغزدار قالبی پفی با گردو و دارچین

مرحله اول ( درست کردن شربت خاگینه )

ابتدا شربت خاگینه را تهیه می کنیم آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و شعله گاز را روشن کرده و روی حرارت ملایم تنظیم کرده قابلمه را روی حرارت می گذاریم و هم می زنیم، اجازه دهید ذرات شکر خوب حل بشه سپس گلاب و عرق هل و زعفران را اضافه کرده و هم بزنید و اجازه دهید شربت قوام بیاد. دقت کنید غلظت شربت خیلی مهم است اگه مثل عسل خیلی غلیظ باشه باعث شکرک زدن خاگینه میشه اگه هم خیلی رقیق باشه باعث خمیر شدن خاگینه میشه. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید شعله گاز را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود در طول پخت شربت قلمو آغشته به آبلیمو کنار دستتون باشه مدام دور قابلمه را قلمو بکشید این کار مانع از شکرک زدن شربت خاگینه می شود.

مرحله دوم ( آماده سازی مواد خاگینه )

در یک ظرف تخم مرغ هارو شکسته و وانیل را اضافه کنید سپس با دور تند همزن بزنید تا کرمی رنگ بشه و حالت کشدار پیدا کنه سپس ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و هم بزنید وقتی سطح ماست حباب ایجاد شد و بکینگ پودر فعال شد ترکیب ماست و بکینگ پودر را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید در آخر ارد ۳بار الک کرده را به مایه تخم مرغی اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله سوم (پخت خاگینه )

کف تابه مورد نظر را با قلمو روغن بزنید و نیمی از مایه خاگینه را داخل تابه بریزید و در تابه را گذاشته تا کمی خودش و بگیره سپس ترکیب دارچین و گل و گردو خرد شده یا چهار مغز خرد شده را روی لایه نیم پز بریزید و کل مایه باقی مانده را روی لایه مغزدار بریزید طوری که کل سطح رو در بر بگیره سپس در تابه را همراه دم کنی روی تابه قرار دهید و اجازه دهید خاگینه بپزه وقتی یک طرفش سرخ شد برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید در آخر شربت سرد را روی خاگینه داغ بریزید و اجازه دهید کمی خاگینه در شربت بماند تا به خوردش بره هرچه شربت بیشتر نفوذ کند به داخلش شیرین تر میشود در آخر سطح خاگینه را با خلال پسته ،بادام،گل محمدی و … تزئین کنید. نوش جان

نکات و فوت و فن های خاگینه مغزدار پفی مجلسی

  • می توان مواد خاگینه را داخل ظرف پیرکس ریخته و در فر بمدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.
  • بعد از پخت خاگینه را روی دستمال قرار بدهید تا روغن اضافی آن خارج شود.
  • حتما زمانی که خاگینه را اضافه می کنید شربت کاملا خنک شده باشه.
  • می توان از شیره انگور بجای شربت استفاده کرد.
  • برای اینکه پف خاگینه خوب باشه حتما آرد را سه بار الک کنید.
  • برای اینکه مواد میانی ته ظرف نرود زمانی اضافه شود که لایه اول خاگینه خودش را گرفته باشد در غیر این صورت مواد شل و مغز به ته تابه می رود.
  • شیرینی خاگینه بستگی به ذائقه شما دارد می توان کم یا زیادتر از مقدار گفته شده در دستور باشد.

منبع : آشمزی

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی خوشمزه با لوبیا چشم بلبلی و برنج

آش گوجه فرنگی یکی از آش ها اصیل ایرانی می باشد که اصالت آن به شهر تبریز می رسد. آش گوجه فرنگی در گویش ترکی این آش آبغورا آشی یا بامادور آشی نام دارد. این آش از سه ماده غذایی اصلی گوجه، برنج و آبغوره تهیه شده است که به آن بنا به سلیقه مواد دیگری هم می افزایند. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه آش گوجه فرنگی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای آش گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی 1 کیلوگرم
  • برنج 1 پیمانه
  • آبغوره 1 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
  • آب گوشت 3 پیمانه
  • غوره 1/2 پیمانه
  • تره 200 گرم
  • جعفری 200 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • نعنا داغ 2 قاشق غذا خوری
  • روغن به میزان لازم

  • نمک، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی

دستور پخت آش گوجه فرنگی


1. طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی

مرحله اول آماده سازی لوبیا چشم بلبلی: لوبیا چشم بلبلی را می شوییم و 12 ساعت قبل از پخت آن را خیس می کنیم.


2. مرحله دوم: تهیه آش گوجه ترکی

حالا پیاز را بنا به سلیقه مان خرد کرده و داخل روغن خوب سرخ می کنیم، زمانی که پیاز طلایی شد. مقداری از پیاز را برای تزئین آش جدا می کنیم و به پیاز داخل قابلمه لوبیا چشم بلبلی خیس خورده و کمی زرد چوبه می افزاییم. حالا 5 لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا لوبیا کاملا پخته شود.


3. مرحله سوم: افزودن برنج به آش

زمانی که لوبیا چشم بلبلی کاملا پخته و نرم شد. برنج شسته شده و آب گوشت را می افزاییم و اجازه می دهیم تا برنج هم کاملا پخته شود.


4. مرحله چهارم: افزودن سبزی

در این مرحله آش کمی غلظت گرفته و باید سبزی شسته و خرد شده و غوره را به آن بیفزاییم و اجازه دهیم تا سبزی هم پخته شود.


5. مرحله پنجم: افزودن گوجه فرنگی

گوجه ها را پوست می گیریم و با رنده و گوشت کوب برقی آنها را پوره می کنیم و به آش می افزاییم.


6. مرحله آخر: افزودن آبغوره

بعد از گذشت 30 دقیقه از افزودن گوجه باید آش را از روی حرارت برداریم و آبغوره، نمک و 1 قاشق از نعنا داغ را به آش بیفزاییم. حالا آش را داخل ظرف دلخواه ریخته با نعنا داغ، پیاز داغ تزئین کرده و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن تهیه آش گوجه تبریزی (بامادور آشی)

  • خیس کردن لوبیا به پخت سریع تر و از بین رفتن نفخ لوبیا چشم بلبلی کمک می کند. 
  • در صورت تمایل می توانید کمی سیر هم به آش بیفزایید.
  • در بعضی از شهرها به این آش 200 گرم گوشت چرخ کرده هم می افزایند.

منبع:  سایت سلام دنیا