بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه لواشک سیب ملس خوشمزه و خوشرنگ خانگی با روشی ساده

لواشک سیب یکی از تنقلات پر طرفدار ما ایرانی هاست که با انواع سیب شیرین و ترش تهیه می شود. لواشک سیب بسیار خوشمزه و پر کالری می باشد، چون حجم بالایی از آب میوه تبخیر می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه لواشک سیب را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای لواشک سیب

  • سیب 1 کیلوگرم
  • آب 2 لیوان
  • شکر 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه لواشک سیب خانگی | سلام دنیا


دستور پخت لواشک سیب  ملس خوشمزه و خوشرنگ خانگی با روشی ساده


1. طرز تهیه لواشک سیب خانگی خوشمزه

مرحله اول: ابتدا سیب ها را شسته و خرد می کنیم و هسته و دانه آنها را جدا می کنیم.


2. مرحله دوم: پختن سیب ها

سیب ها را داخل قابلمه مناسبی ریخته و آب را به آن می افزاییم و روی حرارت ملایم می گذاریم.


3. مرحله سوم: صاف کردن مواد لواشک

بعد از اینکه سیب ها کاملا پخته و نرم شدند، باید آنها را داخل صافی ریخته و به کمک یک کفگیر چوبی مواد را از صافی عبور دهیم.


4. مرحله چهارم: پخت دوم سیب

حالا پوره سیب را دوباره روی حرارت می گذاریم و اجازه می دهیم تا آب اضافی آن خوب کشیده شود.


5. مرحله پنجم: خشک کردن لواشک

حالا داخل سینی ها را سلفون پهن کرده و لواشک را روی سلفون به شکل یکدست پهن می کنیم و مقابل آفتاب یا هوای آزاد می گذاریم تا خوب خشک شود.


6. مرحله آخر: سرو لواشک سیب

لواشک ها را بعد از اینکه کاملا خشک شدند با همان سلفون رول کرده و در یخچال نگهداری می کنیم و نوش جان


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه سس بشامل ساده با خامه و شیر مرحله به مرحله

سس بشامل یا سس سفید یک سس پر کاربرد به خصوص برای انواع لازانیا و گراتن ها می باشد. سس بشامل اولین بار در کتاب‌های آشپزی فرانسه در سال ۱۶۵۱ عنوان شد. نام این سس را تنها برای تملق، به نام لوئیس بشامل، یکی از اعضای دربار گذاشتند. گاهی به اشتباه تصور می‌شود که همین فرد، سس بشامل را ابداع نموده‌است. از این سس در فرانسه در کنار گوشت گوساله و انواع چاشنی تهیه می شد. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه سس بشامل ساده با خامه و شیر مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه سس بشامل ساده

شیر۱ لیوان
آرد۱ ق غذا خوری
کره۱ ق غذا خوری
خامه۱ ق غذا خوری
نمک و فلفل و پودر سیربه مقدار لازم

طرز تهیه سس بشامل

طرز تهیه سس بشامل با خامه و شیر

مرحله اول (تفت دادن آرد )

آرد را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم خوب تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود ولی به هیچ عنوان آرد نباید تغییر رنگ دهد.

مرحله دوم ( اضافه کردن کره )

کره را به تابه اضافه کرده و خوب تفت می دهیم تا کره و آرد به خوبی مخلوط شود .

مرحله سوم ( اضافه کردن شیر )

سپس شیر ولرم را به آرد و کره کم کم اضافه می کنیم و با هم زن دستی یا قاشق مدام هم بزنید تا سس به غلظت مناسب برسد در حدی که رد قاشق روی سس بماند .

مرحله آخر

در این مرحله نمک و فلفل و پودر سیر را به سس اضافه کرده و آخرین مرحله اضافه کردن خامه است در انتها به سس اضافه می کنیم و از روی حرارت بر می داریم . نوش جان

نکات و فوت و فن های سس بشامل

  • شیر را حتما ولرم اضافه کنید شیر سرد باعث گوله شدن آرد می شود و ظاهر بدی پیدا می کند.
  • بهتر است از فلفل سفید استفاده شود.
  • اگر سس را برای لازانیا استفاده می کنید کمی آویشن نیز می توان استفاده کرد.
  • می توان در آخر مقداری پنیر پیتزا به سس اضافه کرد.
  • خامه قابل حذف است.

منبع : آشمزی

طرز تهیه شربت آلوئه ورا لیمویی خوشمزه خانگی با عسل مرحله به مرحله

شربت آلوئه ورا یکی از نوشیدنی های خوشمزه و مقوی است. آلوئه ورا از گیاهان بسیار مغذی می باشد که هم مصرف بهداشتی و هم غذایی دارد. این گیاه دارای ویتامین هایی نظیر A ،C ،E ،B12 پتاسیم، سدیم، روی، کروم، منیزیم و....می باشد. یکی از روش های استفاده از این گیاه معجزه آسا استفاده از آلوئه ورا به صورت نوشیدنی می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه شربت آلوئه ورا را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای شربت آلوئه ورا
  • برگ آلوئه ورا 1 عدد
  • لیمو ترش 1 عدد
  • آب 4 لیوان
  • عسل به میزان لازم

دستور پخت شربت آلوئه ورا لیمویی خانگی با عسل مرحله به مرحله

1. طرز تهیه شربت آلوئه ورا
مرحله اول آماده سازی آلوئه ورا: ابتدا آلوئه ورا را کاملا تمیز بشویید و پوست سبز آن را به طور کامل جدا کنید.

2. مرحله دوم: میکس کردن آلوئه ورا
آلوئه ورا را داخل مخلوط کن ریخته و یا با گوشت کوب برقی کاملا له کنید.

3. مرحله سوم: افزودن عسل و لیمو
حالا عسل و آبلیمو را به آلوئه ورا افزوده و فقط در حد مخلوط شدن میکس می کنیم.

4. مرحله چهارم: افزودن آب
مواد آماده شده را ظرف مناسبی ریخته و با آب و یخ مخلوط می کنیم.

5. مرحله آخر: سرو شربت آلوئه ورا
شربت آلوئه ورا، را داخل لیوان سرو ریخته و با تکه های لیمو سرو می کنیم.

نکات مهم و فوت و فن تهیه شربت آلوئه ورا
  • برای گرفتن تلخی آلوئه ورا آن را به مدت 5 دقیقه در آب سرد قرار دهید.
  • آلوئه ورا هایی که در مغازه ها وجود دارند، تلخی کمتری دارند چون زمان زیادی است که از بوته جدا شده اند.
  • در این شربت می توان از تخم شربتی و یا خاکشیر هم استفاده کرد.
  • می توانید آب پرتقال را جایگزین آب لیمو کنید.
  •  شربت آلوئه ورا بسیار مناسب برای فصل گرم سال و همچنین نوشیدنی مناسب برای ماه مبارک رمضان است.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه کیک پیتزا خوشمزه خانگی با گوشت چرخ کرده و قارچ مرحله به مرحله

کیک پیتزایی یکی از غذا های فست فودی بسیار پر طرفدار است که بسیار خوشمزه می باشد. کیک پیتزایی و عده غذایی کامل و است و گزینه ای مناسب برای یک پیش غذا در مهمانی ها می باشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه کیک پیتزایی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای کیک پیتزا

  • آرد 3 تا 3/5 پیمانه
  • آب 1 پیمانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • خمیر مایه 3 قاشق غذا خوری
  • روغن مایه 6 قاشق چایخوری
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • شکر 4 قاشق چایخوری

مواد میانی کیک پیتزا 

  • کالباس 200 گرم
  • گوشت چرخ شده 200 گرم
  • فلفل دلمه ای 3 عدد
  • قارچ 10 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • سس گوجه به میزان لازم
  • نمک، فلفل و آویشن به میزان لازم

دستور پخت کیک پیتزا خانگی با گوشت چرخ کرده و قارچ 


طرز تهیه کیک پیتزای مخصوص خانگی


1. طرز تهیه کیک پیتزای خوشمزه و مخصوص با خمیر خانگی


مرحله اول طرز تهیه خمیر کیک پیتزا: برای تهیه خمیر کیک پیتزا ابتدا خمیر مایه را به همراه شکر داخل آب ولرم ریخته و اجازه می دهیم تا به عمل بیاید.



2. مرحله دوم تهیه خمیر: افزودن تخم مرغ


حالا تخم مرغ، روغن، نمک، خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و بعد خمیر مایه را به آن می افزاییم.



3. مرحله سوم: افزودن آرد


حالا آرد را به مواد افزوده و خوب ورز می دهیم تا خمیری یکدست حاصل شود؛ حالا روی خمیر را بپوشانید و برای 1 ساعت استراحت دهید.



4. مرحله چهارم: آماده سازی مواد میانی کیک پیتزا


مقداری روغن داخل تابه ریخته و پیاز را داخل آن تفت دهید و به آن نمک، فلفل و آویشن بیفزایید.



5. مرحله پنجم: افزودن گوشت


حالا گوشت چرخ شده را به پیاز افزوده و خوب تفت می دهیم، رنگ گوشت که خوب تغییر کرد، فلفل دلمه ای و قارچ را هم می افزاییم، بعد از اینکه کاملا پخته شدند از روی حرارت برمی داریم.



6. مرحله ششم: پهن کردن خمیر پیتزا


حالا خمیر را روی میز کار باز کرده و داخل قالب چرب شده می اندازیم. (قالب با ارتفاع 10 سانتی متر مناسب است)



7. مرحله هفتم: افزودن مواد به خمیر


حالا یک لایه از سس گوشتی، یک لایه پنیر پیتزا و یک لایه کالباس می ریزیم در نهایت، روی مواد را با پنیر پیتزا کاور می کنیم.



8. مرحله آخر پخت کیک پیتزا


حالا کیک پیتزا را داخل فر گرم شده با دمای 200 درجه به مدت 25 دقیقه می پزیم. بعد از گذشت این زمان از فر خارج کرده و با انواع سس نوش جان کنید.




منبع: سلام دنیا

طرز تهیه دمپخت گوجه ساده و خوشمزه بدون گوشت و مرغ با سیب زمینی

دمپخت گوجه و سیب زمینی یک نوع برنج دمی است که در میان ما ایرانی ها از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد. همچنین غذایی است که در کنار خیارشور خانگی برای کودکان هم جذاب می باشد. گوجه به دلیل دارا بودن خواصی مانند منیزم، مس،فسفر، پتاسیم و گروه ویتامین های a و c و k و همچنین فیبر بسیار مفید است و وعده غذایی کامل به حساب می آید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه دمپخت گوجه ساده و خوشمزه بدون گوشت و مرغ با سیب زمینی.

مواد لازم برای تهیه دمپخت گوجه ساده:

برنج۴ پیمانه
گوجه پوره شده۳ پیمانه
نمک، روغن، زردچوبهبه میزان لازم
سیب زمینی۲ عدد
پیازا عدد
زعفران دم شده۲ قاشق غذا خوری

طرز تهیه و دستور پخت پلو گوجه و سیب زمینی

دستور پخت دمپخت گوجه با سیب زمینی بدون گوشت و مرغ:

مرحله اول آماده سازی گوجه:

گوجه ها را شسته و به مدت ده دقیقه داخل آب جوشیده قرار می دهیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. حالا گوجه ها را به وسیله رنده یا گوشکوب برقی پوره می کنیم.

مرحله دوم آماده سازی برنج و سیب زمینی:

برنج را بعد از پیمانه کردن می شوییم و با مقدار کمی نمک به مدت ۱ ساعت خیس می کنیم و بعد از گذشت این زمان برنج را داخل دیگ آب جوشیده و نمک می ریزیم و زمانی که برنج ها سبک شده و روی سطح آب آمدن برنج را آبکش کرده و روی آن آب ولرم می دهیم و آماده دم کردن می کنیم. سیب زمینی ها را پوست گرفته و روی تخته آشپزی به شکل منظم نگینی خورد کنید.

مرحله سوم آماده سازی سس غذا :

ابتدا پیازها را نگینی می کنیم و در تابه ای با مقداری روغن سرخ می کنیم. حالا که پیاز طلایی شد ادویه ها را که شامل نمک، فلفل و زردچوبه است را اضافه می کنیم و بعد گوجه پوره شده را اضافه کرده و آنقدر زمان می دهیم که سسی غلیظ و خوشرنگ بدست بیاید.

حالا داخل تابه دیگری سیب زمینی های نگینی شده را سرخ می کنیم و بعد از طلایی شدن به سس آماده شده می افزاییم و به این ترتیب سس آماده میشود.

مرحله چهارم طبخ غذا:

دیگی که داخل آن روغن ریخته ایم را با ته دیگ مورد نظر پوشش می دهیم و مقداری برنج داخل دیگ ریخته و روی آن سس می ریزیم و این کار رو تا انتها ادامه می دهیم. در این مرحله داخل یک شیر جوش روغن داغ درست می کنیم با زعفران مخلوط کرده و روی برنج می دهیم و می گذاریم تا کامل دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج آن را داخل ظرف می کشیم و با سبزی خوردن و ترشیجات خانگی سرو می کنیم نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن های دمپخت گوجه و سیب زمینی:

  1. در صورتی که منع مصرف کره یا روغن محلی ندارید به جای روغن از آنها استفاده کنید.
  2. برای اینکه غذا از لحاظ طبع برای بدن مناسب باشد از کمی پودر زیره در سس غذا استفاده کنید که طعمی عالی به غذا می دهد.
  3. به روش سنتی افراد علاقه مند هستند که از نیمرو کنار این غذا استفاده کنند. از گوشت چرخ کرده هم میتوان داخل سس استفاده کرد که کاملا طعم غذا را متفاوت می کند.

منبع : آشمزی