بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

بانوی آشپز

پخت غذاهای خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه باسلوق رولتی سه رنگ با نشاسته خوشمزه و مجلسی مخصوص یلدا در خانه

باسلوق یکی از دسر های ایرانی است که از دیر باز به عنوان خوراکی شب یلدا شناخته می شده است. باسلق یکی از سوغات اصلی شهر شیراز به حساب می آید. باسلوق را می توان با مواد اولیه در دسترس با تنوع زیادی در منزل تهیه کرد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه باسلوق سه رنگ را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای باسلق رولتی سه رنگ خانگی

نشاسته گندم350 گرم
شکر300 گرم
گلاب1/2 لیوان
آب1و1/2 لیوان
کره1 قاشق غذا خوری
پودر نارگیلبه میزان لازم
رنگ خوراکی سبزبه میزان لازم
رنگ خوراکی قرمز یا (عصاره لبو)   به میزان لازم
پودر نارگیلبه میزان لازم


طرز تهیه باسلوق رولتی سه رنگ با نشاسته


دستور پخت باسلق رولتی سه رنگ خانگی  با نشاسته خوشمزه و مجلسی مخصوص یلدا


1. طرز تهیه باسلوق خانگی خوشمزه با نشاسته به صورت رولتی سه رنگ

مرحله اول: ابتدا نشاسته را داخل کاسه مناسبی ریخته آب را به آن می افزاییم حالا خوب نشاسته را داخل آب حل می کنیم.


2. مرحله دوم: افزودن شکر

شکر و گلاب را به مواد افزوده خوب مخلوط می کنیم و مواد را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به آرامی غلیظ و شود.

3. مرحله سوم: افزودن کره

کمی که مواد سفت شد کره را به آن می افزاییم و بعد از مخلوط کردن مواد در وسط ظرف گلوله می شود.


4. مرحله چهارم: رنگ کردن باسلق

حالا باسلق آماده شده را به سه قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت عصاره لبو یا رنگ خوراکی قرمز و به یک قسمت رنگ خوراکی سبز می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم.


5. مرحله پنجم: رول کردن باسلق

یک نایلون را خیلی کم چرب می کنیم و یک رنگ از باسلق را روی نایلون باز می کنیم. هر سه رنگ را به همین شکل آماده می کنیم حالا به کمک نایلون لایه های باسلق را روی هم می چینیم. در این مرحله به دو روش می توانیم عمل کنیم یا یه شکل مکعبی ساده برش دهیم یا از یک سمت شروع به رول کردن می کنیم و داخل نایلون گذاشته، به مدت 2 ساعت داخل یخچال می گذاریم.


6. مرحله آخر: غلتاندن باسلق در پودر نارگیل

حالا پودر نارگیل را داخل یک بشقاب ریخته و رول 3 رنگ و یا مکعب های برش خورده را داخل پودر نارگیل می غلتانیم برش داده و در ظرف زیبایی چیده و سرو می کنیم نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن تهیه باسلوق رنگی خانگی به شکل رولتی

  • می توانید برای رنگی کردن باسلوق از پودر کاکائو و زعفران هم استفاده کنید.
  • برای تزیین و یا مغز باسلوق می توانید از گردو استفاده کنید.
  • می توانید نشاسته ذرت را جایگزین پودر نارگیل کرده و باسلوق ها را داخل پودر نشاسته ذرت بغلتانید.

منبع: سلام دنیا 

طرز تهیه کیک کاپوچینو خانگی خوشمزه با شیر مرحله به مرحله

کیک ها این دوست داشتنی های خوشمزه عضو جدایی ناپذیر از سر میزهای پذیرایی و مهمانی های ما هستند. کیک ها انواع مختلف دارند و به صورت ساده و مغزدار و با سس های مختلفی آماده میشوند. کیکی که امروز آشمزی برای شما در نظر گرفته تا طرز تهیه اش را به شما آموزش دهد کیک کاپوچینو می باشد. کیک کاپوچینو بسیار راحت و سریع آماده میشود و بسیار پفکی و اسفنجی می باشد. کیک کاپوچینو کمی کم شیرین است و به دلخواه می توانید از شکر بیشتری نیز در کیک استفاده کنید. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه کیک کاپوچینو خانگی خوشمزه با شیر مرحله به مرحله.

مواد لازم برای تهیه کیک کاپوچینو

آرد سفید۲ لیوان
تخم مرغ۳ عدد
شکر۱ لیوان
شیر۱ لیوان
روغن مایع۱ فنجان
کاپوچینو۱ بسته
وانیل۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر۱ قاشق غذا خوری سر صاف

طرز تهیه و دستور پخت کیک کاپوچینو

دستور پخت کیک کاپوچینو خانگی با شیر

مرحله اول: تخم مرغ

تخم مرغ ها را زرده و سفیده را از هم جدا کرده و سفیده را به همراه وانیل و نصف لیوان شکر با همزن برقی با سرعت بالا هم بزنید تا فرم بگیرد و در یخچال قرار دهید. زرده ها را نیز با پودر کاپوچینو و نصف دیگر شکر هم بزنید تا کشدار شود.

مرحله دوم: شیر و روغن مایع

شیر و روغن مایع را یکی یکی به زرده ها اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله سوم: آرد و بکینگ پودر

قبل از شروع این مرحله فر را با حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید تا حسابی گرم شود. آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کرده ۳ مرتبه و سپس به زرده ها اضافه کنید. سفیده های فرم گرفته شده را به مواد کیک کاپوچینو اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم: پخت کیک کاپوچینو

در آخر قالب مورد نظر را چرب کرده و آرد پاشی کنید و یا از کاغذ روغنی استفاه کنید و سپس مایع کیک را ضافه کنید و قابل کیک کاپوچینو را در فر قرا ردهید و به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا کیک کاپوچینو پخته شود.

مرحله پنجم: سرو کیک کاپوچینو

در آخر کیک کاپوچینو را از فر خارج کرده و در ظرف مورد نظر سرو کنید و به دلخواه با انواع سس شکلات و یا میوه و پورد نارگیل و پسته و… تزئین نمائید و نوش جان فرمائید.

نکات مهم در تهیه کیک کاپوچینو خوشمزه

  1. می توانید از مغز گردو و کشمش نیز در کیک کاپوچینو استفاده کنید.
  2. می توانید از سیب و یا خرمالو و انواع میوها در کیک کاپوچینو نیز استفاده کنید.
  3. می توانید از پودر کاکائو نیز در کنار کاپوچینو نیز استفاده کنید و طعم متفاوت تری را ایجاد کنید.
  4. می توانید از بستنی و یا سس شکلات کیک کاپوچینو استفاده کنید و کیک مغزدار را تهیه کنید.
  5. می توانید از مایع کیک کاپوچینو برداشته به میزان ۱ فنجان و در آخر پس از پخت آن را روی کیک کاپوچینو استفاده کنید و کیک کاپوچینوی خیس استفاده کنید.
  6. کیک کاپوچینو را می توانید در انواع قالب ها آماده کنید.
  7. می توانید کیک کاپوچینو را بدون فر و روی گاز با کمک ماهیتابه آماده کنید.

منبع : آشمزی

طرز تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک ساده و خوشمزه خانگی به روش سنتی

مربای پوست هندوانه یکی از مربا های ایرانی و بسیار خوشمزه است که برای صبحانه و یا عصرانه سرو می شود. مربای پوست هندوانه علاوه بر طعم خوب بسیار به صرفه هم هست چون با قسمت غیر قابل مصرف هندوانه این مربا تهیه می شود. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه مربای پوست هندوانه را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای مربای پوست هندوانه

هندوانه  1 عدد
آب   3 لیوان
شکر    5 لیوان
در صورت دلخواه رنگ و یا اسانس خوراکی  به میزان لازم

طرز تهیه مربای پوست هندوانه خانگی بدون آهک


دستور پخت مربای پوست هندوانه  ساده و خوشمزه خانگی بدون آهک  به روش سنتی


1. طرز تهیه مربای پوست هندوانه خانگی خوشمزه

مرحله اول: ابتدا هندوانه را پوست می گیریم و پوسته سبز رنگ و قسمت گوشت هندوانه را جدا می کنیم. حالا قسمت سفید هندوانه باقی مانده به شکل دلخواه آن را برش می دهیم.

2. مرحله دوم: پخت پوست هندوانه

حالا پوست هندوانه را به همراه آب روی حرارت می گذاریم تا کمی نرم شود.


3. مرحله سوم: افزودن شکر

حالا شکر را داخل مربا ریخته و زمان می دهیم تا شکر کاملا ذوب شده و قوام بیاید.


4. مرحله چهارم: افزودن اسانس

حالا در این مرحله در صورت تمایل رنگ و اسانس خوراکی را بیفزایید و مربا را از روی حرارت بردارید.


5. مرحله آخر: سرو و نگهداری مربا

زمان دهید تا مربا کاملا سرد شود؛ حالا داخل ظروف شیشه ای درب داری ریخته و داخل یخچال نگهداری و نوش جان کنید.

نکات مهم و فوت و فن تهیه مربای پوست هندوانه خانگی

  • می توانید از 1 قاشق غذا خوری زعفران دم شده هم داخل مربا استفاده کنید.
  • زمان دهید تا مربا کاملا خنک شود و بعد داخل ظرف بریزید.

منبع: سلام دنیا

طرز تهیه ترشی مخلوط بادمجان و گل کلم زرد رنگ خوشمزه خانگی به روش بازاری

ترشی یکی از چاشنی هایی است که ما ایرانیان در کنار غذا ها میل می کنیم البته در کل دنیا با مواد و به شکل های مختلف ترشی هایی را تهیه می کنند. یکی از ترشی های پرطرفدار ایرانی ترشی مخلوط است که در فصل پاییز با انواع صیفی جات تهیه می شود. در بخش آشپزی امروز  قصد داریم تا طرز تهیه ترشی مخلوط را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای ترشی مخلوط

  • گل کلم 2 کیلوگرم
  • بادمجان 800 گرم
  • خیار 500 گرم
  • کرفس 500 گرم
  • هویج 500 گرم
  • سیر 400 گرم
  • پیاز 400 گرم
  • سبزی ترشی 400 گرم
  • لبو 300 گرم
  • سیب زمینی ترشی 300 گرم
  • فلفل سبز تند به میزان لازم
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک، گلپر و ادویه ترشی به میزان لازم

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی خوشمزه و مخصوص به روش کارخانه ای


دستور پخت ترشی مخلوط  زرد رنگ خوشمزه خانگی به روش بازاری


1. طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی خوشمزه به سبک بازاری

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه: ابتدا گل کلم رابه قسمت های کوچکی تقسیم می کنیم و داخل آب ریخته و می شوییم تا گل و لای آن خارج شود. کرفس را شسته خرد می کنیم و برگ های آن را هم ساطوری می کنیم.


2. مرحله دوم: خرد کردن صیفی جات

هویج، خیار، لبو، بادمجان، سیب زمینی ترشی را شسته و پوست می گیریم و به شکل نگینی برش می دهیم و روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم تا رطوبت آن از بین برود. سیر را هم به صورت حلقه ای برش می دهیم.


3. مرحله سوم: آماده سازی سبزی ترشی

سبزی ترشی را شسته و خیلی ریز خرد می کنیم و روی پارچه پهن می کنیم تا کاملا خشک شود.


4. مرحله چهارم: آماده سازی سرکه

سرکه را داخل پارچی ریخته و بنا به ذائقه نمک، گلپر و ادویه ترشی را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا ذرات نمک در سرکه حل شود.


5. مرحله آخر: تهیه ترشی مخلوط

حالا داخل ظرف بزرگی تمام موادی را که جداگانه آماده کردیم را با هم مخلوط می کنیم. حالا داخل شیشه های تمیز و خشکی که آماده کرده ایم می ریزیم و لابه لای آن فلفل سبز می گذاریم و در نهایت با مخلوط سرکه روی مواد را می پوشانیم.


نکات مهم و فوت و فن تهیه ترشی مخلوط کارخانه ای

  • در صورت تمایل از 1 تکه نبات هم داخل ترشی استفاده کنید تا طعم سرکه را ملایم کند.
  • سبزی های این ترشی شامل: مزه، شوید، مرزه و نعنا می باشد.
  • در صورت تمایل 200 گرم موسیر هم می توانید داخل ترشی بریزید.


طرز تهیه ترشی مخلوط زرد رنگ

در صورت تمایل می توانید نیمی از ترشی را بدون لبو و با کمی زردچوبه تهیه کنید تا ترشی زرد رنگ داشته باشید.


منبع: سلام دنیا

طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی سریع و آسان با سرکه قرمز

ترشی کلم قرمز یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار محبوب ایرانی است که برخلاف اکثر ترشی های ایرانی در تمام فصل ها سرو می شود. این ترشی خوشمزه و خوشرنگ علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای تزیین غذا نیز بسیار مناسب است.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه کوچک ترشی کلم قرمز تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ترشی کلم قرمز تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی سریع و آسان با سرکه قرمز.


مواد لازم ترشی کلم قرمز خانگی

  • کلم قرمز ۵۰۰ گرم
  • سرکه قرمز به اندازه کافی
  • نمک نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی کلم قرمز با شکر , دستور ترشی کلم قرمز خانم گلاور شیرین با سرکه سیب , xvc jidi jvad gl rvlc

طرز تهیه ترشی کلم قرمز سریع با سرکه قرمز

برای تهیه ترشی کلم قرمز ابتدا کلم را تمیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و یا با یک دستمال تمیز خشک می کنیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نوارهای باریک و بلند خرد می کنیم تا ترشی کلم مجلسی داشته باشیم.

سپس کلم خرد شده را در ظرفی می ریزیم و با نمک مخلوط می کنیم و روی آن سلفون می کشیم و به مدت ۳۰ دقیقه کنار می گذاریم تا استراحت کند. سپس کلم ها را در ظرف مورد نظر می ریزیم و به اندازه ای سرکه روی کلم ها می ریزیم تا کاملا روی کلم ها را بپوشاند.

در مرحله بعدی درب ظرف را محکم می بندیم تا هوا واد آن نشود. ترشی را به مدت ۱ هفته در جایی خشک و خنک نگهداری می کنیم. برای این مدل ترشی روشی دیگر نیز وجود دارد به این صورت که کلم قرمز را خرد می کنیم و در قابلمه کلم و سرکه را می ریزیم

و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی بجوشد و کلم ها نرم شوند و در ظرف می ریزیم و می توانید همان زمان از ترشی را مصرف کنیم. البته اگر با این روش ترشی کلم را آماده کنید مدت زمان نگهداری آن بسیار کمتر است و کیفیت آن نیز بسیار پایین تر از روش اول است.

منبع : پارسی دی